برکت آب‌های خزر به سفره گلستانی‌ها رسید

توسعه متوازن پرورش میگو، ماهیان خاویاری و ماهی در قفس، آینده‌ای روشن را برای شیلات گلستان به همراه داشته و نویدبخش اشتغال پایدار و رونق اقتصادی برای ساحل‌نشینان است.
خبرگزاری فارس استان گلستان؛ گلستان به عنوان یکی استان‌های همجوار دریای خزر، امروز به یکی از کانون‌های امید و پیشرفت در عرصه شیلات و آبزی‌پروری ایران تبدیل شده است.این تحول چشمگیر، حاصل نگاهی راهبردی و خردمندانه به مواهب خدادادی و ظرفیت‌های بومی است که توانسته اقتصاد مناطق ساحلی را متحول کند.رویکردی که دیگر تنها بر صید سنتی تکیه ندارد، بلکه با تکیه بر دانش روز و سرمایه‌گذاری هدفمند، مسیر تولید پایدار، اشتغال‌زایی و ارزآوری را در پیش گرفته است.در سال‌های اخیر، با توجه به کاهش ذخایر طبیعی دریای خزر، زعما، مدیران و برنامه‌ریزان استان، تمرکز خود را بر توسعه آبزی‌پروری مدرن و دانش‌بنیان قرار داده‌اند.این تغییر رویکرد، نه تنها پاسخی به چالش‌های معیشتی صیادان است، بلکه گامی بلند در راستای امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی ارزشمند این دریا به شمار می‌رود.توسعه پرورش میگو، ماهیان خاویاری و ماهی در قفس، در کنار توجه ویژه به مشاغل خرد و خانگی، نشان‌دهنده راهکاری جامع و همه‌جانبه است.

۱۱ مزرعه فعال خاویاری

مدیرکل شیلات گلستان در این خصوص به خبرنگار فارس با اشاره به طرح‌های خرد و خانگی و نیز پروژه‌های بزرگ مقیاس گفت: طرح‌های خانگی و مشاغل خرد در اولویت قرار دارند و هدف اصلی، توسعه فعالیت‌ها در مناطق محروم و توانمندسازی جامعه صیادی از طریق ورود به عرصه آبزی‌پروری است.اسماعیل جباری در مورد پروژه‌های کلان شیلاتی گفت: پرورش ماهیان خاویاری بخش مهمی بوده و در حال حاضر ۱۱ مزرعه فعال با ظرفیت ۲۲۷ تن گوشت و سه تن خاویار در استان وجود دارد.وی به طرح‌های توسعه‌ای اشاره کرد و گفت: این طرح‌ها شامل شناسایی ۵۵ هکتار اراضی ساحلی در چپاقلی و قره‌سو با ظرفیت تولید ۲ هزار تن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار، واگذاری ۵۰ هکتار در قره‌سو با ظرفیت مشابه و نیز اجرای طرح پرورش در سد نگارستان با ظرفیت ۲۵۰ تن گوشت و ۷.۵ تن خاویار است.مدیرکل شیلات گلستان گفت: در حوزه تولید و تکثیر میگو نیز تمرکز بر تکمیل زنجیره تولید با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان است.وی افزود: فعالیت‌های پرورش ماهی در قفس در دریای خزر نیز آغاز شده که شامل ذخیره‌سازی موفق ۱۱۵ قطعه فیل‌ماهی در پن‌های میانکاله و ذخیره‌سازی هشت هزار قطعه ماهی قزل‌آلا با میانگین وزنی ۳۵۰ گرم در قفس‌های شمال آشوراده می‌شود.

تحول اقتصادی بومیان

امید سقلی فرماندار شهرستان ساحلی بندرترکمن هم به خبرنگار فارس گفت: پشتیبانی دولت از فعالیت‌های آبزی‌پروری در دریا مانند پرورش ماهی در قفس موجب کاهش برداشت بی‌رویه از دریا شده و صدها شغل پایدار و هم‌سو با محیط زیست خلق می‌کند.به گفته سقلی برای راه‌اندازی و نصب هر قفس و همچنین تامین بچه ماهی و غذای آبزیان حدود ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری لازم است. وی گفت: در سالیان گذشته فقط شرکت‌های خصوصی وارد این بخش می‌شدند اما اخیرا بومیان منطقه هم با تشکیل شرکت‌های تعاونی در این بخش فعال شده‌اند.

اختصاص ۴۵۰ میلیارد ریال برای توسعه میگو

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان هم به خبرنگار فارس گفت: مجتمع پرورش ميگوی گميشان، يک فرصت بی‌بديل اقتصادی و شيلاتی در ايجاد اشتغال پايدار و تقويت امنيت غذايی گلستان است.قدرت‌اله عابدی ادامه داد: سازمان مديريت و برنامه‌ريزی استان آمادگی دارد با برنامه‌ريزی منسجم در خصوص مباحث زيرساختي و تامين منابع مالی كانال آبرسان MC پيگيری ويژه کند.
وی افزود: با وجود همه تنگناهای موجود در تخصیص نقدی اعتبارات، اما مبلغ ۴۵۰ میلیارد ریال، در قالب اعتبارات نقدی برای حفر کانال جدید از دریای خزر به سایت پرورش میگوی ۴ هزار هکتاری اختصاص یافته که روند آبرسانی به سایت میگوی گمیشان تسهیل خواهد شد. مطابق گفته کارشناسان، آنچه امروز در عرصه شیلات گلستان شاهد آن هستیم، حکایت همت بلند، برنامه‌ریزی دقیق و آینده‌نگری است.توسعه متوازن و همه‌جانبه این صنعت، از پرورش میگو تا ماهیان خاویاری و از مشاغل خانگی تا سرمایه‌گذاری‌های کلان، نشان می‌دهد که می‌توان با تکیه بر نوآوری و مشارکت مردمی، بر چالش‌ها غلبه کرد و فرصت‌های بی‌نظیری خلق کرد.تداوم این روند، با حمایت از سرمایه‌گذاران، بهره‌گیری از فناوری‌های روز و تقویت زنجیره ارزش، نه تنها رفاه و پایداری جوامع محلی را تضمین می‌کند، بلکه نقش این استان را به عنوان قطب تأثیرگذار آبزی‌پروری در منطقه تثبیت خواهد کرد.#شیلات #گلستان #خزراخبار گلستان را زودتر از همه بخوانید: ‎‎@golestan
09:49 - 19 بهمن 1404

0 بازدید