نگذاریم کودکان امروز، مجرمان فردا شوند

ده‌ها کودک و نوجوان این روزها پشت درهای کانون‌های اصلاح و تربیت روزگار می‌گذرانند؛ کودکانی که اگر در زمان مناسب آموزش، حمایت و آگاهی دریافت می‌کردند، شاید هرگز به دنیای جرم و بزهکاری قدم نمی‌گذاشتند.
گروه قضائی خبرگزاری فارس: پرونده از یک سرقت ساده شروع شد؛ پسربچه‌ای که ابتدا به مصرف مواد مخدر روی آورد و بعد برای تأمین هزینه اعتیاد، دست به سرقت زد. وقتی مأموران او را بازداشت کردند، در جیبش چاقویی پیدا شد که به گفته خودش فقط برای «ترسیدن کمتر» همراه داشت. این تنها یک پرونده از میان صدها پرونده‌ای است که نشان می‌دهد بسیاری از کودکان و نوجوانان، نه از سر مجرم بودن، بلکه به دلیل ناآگاهی، فقدان آموزش، آسیب‌های اجتماعی و قرار گرفتن در معرض محتوای مخرب، قدم به مسیری می‌گذارند که پایان آن می‌تواند به جرم، اعتیاد و خشونت ختم شود. کارشناسان معتقدند پیشگیری از این مسیر، بسیار کم‌هزینه‌تر و مؤثرتر از مقابله با پیامدهای آن در سال‌های بعد است؛ موضوعی که سخنگوی قوه قضاییه نیز بر آن تأکید کرده و از ضرورت دور نگه داشتن کودکان و دانش‌آموزان از فضای جرم و بزهکاری سخن گفته است.پیشگیری از جرم در میان کودکان و نوجوانان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهبردهای کاهش آسیب‌های اجتماعی، در سال‌های اخیر بیش از گذشته مورد توجه نهادهای مسئول قرار گرفته است.
در همین رابطه اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، بر ضرورت پیشگیری از ورود کودکان و دانش‌آموزان به فضای جرم و بزهکاری تأکید کرد و گفت: اگر بتوان از گرفتار شدن یک کودک در مسیر جرم جلوگیری کرد، در واقع آینده ۵۰ تا ۶۰ ساله کشور تضمین خواهد شد.وی افزود: در مقابل، بی‌توجهی به این موضوع و آشنایی کودکان با جرائم و آسیب‌های اجتماعی، به‌ویژه از طریق فضای مجازی، جریان‌های معاند و تهاجمات فرهنگی، می‌تواند تبعات سنگینی برای جامعه و کشور به همراه داشته باشد.جهانگیر با اشاره به برنامه‌های قوه قضاییه در حوزه پیشگیری از جرم اظهار کرد: یکی از محورهای مهم مورد توجه در این زمینه، جامعه دانش‌آموزی است که اقدامات مرتبط با آن در حال اجرا بوده و برنامه‌های توسعه‌ای آن نیز دنبال می‌شود.
این روزها ده‌ها کودک و نوجوان در کانون‌های اصلاح و تربیت روزگار می‌گذرانند؛ کودکانی که بسیاری از آن‌ها از مسیر ناآگاهی، آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد و بزهکاری سر از این مراکز درآورده‌اند. واقعیتی که بر تأکید سخنگوی قوه قضاییه مهر تأیید می‌زند؛ اینکه پیشگیری از ورود کودکان و دانش‌آموزان به دنیای جرم، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است.
16:29 - 3 تیر 1405
جامعه
حقوقی و قضایی