نسخه علمی برای حل مسائل اقتصادی خراسان جنوبی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت عبور از تعاملات مقطعی میان دانشگاه و صنعت گفت: ظرفیت دانشگاه‌ها، نخبگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی باید در قالب یک نقشه راه مشترک و مسئله‌محور برای حل چالش‌های اقتصادی و توسعه‌ای استان به کار گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، مجتبی شریعتی‌فر، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی امروز در نشست بررسی ظرفیت‌های علمی و فناورانه استان بر ضرورت استفاده هدفمند از توان علمی و فناورانه استان تأکید کرده و اظهار داشت: دانشگاه، صنعت، نخبگان و دستگاه‌های اجرایی باید از مرحله گفت‌وگو و همکاری‌های موردی عبور کرده و به سمت حل واقعی مسائل حرکت کنند.
توسعه زمانی معنا پیدا می‌کند که دانش به مسئله تبدیل شودمجتبی شریعتی‌فر با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در فرآیند توسعه استان اظهار کرد: مسیر آینده اقتصاد و علم، صرفاً تولید مقاله و دانش نیست، بلکه باید این دانش به قابلیت، فناوری، نوآوری و در نهایت حل مسائل واقعی جامعه تبدیل شود.وی افزود: اگر ظرفیت علمی استان در کنار نیازهای بخش تولید و دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد، می‌توان از توان دانشگاهیان و نخبگان برای رفع بسیاری از چالش‌های اقتصادی و توسعه‌ای استفاده کرد.این رویکرد در واقع به معنای تغییر نگاه به دانشگاه است؛ دانشگاهی که صرفاً محل آموزش و پژوهش نیست، بلکه می‌تواند به یکی از بازوهای اصلی مدیریت استان برای تصمیم‌سازی و حل مسائل تبدیل شود.
پایان همکاری‌های مقطعی با دانشگاه و صنعتیکی از مشکلاتی که در مسیر ارتباط میان مراکز علمی و بخش تولید وجود دارد، فاصله میان نیاز صنعت و ظرفیت دانشگاه است؛ فاصله‌ای که گاهی باعث می‌شود بخشی از مسائل واحدهای تولیدی بدون استفاده از توان علمی موجود باقی بماند.معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت اصلاح این روند گفت: همکاری میان دانشگاه، بنیاد نخبگان، صنعت و دستگاه‌های اجرایی نباید به نشست‌های مقطعی و تفاهم‌نامه‌های بدون خروجی محدود شود.شریعتی‌فر ادامه داد: این ارتباط باید به همکاری‌های هدفمند، مسئله‌محور و نتیجه‌گرا تبدیل شود؛ به این معنا که یک مسئله مشخص شناسایی، ظرفیت علمی مناسب برای آن تعیین و در نهایت نتیجه کار نیز قابل ارزیابی باشد.
ترسیم نقشه راه مشترک برای حل مسائل استانبه گفته وی، نخستین گام برای شکل‌گیری این همکاری، شناسایی دقیق مسائل و اولویت‌های استان است؛ زیرا بدون شناخت مسئله، نمی‌توان انتظار داشت ظرفیت‌های علمی و فناورانه در مسیر درست قرار گیرند.وی بر تدوین یک نقشه راه مشترک میان دانشگاه، بنیاد نخبگان، صنعت و دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و گفت: در این نقشه راه باید مسائل اولویت‌دار مشخص، ظرفیت‌های علمی و انسانی موجود شناسایی و فناوری‌های مورد نیاز نیز تعریف شود.شریعتی‌فر افزود: نتیجه این فرآیند باید به طرح‌هایی منجر شود که خروجی مشخص و قابل اندازه‌گیری داشته باشند؛ چراکه هدف نهایی، استفاده از علم برای ایجاد تغییر در عرصه واقعی اقتصاد و زندگی مردم است.
ظرفیت نخبگان در خدمت اقتصاد استانمعاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، بنیاد نخبگان را یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره دانست و گفت: دانشگاه، بنیاد نخبگان و صنعت می‌توانند با ایفای نقش مکمل، شبکه‌ای منسجم برای حرکت استان از تولید دانش به سمت نوآوری و اثرگذاری ایجاد کنند.وی افزود: این همکاری می‌تواند در حوزه‌هایی مانند معدن، کشاورزی، انرژی، آب، صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات و حتی توسعه خدمات فناورانه نمود پیدا کند؛ حوزه‌هایی که هر کدام مسائل و نیازهای مشخصی دارند و ظرفیت علمی استان می‌تواند در حل آنها نقش‌آفرین باشد.شریعتی‌فر با تأکید بر همین رویکرد، استفاده حداکثری از ظرفیت دانشگاه‌ها، نخبگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی را ضروری دانست و بر شکل‌گیری همکاری‌های منسجم میان این مجموعه‌ها تأکید کرد.#دانشگاه #صنعت #نخبگان #شرکت‌های_دانش‌بنیان #اقتصاد_دانش‌بنیان
14:56 - 18 مرداد 1405
جامعه
استان ها
خراسان جنوبی

1 بازنشر
9230 بازدید