بخشنامه ۹بندی دادستان کل برای تأمین امنیت جامعه در ایام نوروز

دادستان کل کشور در بخشنامه‌ای ۹ بندی خطاب به دستگاه‌های مختلف‌ بر تامین امنیت جامعه و ارتقا رضایتمندی عمومی جامعه تاکید کرد.
به گزارش گروه قضائی خبرگزاری فارس، در ایام منتهی به پایان سال و بمنظور تامین امنیت شهروندان در ابعاد مختلف و پیشگیری از وقوع هرگونه جرم، حجت‌الاسلام موحدی در بخشنامه‌ای ۹ بندی خطاب به دستگاه‌های مختلف‌ بر تامین امنیت جامعه و ارتقا رضایتمندی عمومی جامعه تاکید کرد.در این بخشنامه آمده است: با تبریک فرا رسیدن ماه #مبارک_رمضان و ضیافت الهی و با تقدیر و تشکر از تلاش‏های مجدانه تمامی همکاران محترم خصوصاً دادستان‏های محترم و سایر همکاران قضایی و اداری دادسراهای سراسر کشور، جهت حفظ امنیت شهروندان گرامی و صیانت از حقوق آحاد مردم بویژه در امور فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی و ضرورت پیشگیری از وقوع جرم مراتب زیر بمنظور ارائه‎ خدمات ویژه قضایی در ایام تعطیلات نوروزی اعلام می‏گردد.لازم است با تمام توان و قدرت قانونی آنها را اعلام، اجراء و نتیجه را بصورت مستمر به دفتر #دادستانی_کل_کشور اعلام فرمائید: 1) در اجرای دستورالعمل فوریت‏های قضایی و نحوه عملکرد واحدهای کشیک و بمنظور انجام وظایف قضایی و پذیرش و پیگیری شکایات فوری و رسیدگی به گزارش ضابطان دادگستری، حداقل یک واحد کشیک قضایی و اداری مربوط در هر دادسرا و در هر ناحیه‎ دادسرایی تشکیل تا بطور فعال نسبت به ارائه خدمات قضایی اقدام نمایند، بگونه‏ای که در تمامی ساعات شبانه روز، واحدهای کشیک قضائی مذکور بدون تعطیلی، نسبت به انجام وظایف اقدام نمایند.
2) برابر ماده 32 قانون آئین دادرسی کیفری و بنابر اقتضای اعمال وظایف دادستان بعنوان رئیس ضابطین عدلیه، دستورات لازم را برای عدم تعطیلی واحدهای مربوط که بعنوان ضابط انجام وظیفه می‏نمایند، در حوزه قضایی هر شهرستان و نواحی صادر و هماهنگی‏های لازم جهت انجام وظایف قانونی و دسترسی آسان مردم به آنان بعمل آید. در همین راستا مقرر می دارد؛ در ایام تعطیلات نوروزی برنامه‏ریزی‏های لازم برای بازدید، بازرسی و سرکشی از محل استقرار و خصوصاً بازداشتگاه‌ها و نظارت بر نحوه انجام وظیفه توسط آنان بعمل آید.3) با توجه به ضرورت پیشگیری از وقوع و ارتکاب جرائم خرد و کلان و ایجاد آرامش و اطمینان برای مردم و با لحاظ اینکه بیشتر جرائم خصوصاً قاچاق کالا، سلاح و مهمّات غیرمجاز و اقلام پرخطر (شیمیائی، بیولوژیکی، انفجاری، مخرب) و جرائم سرقت عادی یا مسلحانه از اماکن خصوصی یا عمومی، وسائط نقلیه، زورگیری، کیف‌قاپی، جیب‌بری و اقدامات مجرمانه با پوشش مأموران دولتی، نظامی یا انتظامی در ایام تعطیلات توسط مجرمین و سارقین باسابقه و اخلال‌کنندگان امنیت جامعه انجام می‏گیرد، ترتیبی اتخاذ گردد تا:الف) در صورتی که زندانی هستند، به هیچ وجه به آنان‏ مرخصی داده نشود.ب) در صورتی که به هر دلیلی آزاد می‌باشند، در اجرای دستورالعمل کنترل مجرمان حرفه‏ای و سابقه‏دار؛ لیست آنان و سایر مجرمین خطرناک در اختیار نیروی انتظامی و سایر ضابطین قرار داده شود تا بصورت برنامه‌ریزی بر رفتار آنان نظارت و نتیجه را به دادستان مربوط اعلام نمایند.
۴) با عنایت به اینکه معمولاً در ایام تعطیلات نوروزی و مدتی قبل و بعد از آن بخاطر افزایش سفرهای نوروزی، تصادفات جاده‏ای نیز افزایش می‏یابد و متاسفانه منتهی به جرح و فوت عده‏ای از هموطنان عزیز می‏گردد، لذا مقرر می دارد:به‌منظور احیاء و صیانت از جان، مال و حقوق مردم و ایجاد بهتر امنیت انسانی و پیشگیری از وقوع جرائم غیرعمدی، با همکاری و هماهنگی پلیس راهور و سایر ضابطین مرتبط، تمهیدات لازم را معمول و تصمیمات مقتضی جهت کاهش تصادفات و اتخاذ تدابیر و تمهیدات انتظامی، ترافیکی، امدادی، ارائه خدمات راهنمایی و رانندگی و حضور بهنگام مأمورین ذیربط؛ اتخاذ و اقدامات لازم معمول شود.5) برخی از فرصت طلبان و سودجویان با استفاده از تعطیلات ایام نوروز و تعطیلی ادارات و سازمان‏های ذیربط، در جهت تغییر غیرقانونی کاربری اراضی، تعرّض به اموال عمومی، منابع طبیعی، اراضی ملّی و کشاورزی، مناطق ییلاقی و باغی، سواحل دریاها و رودخانه‏ها، محیط زیست و بیت‏المال اقدامات مجرمانه‏ای انجام می‏دهند، لذا ضروری است:اولاً؛ با مسئولین سازمان‏های مرتبط هماهنگی کامل صورت گیرد تا در ایام مذکور نسبت به صیانت از حقوق عمومی و اراضی و منابع ملّی فعالیت مضاعفی انجام و از هرگونه تخلفی ممانعت بعمل آورند و در صورت تعرّض و ارتکاب جرائم در این حوزه ها بلافاصله به دادستان و ضابطین مربوط گزارش شود. ثانیاً؛ شخص دادستان و قضات کشیک به موارد اعلامی با فوریت رسیدگی و نسبت به صدور دستور قضایی با استفاده از اختیارات قانونی اقدام لازم را معمول دارند.
۶) نظر به اینکه بخاطر تعطیلات نوروزی و کاهش نظارت، برخی از رستوران‏ها و دیگر مراکز توزیع مواد غذایی و آشامیدنی و مایحتاج عمومی، اقدام به عرضه‏ اقلام غیربهداشتی و مضر به سلامت و بهداشت عمومی نموده و در برخی از مواقع نیز با قیمت‏های غیرواقعی و گرانتر از نرخ مصوب، مرتکب گران فروشی یا احتکار اقلام مذکور می‏شوند،لذا مقرر است با هماهنگی مسئولین ذیربط، اتحادیه‏ها و تشکّل‏های صنفی و تعزیرات حکومتی نسبت به نظارت بر واحدهای مزبور اقدام و در موارد اعمال مجرمانه و بروز تخلفات، اقدامات لازم قانونی را معمول نمایند.7) برای جلوگیری از تعدّی و تجاوز از حدود و مقررات شرعی و قانونی و صیانت از فرهنگ و هویت ایرانی-اسلامی؛ نسبت به نظارت کامل بر مناطق و مراکز تفریحی و جشنواره‏های مربوط با رعایت اخلاق اسلامی و ظرافت‏های مدیریتی و قضایی اقدام لازم صورت گیرد.8) نظر به اینکه تجربه نشان داده، بسیاری از سرقت‏ها بخاطر تاریکی خیابان و کوچه‏های شهری و روستایی به وقوع پیوسته، لذا مقرر است حسب مورد با کلیه عوامل وزارت نیرو و ادارات برق استان و شهرستان و نیروی انتظامی هماهنگی و پیگیری لازم معمول تا نسبت به ایجاد روشنایی و استانداردسازی در معابر، مناطق مسکونی و تجاری و گشت‏های شبانه روزی اقدام نمایند.9) با توجه به گزارش‌های موجود؛ جریانات معاند تلاش دارند در ایام تعطیلات نوروزی و در زمان عدم فعالیت مطبوعات و روزنامه‏ها در این ایام، با استفاده از فضای مجازی جوّ جامعه را با شایعات و دروغ پردازی‏های معمول خود آلوده و ملتهب نموده و مردم را در مسیر انتخابی دچار تردید و سردرگمی نمایند؛
لذا مقرر است با هماهنگی مسئولین ذیربط انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی حوزه قضایی؛ نسبت به رصد منظم و پالایش مؤثر و هدفمند و پیگیری جرائم و تخلفات در آن حوزه اقدامات لازم قانونی انجام گیرد.با آرزوی موفقیت و شادکامی و آغاز سالی پُر خیر و برکت برای همه ملّت عزیز ایران اسلامی.محمد موحدیپایان پیام/
17:41 - 29 اسفند 1402





1 پاسخ