یک جملهٔ سمی؛ کمی کوتاه بیا تا باکلاس و امروزی به نظر برسی!

دشمن امروز با شمشیر به میدان نیامده؛ او با رسانه، مد، فرهنگ‌سازی و شبهه‌افکنی به جنگ ما آمده است. او نمی‌گوید دینت را کنار بگذار، تنها می‌خواهد سازش کنیم؛ می‌گوید: «کمی کوتاه بیا تا باکلاس و امروزی به نظر برسی.»
خبرگزاری فارس: بانوان و نوجوانان دو رکن اساسی در جامعه هستند، از این رو ماه رمضان امسال فرصتی رقم خورده تا با استفاده از آیات روح‌بخش قرآن، دمی چند با این قشر هم صحبت شویم.

خواهران عزیز!

وقتی عزت خود را در تأیید دیگران جست‌وجو می‌کنیم، آرامش درونی از ما سلب می‌شود؛ مسیری بی‌انتها که هیچ خط پایانی ندارد. هر چقدر هم تلاش کنیم، هیچ‌گاه به نقطه‌ای نمی‌رسیم که دیگران بگویند: «بس است، تو به اندازۀ کافی ارزشمندی». خانمی که با دیدن خانۀ دوستش، همسرش را تحت‌ فشار قرار می‌دهد تا با گرفتن وام، تمام وسایل خانه را تعویض کنند تا از دوستش عقب نماند، وارد همین بازی بی‌پایان می‌شود. نکتۀ جالب این است که هنوز مشغول پرداخت اقساط وام است، که موج جدیدی از مد دکوراسیون وارد بازار می شود.خواهران گرامی! در این بازی، هر‌چه بیشتر تلاش کنیم، بیشتر درگیر این چرخۀ فرسایشی می‌شویم. وقتی عزت خود را از تأیید دیگران می‌گیریم، به آن‌ها وابسته می‌شویم. این وابستگی، ما را از ارزش درونی و خودباوری دور می‌کند و باعث می‌شود هر لحظه برای حفظ آن عزت کاذب، به خواسته‌های دیگران تن دهیم. این رقابت دائمی برای «به اندازۀ کافی خوب‌بودن»، باعث اضطراب، افسردگی و از‌دست‌دادن معنای زندگی می‌شود.عزت و ارزشی که بر مبنای تأیید دیگران بنا شده باشد، شکننده است. یک روز با یک انتقاد، طرد‌شدن یا از‌دست‌دادن شغل، این عزت کاذب فرو می‌ریزد و فرد با احساس پوچی و بی‌ارزشی روبه‌رو می‌شود و در مواجهه با واقعیت دچار شکست می‌گردد.
در قرآن کریم، خداوند به‌صراحت منبع اصلی عزت را خود معرفی می‌کند و کسانی را که در پی کسب عزت و آبرو از غیر او هستند، مورد خطاب قرار می‌دهد: «أَیبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمیعاً» این آیه، نفی طلب عزت از دشمن و تأکید بر این نکته است که خداوند منبع انحصاری عزت است. به روشنی بیان می‌کند که تمام عزت و سربلندی، مطلقاً به خداوند تعلق دارد و هر‌کس خواهان آن است، باید آن را از منبع اصلی‌اش یعنی خداوند طلب کند، نه از طریق وابستگی به دیگران یا زیر‌پا‌گذاشتن ارزش‌ها.

خروج از بازی

خواهران من! بیایید از این بازی بی‌پایان بیرون بیاییم. آیۀ شریفۀ «فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمیعاً» به ما یک راه فرار از این بازار آشفته را نشان می‌دهد. عزت شما نه در شغلتان است، نه در وضعیت تأهلتان، نه در تعداد دوستانتان در شبکه‌های اجتماعی و نه در نگاه دیگران. در واقع، این آیه به ما می‌گوید که اصیل‌ترین برند شما، «نفسِ شما» است. برند شما، نیازی به تأیید دیگران ندارد. ارزش شما به تعداد لایک‌ها یا تأیید دیگران نیست. عزت شما از جانب خداوند به شما داده شده است. آن را با هیچ‌چیز و هیچ‌کس معامله نکنید. اجازه بدهید خدا آبروداری کند؛ او تنها منبعی است که عزت حقیقی را به ما می‌بخشد. در دنیای امروز، وقتی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها می‌بینیم که همه، عزت زندگی دنیایی خود را در خودنمایی، تجمل‌گرایی و تأیید دیگران تعریف می‌کنند، باید مراقب باشیم تا واقعیت عزت در زندگی را گم نکنیم.
خواهران من! دشمن امروز با شمشیر به میدان نیامده؛ او با رسانه، مد، فرهنگ‌سازی و شبهه‌افکنی به جنگ ما آمده است. او نمی‌گوید دینت را کنار بگذار، تنها می‌خواهد سازش کنیم؛ می‌گوید: «کمی کوتاه بیا تا باکلاس و امروزی به نظر برسی.»، «در موضوع حجاب این‌قدر سخت‌گیر نباش. کمی شل کن تا بگویند به‌روز و جذابی!»، «در برابر فحشا و فساد سکوت کن تا نگویند اهل حاشیه‌ای.»، «در تربیت فرزندانت این‌قدر روی مفاهیم دینی پافشاری نکن. بگذار آزاد باشند، تا نگویند عقب‌مانده‌ای». اما عزت که در این تأییدهای توخالی نیست. عزت نه در لایک‌های اینستاگرام، بلکه در نگاه خدا است.یک زن عزتمند، زیبایی را در حیا می‌جوید، آرامش را در خانواده‌ای الهی می‌سازد، نه در تقلید از سبک زندگی‌هایی که بنیان خانواده را هدف گرفته‌اند. او می‌داند که سازش بر سر حجاب، چراغ سبز نشان‌دادن به دشمن است؛ سکوت در برابر ترویج فساد، شراکت در گناه است و همراهی با افکار باطل، نابود‌کردن آیندۀ فرزندانمان است. #زندگی_با_آیه‌ها #ماه_رمضان #فضای_مجازی#افکار_منفی#تجمل_گرایی
21:05 - 23 فوریه 2026
فرهنگ
خبر پلاس
چهار محال و بختیاری

7 واکنش
97٫1k بازدید



3 پاسخ

@user170910155372577031623 فوریه 2026
در پاسخ به
نماشاآپارات اپارت استایل و ...رو دریابید

@user17678436896624 فوریه 2026
در پاسخ به
ول رهایلهبدون متصدیبدون قانون

@MirMehrad24 فوریه 2026
در پاسخ به
یک زن عزتمند، ...ای کاش همون پاراگراف اول که در منطق عقلایی بسیار عالی دارد..و زبانش دامنه انسانی را دار..لکن امیدوارم پاراگراف آخر و جملات قبلش ویرایش کنید.مروج گناه....همکاری افکار باطل ؟!پس هرکس مثل مادر بنده و شما محجبه نباشد؟..اون حرف هاست ؟چند میلیون تهرانی رو شما بی عزت خطاب کردی ؟.