فولکس آلمانی زیر چرخ ماشین‌های چینی و روسی

اقتصاد آلمان در سقوط آزاد است؛ کارخانه‌ها یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند، تولید صنعتی چهار سال پیاپی کاهش یافته و بازار کار در بحران بی‌سابقه‌ای فرو رفته است.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ «آلمان به‌عنوان بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی اروپا در وضعیت سقوط آزاد قرار دارد، اما دولت فدرال با میزان قاطعیت لازم به این وضعیت پاسخ نمی‌دهد»؛ این هشدار را به تازگی پیتر لیبن‌گر، رئیس «اتحادیه صنایع آلمان» در بیانیه‌ای اعلام کرده و گفته بخش صنعتی آلمان تا پایان سال ۲۰۲۵ به سطحی نگران‌کننده از رکود خواهد رسید.اقتصاد آلمان که سال‌ها به‌عنوان موتور محرک اروپا شناخته می‌شد، اکنون با عمیق‌ترین بحران خود از زمان پایان جنگ جهانی دوم روبه‌رو شده است. بزرگ‌ترین نهاد صنعتی این کشور به‌تازگی هشدار داده که وضعیت اقتصادی آلمان وارد مرحله «سقوط آزاد» شده و اگر اصلاحات جدی و فوری انجام نشود، آینده صنعت این کشور با خطرات جدی‌تری مواجه خواهد شد.
طبق پیش‌بینی‌ها، رشد اقتصادی آلمان در سال ۲۰۲۵ تقریباً صفر خواهد بود و کشور عملاً در وضعیت رکود باقی می‌ماند. این در حالی است که اقتصاد آلمان دو سال پیاپی را در شرایط انقباضی گذرانده و تولید صنعتی آن برای چهارمین سال متوالی در حال کاهش است.در چنین شرایطی، صدراعظم این کشور، فریدریش مرتس، با یکی از سخت‌ترین چالش‌های دوران سیاسی خود روبه‌رو شده است: بازگرداندن اعتماد شرکت‌ها، نجات صنعت و جلوگیری از ریزش گسترده اشتغال.

کارخانه‌ها خاموش می‌شوند و بیکاری در راه است

رئیس اتحادیه صنایع آلمان در بیانیه‌ای صریح اعلام کرده که اقتصاد آلمان به‌شدت دچار بحران شده اما دولت هنوز با قاطعیتی که وضعیت ایجاب می‌کند وارد عمل نشده است. از نگاه صنعتگران، آنچه امروز در آلمان رخ می‌دهد یک رکود موقتی نیست، بلکه نشانه‌ای از یک عقب‌گرد ساختاری در قلب بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا است.آمارها نیز این نگرانی‌ها را تأیید می‌کند. تولید صنعتی در سه‌ماهه سوم سال جاری نسبت به فصل قبل نزدیک به یک درصد کاهش یافته و در مقایسه با سال گذشته نیز روندی منفی داشته است. همچنین پیش‌بینی شده که کل تولید صنعتی در سال جاری حدود دو درصد دیگر افت کند. این یعنی صنعت آلمان چهار سال پیاپی در سراشیبی قرار گرفته؛ اتفاقی کم‌سابقه در تاریخ اقتصادی این کشور.

راز سقوط صنعتی که پول‌سازترین صنعت اروپا بود

آلمان در یک دهه گذشته با تکیه بر صادرات کالاهای با فناوری بالا، نیروی کار ماهر و انرژی ارزان روسیه توانسته بود کارخانه‌های خود را با حداکثر ظرفیت فعال نگه دارد. اما این مدل اقتصادی حالا به دلایل مختلفی دچار آسیب جدی شده است. همه‌گیری کرونا زنجیره‌های تأمین را مختل کرد، جنگ روسیه و اوکراین باعث جهش شدید قیمت انرژی شد، سطح نوآوری در برخی صنایع کاهش یافت، شرکت‌های چینی با قدرت بیشتری وارد بازارهای جهانی شدند و در نهایت تعرفه‌های سنگین آمریکا فشار بیشتری بر صادرات آلمان وارد کرد. مجموع این عوامل، ستون‌های اصلی مدل رشد صنعتی آلمان را سست کرده است.دولت آلمان وعده داده بود با کاهش بوروکراسی، ساده‌سازی قوانین و حمایت از شرکت‌ها مسیر را برای احیای تولید هموار کند. صدراعظم این کشور اخیراً از تصویب برخی اقدامات مانند کاهش مالیات شرکت‌ها و اصلاح نظام قیمت‌گذاری برق دفاع کرده است. اما فعالان صنعتی معتقدند این اقدامات هنوز برای نجات اقتصاد کافی نیست و سرعت اصلاحات بسیار کند است. آن‌ها هشدار داده‌اند که هر ماه تأخیر در اصلاحات، به معنای از بین رفتن هزاران شغل دیگر خواهد بود.
بازار کار آلمان اکنون یکی از اصلی‌ترین قربانیان این بحران است. صنعت خودرو که نماد قدرت صنعتی این کشور به‌شمار می‌رفت، در مدت یک سال بیش از شش درصد از نیروی کار خود را از دست داده است. تنها در یک شرکت بزرگ خودروسازی یعنی فولکس‌واگن، قرار است تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۵ هزار شغل حذف شود. صنعت فلزات نیز کاهش شدید نیرو را تجربه کرده و بخش شیمیایی به پایین‌ترین سطح تولید خود در ۳۰ سال گذشته رسیده است. این آمارها نشان می‌دهد بحران، فقط یک هشدار روی کاغذ نیست، بلکه مستقیماً زندگی صدها هزار خانواده آلمانی را تحت تأثیر قرار داده است.

زیان میلیارد یوروریی فولکس واگن

گروه خودروسازی آلمانی فولکس واگن در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵ با زیان سنگینی روبه‌رو شد که بخش عمده آن ناشی از مشکلات شرکت پورشه، زیرمجموعه این گروه، بوده است. فولکس واگن بیش از ۷۵ درصد سهام پورشه را در اختیار دارد و بنابراین هر زیان یا هزینه پورشه مستقیماً روی عملکرد مالی فولکس واگن تاثیر می‌گذارد.در بازه ژوئیه تا سپتامبر، فولکس واگن بیش از یک میلیارد یورو زیان ثبت کرد، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱.۵ میلیارد یورو سود داشت. مدیر مالی شرکت کاهش ارزش دارایی‌ها و اصلاح استراتژی تولید در پورشه، به همراه افزایش تعرفه‌ها و هزینه‌های مرتبط با چین و روسیه، از جمله عوامل اصلی این ضرر عنوان کرده است. به گفته او، تنها اصلاحات و تغییرات در پورشه حدود ۴.۷ میلیارد یورو هزینه به فولکس واگن تحمیل کرده است.با وجود این زیان‌ها، فروش و درآمد فولکس واگن در ۹ ماه نخست سال افزایش جزئی داشته و درآمد شرکت با رشد ۰.۶ درصدی به ۲۳۹ میلیارد یورو رسید. همچنین تعداد خودروهای تحویلی ۱.۲ درصد افزایش یافته و به ۶.۶ میلیون دستگاه رسید.پورشه پیش‌تر اعلام کرده بود که به دلیل تغییر استراتژی تولید برای ادامه تولید خودروهای با موتور احتراقی، متحمل هزینه‌های چند میلیارد یورویی شده و تنها در سه‌ماهه سوم نزدیک به یک میلیارد یورو زیان کرده است. این زیان‌ها که بخشی از آن به رقابت چین و تغییرات بازار روسیه مربوط است، باعث شد سود خالص پورشه در ۹ ماه نخست سال پس از کسر مالیات حدود ۹۶ درصد کاهش یابد و مستقیماً فولکس واگن را تحت تاثیر قرار دهد.

اسلحه‌سازی تنها صنعت رو به رشد آلمان

در میان تمام این مشکلات، تنها بخشی که برخلاف روند عمومی در حال رشد است، صنعت تسلیحات و دفاعی آلمان است. افزایش تنش‌های جهانی و جنگ در اروپا باعث شده دولت این کشور صدها میلیارد یورو در صنایع نظامی سرمایه‌گذاری کند. همین موضوع باعث شده صنعت دفاعی به نوعی به «طناب نجات موقت» اقتصاد آلمان تبدیل شود.بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، اعلام کرده که این کشور نیاز دارد پیوند قوی‌تری بین صنایع غیرنظامی و صنایع دفاعی ایجاد کند. هم‌زمان، کاتارینا رایش، وزیر اقتصاد آلمان نیز گفته که برخی فناوری‌ها و ظرفیت‌های صنعت خودرو می‌تواند به صورت مستقیم در خدمت صنایع نظامی قرار بگیرد؛ موضوعی که نشان می‌دهد دولت به‌دنبال انتقال بخشی از توان صنعتی کشور به حوزه دفاعی است.بنابراین آلمان که سال‌ها نماد ثبات اقتصادی، قدرت صنعتی و اشتغال پایدار در اروپا بود، حالا با بحرانی چندلایه مواجه شده؛ بحرانی که از انرژی و سیاست خارجی گرفته تا رقابت جهانی و ضعف در نوآوری را در بر می‌گیرد. اگر اصلاحات اساسی به‌سرعت اجرا نشود، به باور کارشناسان، این بحران می‌تواند جایگاه آلمان را به‌عنوان موتور اقتصادی اروپا برای سال‌های طولانی تضعیف کند.#فولکس#چین_آلمان_خودرو
11:22 - 13 آذر 1404
اقتصاد
اقتصاد کلان

2 بازنشر1 واکنش
33٫6k بازدید



6 پاسخ

@behnamCh13 آذر 1404
در پاسخ به
برن به جهنم حامیان رژیم کودک کش.

تصویر نمایه‌ی ‌سید زمانی‌
@seyedhesamzamani13 آذر 1404
در پاسخ به
نیاز نیست به اقتصاد آلمان ورود کنید به اقتصاد بی صاحب کشومان رسیدگی کنید که زندگی قشر ضعیف لحظه به لحظه نابود میشود

در پاسخ به
مگه غربیها کورتکس مغزشون ضخیم نبود؟! پس چرا اینجوری شدن. بیچاره غربگداها🤔

@user17179173409513 آذر 1404
در پاسخ به
آقای مرتس کارهای کثیف را به نتانیاهو سپردی حداق کارهای تمیز را برای مردم خودت انجام بده! ولی افسوس که نمی توانی چون امریکا اراده کرده صنایع شما کوچک شود!

در پاسخ به
یه خورده از این واژه های سقوط آزاد هم برای اقتصاد و ارزش پول ملی خودمون بکار ببریم، بد نیستبه قول معروف یه سوزن بخودت بزن یه جوالدوز به دیگری

تصویر نمایه‌ی ‌فرید کیومرثیان‌
@Kiumarseyan13 آذر 1404
در پاسخ به
خودرو سازی روسیه خودش وابسته به چین هست و حتی لادا ارزان قیمت را با کمک ایران‌خودرو داره تولید مونتاژ میکنه و الان واقعا روسیه در حد اندازه آلمان که هیچ اصلا قابل مقایسه با چین نیست در هیچ زمینه