ترمیم سند تحول آموزش‌وپرورش به ایستگاه پایانی خود رسید

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: ترمیم سند تحول آموزش‌وپرورش به ایستگاه پایانی خود رسید و در شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین فرصت به تصویب می‌رسد.
گروه آموزش‌وپرورش: علیرضا کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش در مراسم تقدیر از معلمان نمونه با اشاره به محوریت سند تحول بنیادین و تلاش همه جانبه اعضای شورای معاونین برای تحقق نقشه راه سند به ویژه تحول در برنامه درسی، اظهار کرد: ترمیم سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش به ایستگاه پایانی خود رسید و الحمدلله مراحل پایانی را طی کرده و ان‌شاءالله در شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی در اولین فرصت تصویب خواهد شد.وی با تأکید بر بهبود وضعیت نیروی انسانی آموزش‌وپرورش، گفت: ۲ سال آرام و کم دغدغه را پشت سر گذاشتیم و شرایط با مجوزهایی که گرفته خواهد شد، بهتر می‌شود. سال گذشته ۸۵ هزار مجوز استخدامی گرفتیم که آخرین آن هم استخدام خدمتگزاران است که ان‌شاءالله فردا نتایج آن اعلام می‌شود.
وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: تکمیل فرایند رتبه‌بندی و اشکالات رتبه‌بندی گذشته و ارتقای رتبه بیش از ۲۴۰ هزار معلم و پرداخت مطالبات ۶ ماهه آنها، پرداخت پاداش‌ها و به‌روز کردن بیش از ۴۰ سرفصل، بهبود شرایط و شاخص‌های سازمان تعلیم‌وتربیت کودک، بهبود شرایط حوزه فنی‌وحرفه‌ای کشور و رسیدن به نزدیک شاخص انتهای برنامه توسعه، بهبود شرایط مالی و منابع مالی و جهاد علمی و آموزشی معلمان، نهضت توسعه عدالت در پنج محور و شناسایی تمام نظام مسائل فضا و تجهیزات مدارس کشور در قالب سامانه‌های به‌روز و آنلاین و قابل‌رصد و ارزیابی، تحول در برنامه درسی و تغییر برنامه درسی پایه اول ابتدایی و امسال هم پایه دوم ابتدایی و یکی از پایه‌های متوسطه تغییر می‌کند، توسعه و تعمیق فعالیت‌های پرورشی به‌ویژه تحول در حوزه پرورشی با ایجاد ساختارهای جدید، محتواهای جدید و به‌روز و استفاده از فناوری‌های جدید از اتفاقات خیلی خوبی بود که در همه حوزه‌ها رقم خورد
*یک نوع مدرسه دولتی بیشتر نباید داشته باشیمکاظمی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین سیاست‌هایی که دنبال می‌کنم کاهش تنوع مدارس است که در دستور کار ما هست. ۳ جلسه شورای‌عالی آموزش‌و‌پرورش تا الان به این موضوع پرداخته است و ان‌شاءالله تصمیم‌گیری خواهیم کرد که تنوع مدارس کاملاٌ از بین برود و یک نوع مدرسه دولتی بیشتر نداشته باشیم.وی توضیح داد: مدارس سمپاد و مدارس استثنایی داستان جدایی دارند اما در مدارس دولتی و مدارس که کار عادی‌شان انجام می‌دهند، یک نوع مدرسه بیشتر نیاز نداریم. تلاش خواهیم کرد تا این مدارسی که در قالب کنونی هیئت‌امنایی هستند و از مسیر اصلی خودش منحرف شده است، کلاً منحل کنیم و تمام مدارس کشور را حتی مدرسه روستایی تک‌دانش‌آموزی را هیئت‌امنایی کنیم.وزیر آموزش‌وپرورش افزود: رئیس شورا، مسئول دهیاری، معلم و اولیای دلسوز را کنار این مدرسه بگذاریم و پشتوانه این مدرسه باشند و به اداره مدرسه کمک کنند. این همان راهبردی بود که اتفاقاً در پیام رهبر معظم انقلاب بود و ما در این مسیر حرکت می‌کنیم.وی ادامه داد: برای مدرسه‌ای که می‌سازیم هم هیئت‌امنا گذاشتیم. ۸ هزار پروژه در دستور کار است و ۸ هزار هیئت‌امنا برایشان گذاشتیم تا از ظرفیت‌های کل منطقه استفاده کنند. اتفاقاً هیئت‌امنایی در راستای این است که از مردم هیچ نوع وجهی دریافت نشود و ما از این رنج می‌بریم. کاظمی گفت: مشارکت مردم، معلمان و شخصیت‌های برجسته در محله، منطقه، روستا و شهر هیچ ربطی به پول گرفتن ندارد و ما قطعاً اجازه نمی‌دهیم کسی از مردم برای ثبت‌نام بچه‌هایشان پول بگیرد.
* ضریب پوشش پیش‌دبستانی به ۷۲ درصد رسیدوزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه یکی از اتفاقات خوب توسعه ضریب پیش‌دبستانی بود، اظهار کرد: سال گذشته ۴۴ درصد بود که اکنون به ۷۲ درصد رسید همچنین موضوع توانمندسازی معلمان جزو محوری‌ترین برنامه‌هاست.وی گفت: خیلی خوشحالیم که امروز میدان‌داران اصلی نبرد فرهنگی که مقام معظم رهبری فرمودند، معلمان عزیز هستند و بارها گفتم باید تلاش کنیم که هر کلاسی درس به یک پایگاه فرهنگی و یک جبهه بزرگ تبدیل شود. بارها تأکید کردیم در کنار استمرار جریان آموزش، مهم‌ترین وظیفه خود را حضور در همین میدان فرهنگی و نبرد فرهنگی می‌بینیم که طبیعتاً راهبر اصلی آن می‌تواند معاون پرورشی در سطح وزارتخانه و در سطح استان‌ها و در سطح مدارس مربیان عزیز باشند و معلمانی که کار اصلی تعلیم‌وتربیت را انجام می‌دهند.وی خطاب به معلمان نمونه اظهار کرد: شما متعلق به یک کلاس، یک مدرسه و یک منطقه نیستید؛ الگوهای نظام تعلیم‌وتربیت هستید که باید از شما درس بگیرند.
کاظمی به مدیران آموزش‌وپرورش نیز گفت: باید قدر این الگوها را بدانیم و آن‌گونه که شایسته و بایسته است، به جامعه معرفی کنیم. این معلمان، مرجعیت علمی، مرجعیت رفتاری، مرجعیت معلمی و مهارت‌های معلمی دارند. این معلمان در یک فرایند خیلی سنگین انتخاب شدند لذا باید از ظرفیت‌های علمی‌شان در ارتقای نظام تعلیم‌وتربیت و در مدیریت نظام تعلیم‌وتربیت استفاده کنیم. وی ادامه داد: از این چهره‌های شاخص نظام تعلیم‌وتربیت در جلسات تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری و در مدیریت بخش‌های بزرگی از نظام تعلیم‌و‌تربیت باید استفاده کنیم.وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه وقتی هر بخشی را مبتنی بر شاخص‌های خودش بررسی می‌کنیم، می‌بینم واقعاً موفقیت‌های چشمگیری داشته‌ایم. البته با استانداردها خیلی فاصله داریم و هنوز انتظارات ما خیلی بیشتر از این است. اولین نکته‌ای که همه شما شهادت خواهید داد و همین امروز هم در صدور پیام‌های صوتی، تصویری و مکتوب دیدید، این است که آموزش‌و‌پرورش امروز بر صدر نشسته است و اولویت اول کشور تقریبا در همه شرایط بوده و موردتوجه بوده است.پایان پیام/
12:09 - 14 اردیبهشت 1405