ماجرای شکایت از هیأت امنای مسجد کازرونی چه بود؟

عملیات بازسازی و گسترش شبستان جنوبی مسجد کازرونی پس از چالش‌های بسیار، با شکایت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از هیأت امنای مسجد کازرونی متوقف شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، در هفته‌های گذشته عملیات بازسازی شبستان جنوبی مسجد کازرونی توسط هیئت‌امنا، با چالش‌هایی همراه بود.بازسازی این مسجد از ابتدا با اعتراض برخی پیش‌کسوتان میراث‌فرهنگی و اهالی محله عباس‌آباد همراه بود که در نهایت با شکایت میراث‌فرهنگی از هیئت‌امنای مسجد کازرونی متوقف شد.مجوز نوسازی شبستان مسجد کازرونی در ماه‌های گذشته از سوی معاونت ‌اصفهان صادر شده بود و به گفته مسؤولان، هیأت امنا تنها در حضور ناظر میراث‌فرهنگی اجازه داشتند، شبستان مسجد را تخریب کنند و در صورت تعرض به مکان‌های واجد ارزش تاریخی، موضوع مورد پیگرد قرار می‌گیرد.

هیأت امنای مسجد کازرونی به توافقات پایبند نماند

امیر کرم‌زاده، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: به دلیل تخریبی که نیمه‌شب در ضلع جنوبی مسجد انجام شده و برخلاف توافق صورت‌گرفته بود از هیأت امنای مسجد کازرونی شکایت شد.وی افزود: قرار بود هرگونه دخل و تصرف در این مسجد با حضور ناظر میراث‌فرهنگی انجام شود و حتی‌الامکان با جلب نظر مخالفان تخریب، به نظر بینابین برسند و با جلب نظر پیش‌کسوتان میراث‌فرهنگی اقدام به این کار کنند.کرم‌زاده بیان کرد: هیچ یک از این موارد انجام نشد، ساعت ۳ نیمه‌شب، هیأت امنا بیل مکانیکی بردند، درحالی‌که اعلام شده بود هر گونه دخل و تصرف با حضور ناظر میراث‌فرهنگی انجام شود و خاک‌برداری به‌صورت دستی و با استفاده از وسایل سبک باشد.مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: به همین دلیل که احساس کردیم هیأت امنا حسن‌نیت ندارد، شکایتی به دادستان ارائه شد.وی بیان کرد: درخواست حکم توقف، تعقیب عاملان تخریب و جلوگیری از ادامه فعالیت تا تصمیم وزارتخانه را از دادستان دریافت کردیم.

اگر مسجد کازرونی ثبت ملی نشده باشد، ارتباطی به میراث فرهنگی ندارد

محمد ادیب، دبیر هیأت امنای مسجد کازرونی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: نقشه‌ای برای مسجد طراحی کرده بودیم، این نقشه به میراث‌فرهنگی ارائه و تأیید شد؛ این نقشه شامل شبستان و زمین جنوبی که می‌خواهیم به شبستان اضافه کنیم است.وی افزود: قرار بود حیاط سر جای خود بماند، پس از دریافت مجوز آغاز به کار کردیم، شهرداری گفت مشکلی ندارد و می‌توانیم آغاز کنیم؛ مجوز خاک‌برداری هم دریافت شد.ادیب ادامه داد: زمانی که آغاز بکار کردیم عده‌ای وسط زمین مردم آمدند و جلوی کار بیل مکانیکی گرفته شد پیمانکاری که بیل‌ مکانیکی را برای جمع‌آوری نخاله‌ها آورده بود، اعلام کرد باتوجه‌به وضعیت موجود نمی‌توان کاری انجام داد.دبیر هیأت امنای مسجد کازرونی گفت: وزارت میراث‌فرهنگی در تهران شامل دو بخش حفظ آثار و ثبت آثار را دارد؛ عده‌ای از مخالفان به بخش حفظ آثار مراجعه کردند و گفتند در حال ثبت ملی این مسجد هستیم دستور توقف صادر کنند تا اقدامات مربوط به ثبت ملی انجام شود.وی تصریح کرد: مسؤول بخش حفظ آثار نامه‌ای به مدیرکل میراث‌فرهنگی زد تا هر کاری در مسجد کازرونی انجام می‌شود موقف و تکلیف مسجد مشخص شود.ادیب خاطرنشان کرد: از همان روز کار را متوقف کردیم، بخشی از خاک‌برداری انجام شده بود اما به دستور مدیرکل میراث‌فرهنگی و تأکید دادستان فعلاً این محل رها شده است.
وی گفت: نامه‌ای برای اداره کل میراث‌فرهنگی ارسال کردیم تا دیوار فنسی پیرامون قسمت تخریب شده کشیده تا از رفت‌وآمدهای مشکوک جلوگیری و تکلیف ثبت انجام شود.ادیب افزود: اداره کل میراث‌فرهنگی شکایتی از هیأت امنا مطرح کرد، به بازپرسی شعبه ۵ مراجعه کردیم که دادستان ارجاع داده بود و تکمیل مدارک کردیم.دبیر هیأت امنای مسجد کازرونی اضافه کرد: از دادستان تقاضا داشتیم بررسی کنند آیا این مسجد ثبت ملی شده که برای ما ثبت شکایت کرده‌اند یا نه؟ اگر ثبت ملی شده ما می‌پذیریم و پیگیری می‌کنیم اگر نه این موضوع ربطی به میراث‌فرهنگی ندارد.
19:58 - 7 مهر 1403





1 پاسخ