خشکسالی اشک اهالی روستای ایلیخ بلاغی قم را درآورد

روستای ایلیخ بلاغی از توابع منطقه دشت احمد قم است که علاوه بر معضل خشکسالی، این روزها با قطع کامل آب نیز مواجه شده است و مردم روستا در انتظار قطره‌ای آب به سر می‌برند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، روستای ایلیخ بلاغی از توابع منطقه دشت احمد قم است که علاوه بر معضل خشکسالی، این روزها با قطع کامل آب نیز مواجه شده است و مردم روستا در انتظار قطره‌ای آب به سر می‌برند.این روستا با ۳۵ خانوار و جمعیتی حدود ۱۰۰ نفر چندین سال است که با مشکلات آبی دست و پنجه نرم می‌کند؛ همچنین اهالی روستا چندین بار این امر را پیگیری کرده‌اند ولی متاسفانه هیچ اقدامی از سوی مسئولین صورت نگرفته است.کریم عابدینی یکی از اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: بیشتر روستا از بیماری کلیه رنج می‌برند، چون آب روستا از کیفیت خوبی برخوردار نیست.وی افزود: این روزها اصلا دیگر آبی وجود ندارد که کیفیت داشته باشد؛ آب شربی که برای روستا می‌آورند به علت حمل با تانکر آنقدر بد بود و بد طعم است که نمی‌شود لب به آب زد اما به ناچار و از روی تشنگی مجبوریم از همین آب مصرف کنیم.عابدینی گفت: کم آبی و قطعی آب مهم‌ترین مشکل این روستا است، آب شرب در این روستا ماهی یکبار با تانکر از قم منتقل می‌شود که در حال حاضر این آب قابل مصرف نیست و اهالی پس از مصرف با انواع و اقسام بیماری‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، آب خانه‌ها نیز بیش از 10 روز است که قطع شده است و اهالی روستا حتی برای رفع نیاز‌های روزانه خود با مشکل مواجه هستند.وی تصریح کرد: اکنون حتی قطره‌ای آب در روستا ما وجود ندارد؛ ما برای انجام امورات خود از جمله نظافت مجبوریم به قم برویم، اما خانواده های بی بضاعت که امکان رفتن به قم را ندارند چکار باید بکنند؟ عابدینی مطرح کرد: چندین مرحله به شورای‌شهر، شهرداری و سایر مسئولین استانی نامه دادیم و درخواست رسیدگی به این مساله را داشتیم اما هیچگونه اقدامی از سمت مسئولین صورت نگرفته است.
وی اظهار کرد: از مسئولان خواستاریم با حضور در روستا از شرایط آب در روستا که از نیازهای اصلی برای حیات است مطلع شوند و پاسخگوی مردم باشند.مهدی داربام يكی دیگر از روستاييان با گله‌مندی از اين كه آب ذخيره شده در منبع نمی‌تواند پاسخگوی مسائل بهداشتی باشد، گفت: اين امر باعث به وجود آمدن مشكلات زيادی شده است.زهرا ملکی يكی ديگر از اهالی روستا با اشاره به اين كه كسی پاسخگوی مشكل بی آبی در روستای ما نيست گفت: با هر ارگانی تماس برقرار و يا پيامك ارسال می كنيم، توجهی نمی‌شود و بارها اين مساله را در بخشداري مركزی مطرح كرده‌ايم و بخشدار قول مساعدت داده، ولی عملياتی نشده است. وی افزود: من بر اثر استفاده اجباری از آب آلوده و بی‌کیفیت در تانکر‌های روستا دچار اگزمای شدید پوستی شده‌ام. لطفا رسیدگی کنید ما هم انسانیم و حق زندگی داریم.محمدامین از جوانان روستای ایلیخ بلاغی گفت: این روستا زمین ورزشی، سالن ورزشی، مسجد، موتور برق دیزلی، انرژی نو (خورشیدی ، بادی و…) ، گاز لوله کشی و آب لوله کشی ندارد؛ حتی دسترسی به وسیله نقلیه عمومی ندارد و نانوایی هم ندارد.وی تصریح کرد: ما با تمام این مشکلات کنار آمده‌ایم ولی مساله آب شوخی بردار نیست و اصلی‌ترین بحران روستا ما هست.محمدامین تصریح کرد: مخزن آبی که برای سه روستا از جمله نعمت آباد، انجيرلی و روستای ما در نزديك يكديگر ساخته شده كه آب اين مخزن باید روزانه از سوی شركت آب و فاضلاب روستايی قم تامين شود، ولی اين مخزن نياز مردم اين سه روستا را تامين نمی‌كند.

عدم مدیریت در شبکه آب‌رسانی و اولویت بندی موجب بروز مشکل شده‌ است

وی ادامه داد: آب اين مخزن قبل از اين كه به روستای ايليخ بلاغی برسد در روستاهای نعمت آباد و انجيرلی كه نسبت به جمعيت روستاي ما خانوار كمتری دارند مورد استفاده قرار می‌گيرد، چراكه در اين روستاها مرغداری و دامداری وجود دارد و آب زيادی صرف آنها می‌شود.این جوان با انتقاد از عدم مديريت مخزن آب، گفت: اولويت آب رسانی بايد به مردم روستا باشد نه اين كه در روستاهای ديگر صرف مرغداری و دام‌های آنان شود.تا به این لحظه مسئولان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قم زیر بار پاسخگویی به پرسش‌های خبرنگاران فارس نرفته و جوابی به این وضعیت نداده‌اند؛ به زودی گزارش‌های تصویری و ویدیویی از این روستا منتشر خواهد شد.#قم #خشکسالی_کم‌آبی#شرکت_آب #عدم_مدیریت_بحران_آب#روستای_ایلیخ_بلاغی
17:22 - 8 خرداد 1403





1 پاسخ