چاینا ریویو: با ایده‌های ترامپ جهان مختل می‌شود

طرح‌های جنجالی دونالد ترامپ نظم جهانی و نظام بین‌الملل را مختل خواهد کرد و جهان در هرج و مرج بزرگ‌تری فرو خواهد رفت.
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سخنان جنجالی اخیر دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در روزهای گذشته درباره ضمیمه کردن گرینلند یا تغییر نام خلیج مکزیک موجی از انتقادها را به همراه داشته است. ترامپ در اولین روز ریاست‌ جمهوری خود در کنار اعزام نیرو به مرز مکزیک برای محدود کردن گذرگاه‌ها، تاکید کرد که احتمال افزایش تعرفه‌ها بر واردات از مکزیک از ماه فوریه وجود دارد.وبگاه چاینا ریویو روز چهارشنبه در تحلیلی نوشت: «گرینلند، بزرگترین جزیره جهان با جمعیتی در حدود 60000 نفر، تا سال 1953 مستعمره دانمارک بود. سپس به بخشی جدایی ناپذیر از دانمارک تبدیل شد.»
منابع طبیعی گسترده آن، از جمله نفت، گاز و عناصر کمیاب خاکی، آن را به بازیگر کلیدی در منطقه تبدیل کرده است.ایالات متحده به دلیل موقعیت راهبردی و منابع طبیعی فراوان، تاریخچه‌ای از علاقه به این جزیره دارد. اندرو جانسون، رئیس جمهور وقت ایالات متحده در سال 1867 می خواست آن منطقه را بخرد، تا اینکه این ایده توسط قانونگذاران مسدود شد. هری ترومن نیز در سال 1946 با پیشنهاد 100 میلیون دلاری چنین ایده‌ای را داشت که موفق نشد.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفته است که تخطی ناپذیری مرزها اصل اساسی بین‌الملل است که در مورد هر کشوری اعمال می‌شود.ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه نیز گفت: «اتحادیه اروپا به کشورهای دیگر اجازه حمله را نمی‌دهد. ما قاره قوی هستیم.»دیگر اظهارات توسعه طلبانه ترامپ شامل طرح هایی برای تبدیل کانادا به یک ایالت آمریکا، بازپس گرفتن کنترل کانال پاناما و تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکاست.پاناما بارها تهدیدهای ترامپ را سرزنش کرده است. خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما گفت:« می‌خواهم دقیقاً بیان کنم که هر متر مربع از کانال پاناما و منطقه مجاور آن متعلق به پاناماست.»دیائو دامینگ، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه رنمین چین، گفت:«اگر ترامپ تلاش کند این سرزمین‌ها را با رویکردهای نظامی یا اقتصادی ضمیمه کند، این سابقه خطرناک برای تنها ابرقدرت جهان در بی‌اعتنایی به قوانین و هنجارهای بین‌المللی خواهد بود». او هشدار داد: «با این اقدام ترامپ نظم جهانی و نظام بین‌الملل مختل خواهد شد و در هرج و مرج بزرگ‌تری فرو خواهد رفت.»کلودیا شینبام، رئیس جمهور مکزیک روز سه شنبه تاکید کرد که از حاکمیت و استقلال کشورش دفاع خواهد کرد.او گفت:«در مورد احکامی که دونالد ترامپ دیروز امضا کرد می‌خواهم بگویم که مردم مکزیک مطمئن باشند ما همیشه از حاکمیت و استقلال خود دفاع خواهیم کرد.»#ترامپ#آمریکابا دنبال کردن صفحه بین‌الملل فارس در جریان آخرین تحولات جهان قرار گیرید.
17:38 - 3 بهمن 1403





1 پاسخ