پاکتی که اشک دانشجویان را درآورد

گاهی یک پاکت، فقط چند خط نوشته نیست؛ روایتی است از سال‌ها گفت‌وگو. میان دانشجویانی که برای دیدار گرد هم آمده بودند، جملاتی کوتاه از رهبر شهید انقلاب که بعضی را به فکر فرو برد و اشک را مهمان چشم برخی دیگر کرد.
به گزارش خبرنگار گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری فارس، از سال ۱۳۶۸ تا زمان شهادت، یک قرار هیچ‌گاه از تقویم رهبر شهید انقلاب حذف نشد؛ دیدار با دانشجویان. بیش از ۲۶۷ دیدار رسمی و ده‌ها نشست غیررسمی، فقط برای شنیدن، گفت‌وگو و پاسخ دادن به نسلی که همیشه از آن به عنوان موتور حرکت کشور یاد می‌شد.این‌بار اما از سوی یکی از خبرنگاران پاکت‌هایی در میان جمعیت توزیع شد پاکت‌هایی که روی ظاهرشان چیزی دیده نمی‌شد، اما هرکدام جمله‌ای از رهبر شهید را در دل خود پنهان کرده بودند. دانشجویان با کنجکاوی آن‌ها را باز می‌کردند؛ بعضی لبخند می‌زدند، بعضی چند لحظه در سکوت به برگه خیره می‌ماندند و برای چند نفر، خواندن همان چند جمله کافی بود تا اشک، بی‌اختیار روی گونه‌هایشان بنشیند.روی یکی از برگه‌ها نوشته شده بود: «مطالبه‌گری فقط انتقاد نیست، فقط اعتراض نیست؛ مطالبه‌گری را با راه‌حل‌های خوب همراه کنید.» جمله‌ای که انگار آغاز یک گفت‌وگو شد و هر دانشجو، برداشت خودش را از آن داشت.یکی می‌گفت دانشجو قبل از هر چیز باید حقیقت را ببیند و بعد مطالبه کند. دیگری معتقد بود مطالبه‌گری اگر به غر زدن و نق زدن تبدیل شود، دیگر از هدف اصلی خود فاصله گرفته است. از نگاه او، نقد زمانی معنا پیدا می‌کند که کنار آن، راهی برای حل مسئله هم پیشنهاد شود.دانشجوی دیگری، جمله روی برگه را با تجربه شخصی‌اش گره زد و گفت: «غر زدن یعنی فقط مشکل را بگویی؛ اما مطالبه‌گری واقعی یعنی کنار هر انتقاد، یک راه‌حل هم داشته باشی.»
در پاکت برخی دیگر، توصیه‌ای متفاوت دیده می‌شد؛ «در حرکت علمی توقف ایجاد نکنید.» جمله‌ای کوتاه، اما آشنا برای کسانی که سال‌ها این توصیه را در دیدارهای دانشجویی از رهبر شهید شنیده بودند. یکی از دانشجویان می‌گفت تا جایی که توانسته این توصیه را در زندگی دانشجویی‌اش رعایت کرده است و دیگری با صداقتی تأمل‌برانگیز اعتراف می‌کرد: «خیلی جاها آن‌طور که باید، طبق خواسته آقا عمل نکردیم؛ اما باید این کار را بکنیم.»حتی وقتی از آن‌ها پرسیدیم این توصیه‌ها چقدر در فعالیت‌های دانشجویی‌شان اجرا شده، پاسخ‌ها بیشتر از آنکه رنگ شعار داشته باشد، رنگ خودانتقادی داشت.بعضی معتقد بودند بخش عمده این توصیه‌ها را عملی کرده‌اند و بعضی هم می‌گفتند هنوز راه زیادی تا عمل کامل به این حرف‌ها باقی مانده است.شاید ارزش آن پاکت‌ها، نه در کاغذ و نه در چند جمله نوشته‌شده روی آن بود؛ ارزشش در این بود که یادآوری می‌کرد رابطه رهبر شهید انقلاب با دانشجویان، فقط به دیدارهای سالانه محدود نبود.بیش از سه دهه گفت‌وگو، توصیه و شنیدن، حالا در چند جمله کوتاه خلاصه شده بود؛ جمله‌هایی که هنوز هم می‌توانند آغاز یک گفت‌وگوی تازه میان دانشجو و آرمان‌هایش باشند.پایان پیام/#تشییع #رهبر_شهید
09:32 - 14 تیر 1405
حوزه و دانشگاه
آموزش و پژوهش
دانشگاه

1 بازنشر
14٫3k بازدید