ایران سالمندترین کشور جهان می‌شود!

درحالی‌که وزیر بهداشت محمدرضا ظفر قندی هشدار می‌دهد اگر مشکلات جمعیتی را در کانون توجه قرار ندهیم ایران در سال‌های آینده به پیرترین کشور جهان تبدیل می‌شود، رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت صابر جباری از توقف کاهش نرخ باروری در ایران خبر می‌دهد.
گروه سلامت خبرگزاری فارس: با این اجاره‌های نجومی خودم و همسرم به‌سختی می‌توانیم خانه اجاره کنیم چه برسد به اینکه بخواهیم فرزند هم بیاوریم! این را پیمان ۳۵ساله که یک سال است همسرش را عقدکرده می‌گوید.باتوجه‌به کاهش محسوس نرخ رشد جمعیت و افت فرزندآوری در ایران، یکی از کشورهایی خواهیم بود که در آینده‌ای نه‌چندان دور، دچار بحران پیری جمعیت خواهد شد؛ زیرا نرخ باروری در ایران در چهار دهه گذشته از 6.2 فرزند به‌ازای هر زن در 1367 به 1.6 فرزند به ازای هر زن در سال 1400 رسیده است.جامعه‌شناس غفور شیخی، معتقد است مهم‌ترین راهبردها برای رشد نرخ باروری در ایران، اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی، افزایش سطح رفاه اجتماعی و فرهنگ‌سازی در جهت ترغیب خانواده‌ها به فرزندآوری است.رئیس فرهنگستان علوم پزشکی علیرضا مرندی می‌گوید: وزارت بهداشت باید جوانان را به ازدواج‌کردن ترغیب کند و در شبکه‌های بهداشت این موضوع را به جوانان یادآور شوند.
نرخ رشد جمعیت ایران در دهه 60 حدود 3.9 درصد بود، اما اکنون نرخ رشد جمعیت در کشور تنها 0.7 درصد است. اگر هم این روند ادامه پیدا کند، ایران در دهه 1420 به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهد شد .آخرین گزارشات نشریه لنست درباره بروز بحران جمعیت در جهان نیز نشان می‌دهددرحالی‌که متوسط نرخ رشد جمعیت جهان در 50 سال گذشته، سالیانه 2.2 درصد بوده است، هم اکنون این نرخ به 1.05 درصد در سال کاهش‌یافته است. به گفته رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت صابر جباری ارتباط‌دادن کاهش فرزندآوری به مسائل معیشتی و اقتصادی،نشانی غلط دادن به مردم است و مسائل فرهنگی بسیار بیشتر از مشکلات اقتصادی در افزایش تمایل به فرزندآوری دخیل است، اما عضو کمیسیون بهداشت مجلس، فاطمه محمد بیگی می‌گوید:«ما نباید جمعیت را به هر قیمتی زیاد کنیم» بلکه باید رفع موانع فرزندآوریی و ارتقای سلامت مادر و کودک وتأمینن سلامت نوزادان را انجام دهیم.کارشناسان معتقد هستند علاوه بر اینکه باید مشکلات و موانع ازدواج‌کردن جوانان و فرزندآوریی را مرتفع کنیم اما فرهنگ سازی در خصوص فرزندآوری نیز امر مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود.پایان پیام/#جمعیت#باروری#فرزند_آوری#معیشت#اقتصاد #سالمند_شدن
12:46 - 20 شهریور 1403

7 بازنشر9 واکنش
108٫9k بازدید




11 پاسخ

@Fars0020 شهریور 1403
در پاسخ به @MT1356
توی جوونی اینجوری از جوون ها حمایت کردید و این وضع زندگی رو براشون ساختید وای به حال کهنسالیشون!جوانان الان ،‌باید آرزوی جوونمرگ شدن بکنند تا پیری خودشون رو نبینند. که به نظر میاد دوران پر درد و رنجی براشون خواهد بود.

@Sedaghatgharn20 شهریور 1403
در پاسخ به @MT1356
مدت ها با جمعیت جوان به کام کارفرمایان بود و نیروی کار فراوان و ارزان بگذارید مدتی هم جمعیت پیر باشد تا شاید به کام قشر کارگر..

@user170910028752125100820 شهریور 1403
در پاسخ به @MT1356
این قبری بود که روشنفکرها دهه اول انقلاب برا ایران کندند.جوان دهه شصتی و ... نه خیری از بچگی و جوانی دید حالا هم همه با هم داریم پیر میشیم.

@vatanmiran20 شهریور 1403
در پاسخ به @MT1356
حتی بلاد کفر هم از فرزند آوری حمایت می کنن به صورت واقعی ولی در مملکت اسلامی ما ایران یارانه را چند ماه بعد از تولد هم وصل نمی کنند وام ناچیز که تعلق گرفته به بدبختی پرداخت می کنند از مسکن و زمین هم که خبری نیست با وجود اینکه تصویب شده ماشین هم باید توی قرعه کشی شرکت داده بشن بقیه موارد پیش کش

@hasanmasroore20 شهریور 1403
در پاسخ به @MT1356
تعداد زاد و ولد در هر کشوری رابطه مستقیم با سطح رفاه خانوار دارد. در کشور ما که فقر تا مغز استخوان مردم ریشه دوانده است صحبت از افزایش نرخ باروری یک شوخی تلخ است. صدقه دادن به مردم چاره کار نیست اگر عرضه دارید اقتصاد را درست کنید تا مشکل جمعیت بصورت خودکار حل شود.

@user17079262723020 شهریور 1403
در پاسخ به @MT1356
در اینده ایران پیرترین کشور و افغانستان جوانترین خواهد بود چرا ؟!

@user17090611501120 شهریور 1403
در پاسخ به @MT1356
چرا نشه ؟ پدر جوان های ما داره در میاد .. این وضع اقتصاده این وضع سفره های مردمه این وضع اجاره مسکن این وضع قسمت خونه این وضع ..... چی داره جوان که ازدواج کنه .. شما یه شیر خشک هم با کارت ملی میدید .. فقط میگید بچه بیارید حمایتی هم کردید ؟