چند قدمى خيمه معاويه
نشريه FPRI متعلق به انديشكده آمريكايي، مستنداتی منتشر كرده است که در ۹۶ ساعت اول شروع جنگ، بيش از ۵ هزار مهمات سنگین توسط آمريكا و اسرائيل و متحدانش عليه ايران مصرف شده كه هزينه جایگزینی و خسارتش چیزی حدود ۲۰ ميليارد دلار می باشد.
اين هزينه ها بجز هزينه هاى لجستيكى و پشتيبانى و پروازها و غيره بوده و نشان می دهد كه آمریکایی ها انتظار داشتند واقعا ۴ روزه كار ايران رو تمام کنند.اما چیزی كه مهم بود اين هزينه ها نیست، چرا که ۲۰ ميليارد دلار براى آمریکا هزينه سنگین حساب نمی شود. مشكل واقعى و اصلى، عدم توان صنعتى براى «جايكَزينى سريع» تسليحات پیشرفته آمريكايي و اسرائيلي است.
به گفته این نشریه ٪۵۳ موجودى پدافند پيكان اسرائيل فقط در ۴ روز اول استفاده شده و زمان براى جايگزينى ۹۶۰ روز برآورد شده است.در ۴ روز اول جنگ یک سوم موشكهاى تاد امارات و عربستان و حدود ٢٥٪ تادهاىاردن و اسرائيل استفاده شده که زمان جايكَزينى براى هر یک موشک تاد ۴۵روز است.همچنین ٪۲۶ پدافند فلاخن داوود اسرائيل در ۴ روز اول دود شده که زمان جايگزینی با چرخه كامل توليد هر موشک يک و نیم تا ٢ سال زمان لازم دارد.
از طرفی كشورهاى عربى دو برابر آمريكا پدافند پاتريوت شليک كردند، ( دليلی محکم كه خط مقدم اونجا بوده نه اسرائيل)و همه با هم مجموعا ۹۴۳ موشک پاتريوت در ۴ روز اول استفاده کردند و زمان جايگزینی آن معادل ١٨ ماه توليد مشترک لاكهيد مارتين و بوئينگ خواهد بود.
19:36 - 9 اردیبهشت 1405