غربالگری رایگان سرطان پستان و روده بزرگ در مراکز بهداشت

رئیس مرکز بهداشت آذربایجان‌شرقی گفت: غربالگری اولیه سرطان‌های پستان و روده بزرگ در مراکز بهداشت استان به صورت رایگان در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، احمد کوشا امروز در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت، افزایش آمار جوان‌مرگی را مهم‌ترین چالش حوزه سلامت عنوان کرد و بر ضرورت تشخیص زودهنگام انواع سرطان‌ها و همچنین مشکلات قلبی و فشار خون تأکید کرد.ارزیابی خطر ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی در مراکز بهداشتوی با اشاره به استقبال کم مردم از برنامه‌های ارزشمند نظام بهداشت گفت: در مراکز بهداشتی برای افراد بالای ۳۰ سال، خطر ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی در دهه آینده زندگی بر اساس فشار خون و قند پیش‌بینی می‌شود.غربالگری رایگان سرطان‌های پستان و روده بزرگ در مراکز سلامتدکتر کوشا ادامه داد: همچنین ماماها در مراکز بهداشت شهری و روستایی، غربالگری سرطان پستان و دهانه رحم را انجام می‌دهند. آزمایش اولیه ابتلا به بیماری سرطان روده نیز در این مراکز انجام می‌شود.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: تمام جمعیت استان تحت پوشش همکاران روانشناس و کارشناس تغذیه مراکز بهداشت قرار دارند و مراقبان سلامت موظف به پرسش‌گری و ارجاع موارد مشکوک هستند.کوشا با تأکید بر اهمیت غربالگری سرطان پستان، اظهار داشت: از هر هشت خانم، یک نفر در معرض ابتلا به سرطان پستان است. در سال ۱۴۰۴، ۳۴۸ هزار نفر در استان از نظر این سرطان بررسی شده‌اند که منجر به شناسایی ۴۰۰ مورد شده است.
نام مراقب سلامت خودتان را بنویسید و جایزه بگیریدوی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری «مسابقه بزرگ سلامت» تا ۲۰ خرداد در استان خبر داد و گفت: مردم با مراجعه به لینک https://old-eazphcp.tbzmed.ac.ir/?Pageid=3289می‌توانند نام مرکز و مراقب سلامت خود را ثبت کرده و در این مسابقه بزرگ شرکت کنند.رئیس مرکز بهداشت استان تشریح کرد: برای دریافت نام مراقب سلامت خود کافیست به نزدیکترین پایگاه یا مرکز بهداشت محل زندگی خود مراجعه کنید.مراجعه به مراکز سلامت، بیماریابی را آسان‌تر می‌کندوی افزود: تمامی افراد استان یک مراقب سلامت دارند و هرچه مراجعه به مراکز بهداشت بیشتر باشد، بیماریابی راحت‌تر انجام می‌شود.کوشا در پایان با اشاره به شعار امسال هفته سلامت؛ «سلامت پایدار با علم و اقتدار، ایران ماندگار»، افزود: متأسفانه در شهرهای بزرگ، مردم هنوز با خدمات گسترده بهداشت آشنا نیستند. وی با بیان اینکه وظیفه اصلی مراکز بهداشت پیشگیری است، گفت: یک مراجعه ساده به مرکز بهداشت می‌تواند از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند.
16:25 - 28 اردیبهشت 1405
استان ها
آذربایجان شرقی