کلاهبرداری‌های تلفنی و پیامکی؛ هشدار پلیس فتا به شهروندان

رئیس پلیس فتا استان آذربایجان‌شرقی گفت: برنده شدن جایزه، ترفندی است که کماکان شهروندان را در تور کلاهبرداران قرار می دهد.
سرهنگ اکبر محمدجعفری، رئیس پلیس فتا استان آذربایجان‌شرقی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: کلاهبرداران با ارسال پیامک، تماس تلفنی یا پیام در شبکه‌های اجتماعی، مژده برنده شدن شهروندان را در قرعه‌کشی مسابقات و یا جشنواره‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی می‌دهند.وی افزود: کلاهبرداران با افزایش حس کنجکاوی و اشتیاق مخاطبان و با استفاده از روش‌های مختلف فریب‌دهنده، اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می‌کنند و در پایان فرد قربانی متوجه می‌شود که از جایزه خبری نیست و در دام کلاهبرداران افتاده است.این مقام انتظامی تاکید کرد: شهروندان از ارسال هرگونه کد فعال‌سازی و انجام هرگونه عملیات بانکی از جمله انتقال وجه، ارائه رمز اول و دوم کارت عابر بانک، تغییر زبان دستگاه خودپرداز به انگلیسی و انجام تراکنش و... به بهانه برنده شدن در مسابقه‌ها و یا قرعه‌کشی‌های رادیویی و تلویزیونی، خودداری کنند.
محمدجعفری متذکر شد: برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری‌ها، به عموم شهروندان توصیه می‌کنیم به این‌گونه پیامک‌ها و تماس‌هایی با عنوان برنده شدن جایزه اعتنایی ننمایند و به هیچ عنوان اطلاعات مهم حساب‌ بانکی و سایر اطلاعات شخصی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.
وی در ادامه گفت: این نوع کلاهبرداری‌ها به طور مداوم در حال تکامل هستند و کلاهبرداران به روش‌های مختلف تلاش می‌کنند اعتماد مردم را جلب کرده و از آنها سوءاستفاده کنند. در برخی موارد، این افراد با ایجاد حس فوریت یا تهدید، تلاش می‌کنند تا اطلاعات حساس افراد را سریعاً به دست آورند. این مقام مسؤول با تأکید بر اهمیت آموزش عمومی تصریح کرد: آگاهی دادن به مردم درخصوص روش‌های مختلف کلاهبرداری و شیوه‌های پیشگیری از آن، از اولویت‌های پلیس فتا است، از این‌رو از شهروندان تقاضا می‌شود که همواره نسبت به موارد مشکوک هشیار باشند و در صورت مواجهه با هرگونه تهدید یا پیشنهاد مشکوک، فوراً اقدام به گزارش آن به مراجع ذی‌صلاح نمایند. رئیس پلیس فتا استان همچنین گفت: شهروندان باید از هرگونه درخواست برای اطلاعات بانکی یا شخصی، به ویژه از طریق تماس‌های ناشناس یا پیامک‌های مشکوک، اجتناب کنند. هیچ‌گاه نباید فریب وعده‌های غیرواقعی برنده شدن در جوایز را خورد و باید همواره با احتیاط عمل کرد.
محمدجعفری خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مواجهه با موارد مجرمانه و مشکوک، می‌توانند مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir یا شماره تماس 096380 به مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا گزارش کنند.#فوریت‌های‌ـسایبری‌ـپلیس‌ـفتا#تکلر‌ـمحمدجعفری#رئیس‌ـپلیس‌ـفتا‌ـاستان#کلاهبرداران
01:00 - 25 آبان 1403





1 پاسخ