پایان درگیری ایران و آمریکا کجاست؟

چرا دولت آمریکا تلاش می‌کند به روش‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار دهد؟برای پیدا کردن جواب این سوال باید نگاهی به مفهوم «نظام سلطه» کنیم‌.

یا بگو چشم، یا بازم بگو چشم!

در ادبیات سیاسی ما یک کلیدواژه مهم تحت عنوان «نظام سلطه» وجود دارد. کلیدواژه‌ای عمیق و پرمعنا که پاسخ خیلی سوال‌ها را در خود دارد. نظام سلطه یک نظام دوقطبی جهانی بین کشورها ایجاد می‌کند.در این شرایط کشورهای دنیا به دو دسته در قطب اول، کشورهای مسلط و قطب دوم، کشورهای تحت سلطه تقسیم می‌شوند.

دو رفیق قدیمی!

ویژگی کشورهای مسلط چیست؟وقتی نظام سلطه در جهان برقرار شود، رسیدن قطب مسلط به خواسته‌هایش با کمک استکبار رقم می‌خورد.استکبار یعنی رویکردی که در آن دولتی به خودش اجازه دهد در منافع دیگر ملت‌ها دخل و تصرف کند، حتی شده به زور و بدون رضایت آنها. با این قوانین پازل نظام سلطه کامل می‌شود. تعدادی از کشورها با استکبار، کشورهای دیگر را مثل عروسک خیمه شب بازی دستشان می‌گیرند تا همه چیز را به نفع خود تصرف کنند.

از تنگه هرمز، بوی کباب می‌آید!

دستگاه استکباری حالا می‌خواهد قدرت غصب کننده و ظالم خودش را در هر جای دنیا گسترش بدهد. امروز دولت آمریکا به این قانع نیست که کشورها را با میل خودش اداره کند‌. می‌خواهد در هر نقطه از عالم که موقعیت جغرافیایی حساسی وجود دارد، حضور داشته باشد. هر جا آبراه مهمی بود، بر آن مسلط شود‌. هر جای زمین که منابع حیاتی زیرزمینی هست، کلید را دست خودش بگیرد.کشور ما هم شرایط و منافعی دارد که چشم نظام سلطه در آن گیر کرده!

نقطه شروع اختلاف

وقتی نگاهی به دو قطبی نظام سلطه کنیم، ما در هیچ کدام از آن دو گروه نیستیم. نه اهل سلطه و زورگویی هستیم و نه در چهارچوب پذیرش ظلم و تماشای غارت رفتن داشته‌هایمان.اینجا نقطه شروع دشمنی نظام سلطه با ماست. منافع ما با او در یک جهت نیست. نظام سلطه اهل خیانت، جنگ‌افروزی، ایجاد و سازمان‌دهی گروه‌های تروریستی، سرکوب گروه‌های آزادی خواه و فشار آوردن به مظلومین است. این طبیعت نظام سلطه است.

دوگانگی پیشرفت و توقف

کشورهای مسلط هر روز با سرعت پیشرفت می‌کنند و کشورهای زیر سلطه متوقف شده و عقب گرد می‌کنند.خیال نکنید کشورهای تحت سلطه، همیشه ضعیف بوده‌اند.مثال خوبی از آنها، هند است.کتاب «نگاهی به تاریخ جهان» از نهرو، ماجرای روزهایی را می‌گوید که انگلیسی‌ها وارد هند شدند. در آن زمان هند از صنعت برخوردار بود و پیشتاز به حساب می‌آمد. اما انگلیسی‌ها جلوی پیشرفت هند را گرفتند. به شکلی که عقب‌گرد کردند و به وارد کردن صنایع تولیدی از انگلیس نیازمند شدند.حالا وقتی کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران به تمام تلاش‌های قطب مسلط، دست رد می‌زند؛ با فشارهای همه جانبه مثل فشار اقتصادی، نظامی، سیاسی و فرهنگی مواجه می‌شود‌.دقیقا همین جاست که باید برای حفظ ارزش‌ها و منافع خود ایستادگی کنیم.
منبع:ره‌نامه «جلد بیستم، غرب شناسی»، سید علی حسینی خامنه‌ای#نوجوان #ایران #آمریکا
22:03 - 29 تیر 1405
نوجوان

5 بازنشر6 واکنش
21٫7k بازدید



1 پاسخ

@Nafisi29 تیر 1405
بند چهار بیانیه ترومن ، مورخه ۲۰ ژانویه ۱۹۴۹ میگه ما به کشورهایی که توانایی اداره خودشون رو ندارن (جهان سوم) کمک میکنیم underdevelopment ( توسعه ترجمه شده و موسوم به جهان دومند) پیدا کنن طبق این بند دولت امریکا به خودش اجازه مداخله در تمام امور داخلی کشورهای دنیا دادهاستعمار نوین از اینجا شروع شد