احداث دیوار حائل با هدف جداسازی کردهای منطقه است

یکی از شهرداران کردتبار ترکیه در واکنش به احداث دیوار حائل در منطقه مرزی این کشور با سوریه تاکید کرد که هدف دولت آنکارا جدا کردن کردهای منطقه و قطع ارتباط آنان با یکدیگر است.
عایشه گوک هان شهردار کردتبار نوصیبین ترکیه و عضو حزب صلح و دموکراسی که به عنوان شاخه سیاسی گروه جدایی طلب پ ک ک فعالیت می کند، در گفت وگو با خبرنگار فارس پیرامون اقدام دولت آنکارا برای احداث دیوار حائل در منطقه مرزی نوصیبین در استان ماردین ترکیه اظهار داشت که هدف دولت آنکارا از احداث این دیوار آن گونه که ادعا می کند، جلوگیری از امر قاچاق در این منطقه نبوده و در واقع با هدف ممانعت از دسترسی کردها به حقوق دموکراتیک شان است. عایشه گوک هان که دو هفته پیش به دنبال آغاز احداث این دیوار به بهانه مقابله با قاچاق در منطقه مرزی ترکیه و سوریه به همراه جمعی از مردم منطقه با عبور از اراضی مین گذاری شده به نوار مرزی عزیمت کرده و در تظاهرات علیه احداث این دیوار که از سوی مردم منطقه دیوار شرم نامیده شده، شرکت کرده بود، دلایل مخالفت خود و مردم کردتبار منطقه با احداث دیوار مذکور را تشریح کرد.گوک هان اظهار داشت که به دنبال آغاز احداث دیوار شرم از فرمانداری تا وزارت کشور به کلیه نهادهای ذیربط نامه نوشته و خواهان مشخص شدن کارفرمای این پروژه شده تا علیه این نهاد اقامه دعوی کنند، ولی هیچ کس پاسخی به خواسته آنان نداده و در این زمینه کتمان کاری شده و این در حالی است که اگر این کار قانونی بود، نیازی به کتمان کاری نبود، ولی اینک نه کارفرما و نه شرکت پیمانکاری این پروژه مشخص است.
این مسئول کردتبار در ادامه تصریح کرد که اردوغان نخست وزیر ترکیه چندی پیش دیوار حائل در فلسطین اشغالی را دیوار شرم نامید، ولی اینک خود دستور احداث دیواری مشابه را در ترکیه صادر کرده استوی افزود دیواری که در محور نوصیبین – قمیش لو در حال احداث است، با سیاست های دولت آنکارا در قبال شمال سوریه ارتباط دارد، زیرا دولت اردوغان این منطقه را به صورت تهدیدی علیه ترکیه ارزیابی می کند و می خواهد انقلابی که در شمال سوریه در حال شکل گیری بوده، در نطقه خفه کند. وی خاطرنشان کرد که احداث این دیوار برای منزوی کردن کردهای شمال عراق و جداسازی کردهای منطقه از یکدیگر است. گوک هان تصریح کرد که دولت آنکارا در حالی که از یک سو دم از صلح با کردهای ترکیه می زند، از سوی دیگر با کردهای شمال سوریه دشمنی می ورزد.شهردار نوصیبین تاکید کرد که در حال حاضر هیچ گونه تهدیدی از سوی کردهای شمال سوریه متوجه ترکیه نیست و این امر را همه دنیا و افکارعمومی ترکیه می دانند، اما درست برعکس تهدید ترکیه علیه شمال سوریه مطرح است، زیرا دولت آنکارا گروه های تروریستی را که مسلح کرده وادار به حمله به شمال سوریه می کند. وی افزود که در منطقه واکنش شدیدی نسبت به احداث این دیوار شرم حاکم است و این مردم به هیچ عنوان حضور این دیوار در نوار مرزی را نخواهند پذیرفت و تظاهرات علیه آن ادامه می یابد.انتهای پیام/خ.
T ayşe gökhan
14:36 - 10 آبان 1392

0 بازدید