اعزام آخرین کاروان حج تمتع سمنان به سرزمین وحی

عملیات اعزام زائران حج تمتع ۱۴۰۴ از استان سمنان با اعزام آخرین کاروان به پایان رسید.
قدرت‌الله چتری، مدیرکل حج و زیارت استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان، از اعزام آخرین کاروان حج تمتع ۱۴۰۴ از استان سمنان به سرزمین وحی خبر داد و اظهار کرد: این کاروان از شهرستان شاهرود اعزام شده و روز نهم خردادماه وارد مکه مکرمه خواهد شد تا پرونده اعزام زائران تمتع استان در سال جاری بسته شود.وی افزود: امسال در مجموع، یک‌هزار نفر از زائران استان سمنان در قالب هشت کاروان به حج تمتع اعزام شدند که شامل سه کاروان از شاهرود، 2 کاروان از سمنان، 2 کاروان از دامغان و یک کاروان از گرمسار است.مدیرکل حج و زیارت استان سمنان ادامه داد: همراه این کاروان‌ها، ۲۹ نفر به‌عنوان عوامل اجرایی حضور دارند و 2 پزشک نیز برای خدمات پزشکی زائران به عربستان اعزام شده‌اند.چتری با اشاره به سلامت جسمی زائران گفت: حجاج استان در وضع جسمانی مناسبی به سر می‌برند و تمهیدات لازم برای انجام مناسک به خوبی اندیشیده شده است.

اداره حج و زیارت سمنان با پنج نیروی انسانی فعال

مدیرکل حج و زیارت استان سمنان از کمبود شدید نیروی انسانی در این اداره‌کل انتقاد کرد و گفت: اداره کل حج و زیارت استان تنها با پنج نیروی رسمی اداره می‌شود که این تعداد با حجم بالای مأموریت‌ها و فعالیت‌ها تناسبی ندارد.چتری با اشاره به زیرساخت‌های موجود افزود: هم‌اکنون ۲۳ دفتر خدمات زیارتی در سراسر استان سمنان فعال هستند و حدود یک‌هزار و ۵۰۰ کارگزار زیارتی در استان شناسایی شده‌اند که از این میان، ۴۰۰ نفر به‌صورت فعال در حال ارائه خدمات هستند.وی یادآور شد: معمولاً تعداد متقاضیان حج تمتع در استان سمنان بین یک تا یک‌هزار و ۲۰۰ نفر متغیر است و خوشبختانه امسال نیز سهمیه مناسبی به استان اختصاص یافت. مدیرکل حج و زیارت استان سمنان گفت: همچنین بر اساس ساختار اعزامی، هفت کاروان استان به‌صورت مدینه قبل و یک کاروان به‌صورت مدینه بعد اعزام شده‌اند.

نخستین کاروان زوجی در دامغان؛ الگویی برای آینده

چتری از راه‌اندازی نخستین کاروان زوجی استان سمنان خبر داد و گفت: سازمان حج و زیارت از 2 سال گذشته برنامه‌ریزی برای اعزام زوج‌ها را آغاز کرده که امسال، نخستین کاروان ویژه زوج‌ها به شهرستان دامغان اختصاص یافته است؛ البته مردم شاهرود و سمنان نیز می‌توانند از خدمات این کاروان بهره‌مند شوند.وی افزود: با وجود اینکه این کاروان به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی شده، شاهد استقبال خوبی از آن بودیم و تلاش خواهیم کرد در سال‌های آینده، تعداد کاروان‌های ویژه زوج‌ها افزایش یابد.

هزینه‌ها، ترکیب جمعیتی و تحصیلات زائران

مدیرکل حج و زیارت استان سمنان درباره هزینه‌های حج تمتع گفت: نرخ کاروان‌ها بین ۲۳۵ تا ۲۷۵ میلیون تومان تعیین شده و میانگین سنی زائران استان حدود ۶۰ سال است.چتری با اشاره به ترکیب جنسیتی و تحصیلی زائران اظهار کرد: ۶۰ درصد زائران حج تمتع امسال را بانوان تشکیل می‌دهند. همچنین ۴۶ درصد از زائران دارای مدرک دیپلم و زیر دیپلم هستند، ۶ درصد بی‌سوادند و مابقی دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. جوان‌ترین زائر اعزامی ۲۰ ساله و مسن‌ترین زائر نیز ۹۲ ساله است.وی با تأکید بر وضعیت مناسب آماری استان در حوزه حج گفت: با وجود جمعیت ۸۰۰ هزار نفری استان سمنان، آمار ثبت‌نام و اعزام زائران در وضعیت مطلوبی قرار دارد؛ هرچند در مقایسه با یکی دو دهه گذشته، کاهش محسوس تقاضا در حج تمتع و عمره مشاهده می‌شود.مدیرکل حج و زیارت استان سمنان خاطرنشان کرد: اگرچه مأموریت اصلی سازمان حج و زیارت اعزام زائران به سرزمین وحی است، اما توسعه و تعمیق فرهنگ زیارت و معنویت در جامعه نیازمند همکاری جدی نهادهای فرهنگی، رسانه‌ها، روحانیان و دیگر مجموعه‌های اثرگذار است تا زمینه حضور بیشتر مردم در این سفر معنوی فراهم شود.
12:15 - 8 خرداد 1404