آمریکا و چین وارد ۴ روز گفت‌وگوی سرنوشت‌ساز شدند

مذاکرات تجاری چین و آمریکا امروز یکشنبه در مادرید آغاز شد؛ اما سیاست‌های متغیر و فشارهای مکرر آمریکا همچنان روند پیشرفت گفت‌وگوها را دشوار کرده است.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ گفت‌وگوهای تجاری بین چین و آمریکا امروز یکشنبه در مادرید آغاز شد، خبری که هم توسط رسانه‌های رسمی چین و هم دولت اسپانیا تأیید شده است.وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بایسنت، به همراه مقامات ارشد چینی از جمله هی لی‌فنگ، معاون نخست‌وزیر چین، قرار است مسائل اقتصادی و تجاری مهمی از جمله موضوع اپلیکیشن «تیک‌تاک» را مورد بحث قرار دهند.خبرگزاری رسمی چین (شین‌هوا) در گزارشی از مادرید اعلام کرد: «هیئت‌های چینی و آمریکایی امروز یکشنبه در اینجا گرد هم آمدند تا در مورد موضوعات اقتصادی و تجاری گفت‌وگو کنند.»
پیش‌تر، سخنگوی وزارت بازرگانی چین اعلام کرده بود که دو طرف در روزهای آینده درباره مسائلی چون تعرفه‌های یک‌جانبه‌ای که آمریکا اعمال کرده، سوءاستفاده از کنترل‌های صادراتی و همچنین موضوع اپلیکیشن «تیک‌تاک» مذاکره خواهند کرد.از سوی دیگر، دولت اسپانیا اعلام کرد این مذاکرات از روز یکشنبه در کاخ سانتا کروز، مقر وزارت خارجه این کشور، آغاز شده است. مقامات چینی نیز گفته‌اند که هیئت‌شان تا روز چهارشنبه در مادرید خواهد ماند.روابط تجاری بین پکن و واشنگتن از ابتدای سال ۲۰۲۵ نوسانات شدید و بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است، به طوری که هر دو طرف تعرفه‌های سنگینی را به یکدیگر تحمیل کرده‌اند. در مقطعی، میزان تعرفه‌های متقابل بین دو کشور به ارقامی سه‌رقمی رسید که باعث اختلال جدی در زنجیره‌های تأمین جهانی شد.
با این حال، واشنگتن و پکن به توافقی موقت دست یافتند تا تنش‌ها را کاهش دهند و تعرفه‌ها را به صورت موقتی به ۳۰ درصد از سوی آمریکا و ۱۰ درصد از سوی چین کاهش دهند. در ماه اوت نیز هر دو طرف تصمیم گرفتند اعمال تعرفه‌های جدید و بالاتر را برای ۹۰ روز دیگر به تعویق بیندازند که این مهلت تا دهم نوامبر ادامه دارد.از جمله موضوعات مهم مذاکرات، مناقشه بر سر اپلیکیشن «تیک‌تاک» است که چین بارها خواستار حل آن از طریق گفت‌وگو و احترام متقابل شده است. موعد نهایی برای یافتن مالک غیرچینی این اپلیکیشن یا مواجهه با ممنوعیت در آمریکا، ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) است، مهلتی که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای سومین بار تمدید کرده است.قانونی فدرال که فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را به دلایل امنیت ملی الزامی می‌کرد، قرار بود روز پیش از مراسم تحلیف ترامپ در ژانویه سال جاری به اجرا گذاشته شود اما این امر تاکنون به تعویق افتاده است.وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای تأکید کرد که واشنگتن باید «بر اساس احترام متقابل و مشورت برابر، نگرانی‌های هر دو طرف را از طریق گفت‌وگو حل و فصل کند و راه‌حلی برای این مسئله پیدا کند.»

دعوت به برگزاری نشست سران

روز گذشته، روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که چین به طور رسمی از رئیس‌جمهور ترامپ دعوت کرده تا در پکن با رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ دیدار و گفت‌وگو کند، اما کاخ سفید تاکنون به این دعوت پاسخی نداده است؛ زیرا همچنان اختلافات جدی در زمینه مسائل تجاری و جریان مواد مخدر «فنتانیل» میان دو کشور وجود دارد.منابع مطلع به این روزنامه گفته‌اند که پیشرفت ناکافی در مذاکرات دوجانبه احتمال برگزاری نشست قله در پکن را کاهش داده و به نظر می‌رسد دیدار ترامپ و شی در اجلاس همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) در کره جنوبی در اکتبر پیش رو، تنها یک دیدار کم‌اهمیت‌تر باشد.این دور از گفت‌وگوها فرصتی است برای چین تا ضمن تأکید بر رویکرد گفتگو محور و احترام متقابل، بر بهبود شرایط تجاری و اقتصادی با ایالات متحده پافشاری کند و در مقابل، آمریکا که با سیاست‌های تعرفه‌ای یک‌جانبه و اعمال فشارهای اقتصادی، فضای همکاری را دشوار ساخته، تحت فشار افکار عمومی و نهادهای بین‌المللی قرار گیرد.#چین_آمریکا#تجارت_چین_آمریکا
20:37 - 23 شهریور 1404
اقتصاد
اقتصاد کلان

3 بازنشر
36٫9k بازدید




3 پاسخ

@user170910149081445078923 شهریور 1404
در پاسخ به @Emoazeni
غرب کاملا سقوط کرده و تنها چیزی که سرپا نگهش داشته رسانه یا همون دجال هست

تصویر نمایه‌ی ‌سید عیسی ابراهیمی مفرد‌
@user17498489931323 شهریور 1404
در پاسخ به @Emoazeni
یعنی چینی ها را میخاد تو اسپانیا ترور کنه؟؟؟