برداشت گندم سبز در آبیک غیرقانونی است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبیک در واکنش به گزارش‌های مردمی درباره برداشت گندم سبز «خصیل» به‌ عنوان علوفه بیان کرد: برداشت زودهنگام گندم به دلیل ماهیت استراتژیک آن، غیرقانونی و ممنوع است.
بیژن لطفی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص گزارش‌های مردمی مبنی بر برداشت گندم سبز (خصیل) به عنوان علوفه در برخی مزارع این شهرستان، اظهار کرد: با توجه به اهمیت استراتژیک گندم، برداشت آن پیش از موعد مقرر ممنوع است و با متخلفان در این زمینه برخورد خواهد شد.وی در تشریح علت بروز این نگرانی‌ها توضیح داد: در روزهای اخیر، محدودیت برق چاه‌های کشاورزی در مرحله حساس دانه‌بندی گندم، احتمال کاهش ۵۰ درصدی عملکرد محصول را ایجاد کرده بود که منجر به نگرانی کشاورزان و تمایل آن‌ها به برداشت محصول به عنوان علوفه سبز شده بود. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبیک ادامه داد: با پیگیری‌های صورت‌گرفته از سازمان جهاد کشاورزی استان و همکاری فرمانداری و اداره برق شهرستان آبیک، خوشبختانه موضوع قطعی برق چاه‌های کشاورزی در این بازه زمانی منتفی شد تا امکان رسیدن به تولید مطلوب و اقتصادی گندم فراهم شود.
لطفی درباره گزارش‌های واصله از مزارع بخش بشاریات و روستای اسدآباد اذعان کرد: موضوع به‌صورت موردی بررسی و گزارش آن به سازمان جهاد کشاورزی استان ارسال شده است. بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که برداشت‌های صورت‌گرفته در این مناطق، مربوط به جو سبز و یا "تری‌تیکاله" (محصولی مشابه گندم اما سبک‌تر) بوده است که برداشت آن‌ها به عنوان علوفه، نه تنها ممنوع نیست، بلکه از اقدامات ترویجی جهاد کشاورزی برای تأمین خوراک دام محسوب می‌شود.وی با تأکید بر اینکه اکنون با تأمین آب مزارع، برداشت سبز گندم هیچ توجیه اقتصادی ندارد، تصریح کرد: به مراکز ترویج کشاورزی شهرستان ابلاغ شده است که از هرگونه برداشت زودهنگام مزارع گندم جلوگیری کنند.این مسئول در پایان ضمن قدردانی از حساسیت و گزارش‌های دلسوزانه مردم و بهره‌برداران، خاطرنشان کرد: تیم‌های پایش جهاد کشاورزی با رصد مستمر مزارع و بررسی فعالیت ادوات برداشت در سطح شهرستان، به دقت روند برداشت را زیر نظر دارند تا از هرگونه تخلف احتمالی جلوگیری شود.#گندم #برداشت #ممنوعیت #کشاورزان
18:16 - 31 اردیبهشت 1405
کشاورزی و امور دام
استان ها
قزوین

7056 بازدید