تحریم علمی دانشجویان ایرانی در فاز جدید

توقف برگزاری آزمون‌های TOEFL و GRE در ایران، محدودیتی تازه برای داوطلبان ایرانی ایجاد کرده؛ محدودیتی که از نگاه مسئولان، ادامه مسیری است که پیش‌تر با تحریم دانشگاه‌ها، محدودیت‌های پژوهشی و بازگشت برخی مقالات با شناسه ایرانی تجربه شده است.
به گزارش خبرنگار گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری فارس، ماجرای محدودیت‌های علمی علیه ایران، به تحریم چند دانشگاه یا دشواری انتشار مقاله ختم نمی‌شود، در تازه‌ترین اخبار مؤسسه ETS اعلام کرده برگزاری دو آزمون بین‌المللی TOEFL و GRE در ایران متوقف شده است.مؤسسه ETS در صفحه رسمی ثبت‌نام TOEFL iBT اعلام کرده است که این تصمیم در راستای تغییر اخیر در مقررات وزارت خزانه‌داری آمریکا و الزامات دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این کشور (OFAC) اتخاذ شده است. داوطلبانی که تحت تأثیر این تصمیم قرار گرفته‌اند نیز قرار است هزینه آزمون خود را پس بگیرند.وقتی ملیت مانع آزمون تبدیل می‌شودحسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در واکنش به این تصمیم تحریم‌های علمی را موضوعی قدیمی دانست و گفت: سال‌هاست که چند دانشگاه ما تحریم هستند، مقالات ما بازگشت می‌خورند و مقالاتی که با شناسه ایرانی ارائه می‌شود، بازگشت می‌خورند.اما توقف آزمون‌های بین‌المللی یک تفاوت مهم دارد؛ این بار محدودیت مستقیماً در مسیر داوطلبی قرار گرفته که برای اثبات توان علمی خود باید در یک آزمون استاندارد بین‌المللی شرکت کند.به گفته وزیر علوم، صرفاً به دلیل ملیت و تابعیت ایرانی، امکان شرکت در یک آزمون علمی و بین‌المللی از فرد سلب شده است.تحریم علم، زنجیره‌ای طولانی داردالبته این تصمیم را نمی‌توان جدا از سابقه محدودیت‌های علمی دید، در سال‌های گذشته، تحریم برخی دانشگاه‌های ایرانی و محدودیت‌های ایجادشده برای همکاری‌های علمی و انتشار مقالات، بخش دیگری از همین زنجیره بوده است. اکنون آزمون‌های بین‌المللی نیز به این فهرست اضافه شده‌اند؛ آزمون‌هایی که دروازه ورود بسیاری از دانشجویان به مسیر تحصیل در خارج از کشور هستند.
سازمان سنجش آموزش کشور نیز در واکنش به توقف TOEFL و GRE تأکید کرده است که «علم و آموزش نباید قربانی سیاست‌های خصمانه و تحریم‌های یک‌جانبه شود.» این سازمان ضمن اعلام همبستگی با داوطلبان متضرر، از مجامع علمی و دانشگاهی بین‌المللی خواسته در برابر سیاسی‌سازی آموزش و محدودیت‌های تبعیض‌آمیز ایستادگی کنند.دانشجو؛ طرف دیگر تحریمدر این میان، نتیجه تصمیم جدید پیش از هر چیز در مسیر تحصیلی داوطلبان دیده می‌شود، دانشجویی که برای ادامه تحصیل نیازمند نمره یک آزمون بین‌المللی است، حالا با مانعی مواجه شده که ارتباطی با توان علمی، معدل یا نتیجه تحصیلی او ندارد.وزیر علوم اعلام کرده که سازمان سنجش در حال بررسی راهکارهای جایگزین برای آزمون‌های بین‌المللی است بنابراین مسئله فقط بازپرداخت هزینه یک آزمون نیست؛ مسئله، حفظ مسیری است که دانشجوی ایرانی بتواند بدون تبدیل شدن تابعیتش به مانع، توان علمی خود را در یک نظام بین‌المللی ارزیابی کند.پایان پیام/#آزمون #تحریم
13:50 - 11 شهریور 1405
حوزه و دانشگاه
آموزش و پژوهش
دانشگاه

1 بازنشر1 واکنش
16٫9k بازدید



3 پاسخ

@user1781510877701 ساعت پیش
در پاسخ به
اونوقت لزوم گرفتن خیلی از امتیازات در ایران رو گذاشتید روی مقاله isi که خودتون میگید به خاطر ملیت خیلی از مقالات برگشت میخوره. به این میگن خود تحریمی.

تصویر نمایه‌ی ‌9**6671‌
@user17091000116036225681 ساعت پیش
در پاسخ به
این رو باید به کسانی بگید که معتقد بودن تحریم‌ها کاغذ پاره‌ست و اونقدر قطعنامه علیه‌مون صادر کنن که قطعنامه دونشون پاره بشه!

تصویر نمایه‌ی ‌شاهد‌
@R_Rashidi53 دقیقه پیش
در پاسخ به
تافل فقط بدرد مهاجرت می خورد.یعده مزدور هم خوشحال شدن زخم زبون می زنن.