مسکن مهر اردبیل پس از سال‌ها وعده در ایستگاه آخر/ضعف در امکانات رفاهی

تقریباً کار احداث مسکن‌های مهر استان اردبیل با تمامی کش و قوس‌ها به پایان رسیده و در گام‌های پایانی است اما مسئله و مشکل مهم برخی از مسکن مهرهای استان اردبیل، عدم دارا بودن امکانات رفاهی و آموزشی است.
خبرگزاری فارس ـ اردبیل|امیررضا سعیدی: تأمین مسکن جزو ملزومات هر انسان برای زندگی است، طبق آمار کارشناسان و اظهارات مسؤولان، امروزه در کشور ما بیش از ۵ میلیون خانوار در جامعه، نیازمند مسکن هستند. با نگاه به این رقم بسیار بزرگ، طبق بررسی‌ها باید سالانه ۹۰۰ هزار واحد مسکن ساخته شود و این در حالی است که این عدد در کشور ما سالانه به ۳۰۰ هزار هم نمی‌رسد. دولت نهم برای تأمین مسکن جامعه طرح مسکن مهر را ارائه نمود و در دولت دهم این طرح رنگ‌ و بوی جدی به خود گرفت تا اینکه علی نیکزاد در اواخر دولت دهم و خرداد ماه ۱۳۹۲ اظهار کرد: از آغاز کار این دولت ساخت ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن مهر شروع شده که نیمی از آن در روستاها بوده و یک‌ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد تا خرداد ۹۲ تحویل داده شده و مابقی باید تا پایان دولت دهم تحویل داده شوند. اما در شهرها حدود یک ‌میلیون و ۲۰۰ هزار واحد تا زمان درج گزارش تکمیل شده و بقیه در دست ساخت است که تحویل آن تا دولت یازدهم کشیده می‌شود. در مورد سهم استان اردبیل از این طرح در برهه‌های مختلف، اعداد مختلفی طرح گردیده است از ۴۷ هزار واحد اعلامی توسط مدیرکل راه و شهرسازی وقت تا آخرین آمار اعلامی که احداث ۴۱ هزار و ۳۷۸ واحد بوده و توسط باباخانی به فارس اعلام شده است، در هر صورت بخش اعظم مسکن مهر در اردبیل به پایان رسیده است. وی در ادامه تصریح می‌کند: اداره کل تعاون باید ۲۹۶ واحد را که در شهرستان‌های استان پراکنده هستند طبق برنامه‌ریزی تعیین تکلیف کند.
(منبع: مهر) اکبر بهنام‌جو استاندار اردبیل تیرماه امسال در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ۴۱ هزار و ۳۷۸ واحد مسکن مهر به جز ۲۹۶ واحد که مربوط به اداره کل تعاون است، مابقی واحدها آماده واگذاری است و تا پایان تیرماه به بهره‌برداری می‌رسد شهرام باباخانی، معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اردبیل می‌گوید: ۴۳ درصد مسکن مهر در دولت یازدهم و دوازدهم تحویل مردم شده و کل واحدهای مسکن مهر به صاحبانشان تحویل داده شده یا قابل تحویل است که در صورت مراجعه تحویل داده خواهد شد. با این اظهارات معاون اداره کل راه و شهرسازی با محاسبه‌ای سرانگشتی می‌توان به این نتیجه رسید که بیش از ۵۵ درصد از واحدهای مسکن مهر در زمان دولت دهم و طی چهار سال تحویل مردم شده و این در حالی است که هرچند ۴۳ درصد این پروژه در دولت تدبیر و امید طی ۸ سال تکمیل و تحویل گردیده اما پرونده مسکن مهرهای استان اردبیل تا به امروز همچنان باز است.
وعده‌های فراوان تکمیل مسکن مهر اردبیل در سال‌های مختلف! مسؤولان مختلف در بازه‌های زمانی متفاوت همواره وعده‌های متعددی درباره بسته‌شدن پرونده مسکن مهر استان اردبیل را داده‌اند که با نگاهی به آن‌ها آدمی دچار سرگیجه می‌شود که امکان تغییر چند روزه یا چند ماهه در وعده‌ها وجود دارد اما آیا می‌شود وعده‌ای چند سال به تأخیر بیافتد؟ احمد اصغری مهرآبادی، قائم مقام وقت وزیر راه و شهرسازی ۲۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۴ اظهار می‌کند:‌ قرار است ۳ هزار واحد از این تعداد تا پایان خردادماه تکمیل و یک هزار واحد دیگر نیز تا شهریورماه به بهره‌برداری برسد تا سال آینده پرونده مسکن مهر استان به طور کامل بسته شود(منبع: کیهان) خلیل محبت‌خواه، مدیرکل وقت راه و شهرسازی استان اردبیل در ۱۸ مهرماه ۱۳۹۵ گفته است: یک هزار و ۱۷۰ واحد باقی‌مانده که تا پایان سال‌جاری تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد و با اتمام این واحدها پرونده مسکن مهر استان اردبیل بسته خواهد شد.(منبع: فارس) محبوب حیدری، مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل نیز اسفندماه سال ۱۳۹۵ از پایان پروژه مسکن مهر در اردبیل تا پایان سال ۹۶ سخن می‌گوید.(منبع: ایسنا) وی همچنین ۲۱ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ تصریح می‌کند: از بیش از ۴۱ هزار واحد مسکن مهر هم‌اکنون ۸۱۲ واحد باقی‌مانده که سال آینده بسته شدن پرونده مسکن مهر در اردبیل جشن گرفته می‌شود.
(منبع: تسنیم) براساس گزارش عملکرد و آمار کلی معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل در سال ۱۳۹۸، از ۴۱ هزار و ۳۷۸ برنامه مسکن مهر در استان اردبیل، ۴۰ هزار و ۳۳۴ مسکن مهر افتتاح شده بود(منبع: تسنیم) مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری با اشاره به تکمیل تمام واحدهای مسکن مهر در استان اردبیل، اظهار کرد: از ۴۱ هزار و ۳۷۸ واحد مسکن مهر اجرایی در استان ۳۹ هزار و ۲۴۹ واحد به متقاضیان واگذار شده و هزار و ۳۱۷ واحد نیز آماده تحویل شده است. وی بیان‌کرد: ۸۱۲ واحد دیگر از مسکن مهر باقی‌مانده نیز امسال تکمیل شده و به متقاضیان واگذار خواهد شد. حیدری گفت: پروژه‌های افتتاح شده به شکل کامل و با بهره‌مندی از خدمات عمومی شامل آب‌رسانی، گازرسانی، برق‌رسانی و آسفالت محوطه به متقاضیان تحویل داده شده است. مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: تمامی واحدهای مسکن مهر در این استان امسال تکمیل و به متقاضیان واگذار می‌شود.(منبع: ایرنا) با وجود این وعده‌ها، اکبر بهنام‌جو استاندار اردبیل از بهره‌برداری واحدهای مسکن مهر اردبیل تا پایان تیرماه به جز ۲۹۶ واحد که مربوط به اداره کل تعاون است، خبر داده است.(منبع: مهر) شهرام باباخانی، معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل در این باره می‌گوید: از کل واحدهای مسکن مهر استان تعداد ۶۵۲ واحد یعنی کمتر از دو درصد، به‌دلیل عارضه‌دار بودن و طرح موضوع در محاکم قضایی که در قالب تعاونی‌ها در حال احداث بوده به اتمام نرسیده است.
وی می‌افزاید: مشکلات اصلی این واحدها داشتن پرونده حقوقی در دادگاه‌ها و ناهماهنگی بین شرکت‌های تعاونی مسکن مهر، اعضای تعاونی و پیمانکاران مربوطه بوده و پس از رفع عارضه آماده و تحویل مردم می‌شود قاسم رحیمی، مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اردبیل نیز در شهریورماه سال‌جاری با اشاره به بحث مسکن مهر که شرکت‌های تعاونی وارد کار شده بودند گفت: در این طرح در کل استان، ۳۵ هزار واحد قرار بود ساخته شود که ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحد در حوزه شرکت‌های تعاونی و مابقی از طریق وزارت راه و شهرسازی فعلی انجام می‌شد. وی اضافه کرد: در حوزه شرکت‌های تعاونی فقط ۲۸۰ واحد بلاتکلیف ماندند و قطعا تا پایان سال این تعداد به اتمام می‌رسد، البته علت بلاتکلیف ماندن این واحدها اختلاف بین اعضای شرکت‌ها بوده است.(منبع؛ فارس) ضعف ویژه در امکانات رفاهی پس از بررسی و نگاهی به وضعیت مسکن مهر استان اردبیل، شاید به می‌توان به این نتیجه رسید که تقریباً کار احداث مسکن‌های مهر استان اردبیل با تمامی کش و قوس‌ها به پایان رسیده و در گام‌های پایانی است اما مسئله و مشکل مهم برخی از مسکن مهرهای استان اردبیل، عدم دارا بودن امکانات رفاهی و آموزشی است. اهالی برخی از این شهرک‌ها و مجتمع‌های مسکونی از عدم احداث مدرسه، مسجد، فضای سبز، معابر عمومی و محوطه‌سازی گلایه‌مند هستند، مسائلی که مشکلات متعددی را با خود به همراه داشته است.
به‌طور مثال محوطه‌سازی مسکن مهر پیله سحران اردبیل و آسفالت آن همچنان در وضعیت نامشخصی به سر می‌برد یا مسکن مهر میراشرف که همچنان تکمیل نشده است اگر بخواهیم کار را با طرح مصادیق پیش ببریم باید به موارد متعددی اشاره کنیم اما در مجموع باید دولت در چند ماه باقی‌مانده در حد توان نسبت به رفع این نواقصات و کم‌کاری چندساله خویش اقدام نماید. شهرام باباخانی، معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل از احداث ۸ باب مسجد خبر داده و افزود: برای مسکن مهرهایی که تا به امروز به مردم تحویل داده شده ۸ باب مدرسه با ۸ پروژه تجاری و ۲ باب کلانتری نیز احداث شده است. نقش مهم نمایندگان اردبیل در پیگیری و حل مشکلات مسکن مهر نقش نمایندگان استان اردبیل نیز در این بین بسیار مهم است، تا با احصاء دقیق نسبت به پیگیری ریز مسائل و مشکلات این شهرک‌ها اقدام نمایند؛ مسکن مهر نمین نمونه‌ای از این پیگیری‌ها است. مسکن مهر نمین سال‌ها از عدم وجود آسفالت رنج می‌برد که علی نیکزاد، نماینده مردم اردبیل، نیر،‌ نمین و سرعین مردادماه امسال در بازدید از این شهرستان این مسئله را احصاء و به پیگیری جدی آن اقدام کرد و همین چند روز پیش بود که از آغاز عملیات زیرسازی و آسفالت مسکن مهر نمین خبر داد. علی نیکزاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل اظهار کرد: در بازدیدی که یازدهم مردادماه امسال در سفری یک‌روزه از شهرستان نمین داشتیم، موضوع آسفالت معابر مسکن مهر نمین از مهم‌ترین مشکلات و مسائل اهالی بود.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هم‌اکنون عملیات عمرانی زیرسازی و آسفالت معابر مسکن مهر نمین آغاز شده است و به‌زودی کامل گردیده و به بهره‌برداری خواهد رسید نیکزاد گفت: با تلاش‌های صورت گرفته، در این مرحله برای اجرای این عملیات، بیش از ۱۳ میلیارد ریال اعتبار تأمین گردیده است.(منبع: فارس) گفتنی است؛ براساس آمار ارائه شده و بررسی وضعیت واحدهای مسکن مهر، از ۴۱ هزار و ۳۷۸ واحد مسکن مهر اجرایی در استان اردبیل حدود ۸۱۲ واحد باقی‌مانده که اداره راه و شهرسازی در تلاش است تا پایان سال پرونده مسکن مهر در استان اردبیل بسته شود. ولی برخی نواقص براساس اظهارات ساکنین این واحدها باعث ایجاد مشکلاتی برای آنان شده، نبود آسانسور در چند واحد مسکن مهر که به‌دلیل اختلاف پیمانکار و شرکت تعاونی سالیان سال است برای ساکنان این واحدها مشکل ایجاد کرده است. محوطه‌سازی و لزوم ایجاد امکانات کامل مانند محیط آموزشی، بازار و ... نیز جزو مواردی است که ساکنان مسکن مهر در اردبیل خواستار رسیدگی مسؤولان به آن هستند. - انتهای پیام/۳۴۶۳/۴۲۱/ر.
مسکن مهر اردبیل
12:49 - 12 سپتامبر 2020

2 بازنشر
39 بازدید




1 پاسخ