«کرک اسپرد» ترامپ را رسوا کرد

ترامپ شرکت‌های نفتی را به سوءاستفاده از کاهش قیمت نفت متهم کرده، غافل از اینکه کرک اسپرد صعودی و کمبود ذخایر بنزین نشان می‌دهد گرانی پمپ‌ها ریشه در محدودیت ظرفیت پالایشی و تحریم‌های خود او علیه نفت سبک ایران دارد.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ دستور اخیر ترامپ برای تحقیق درباره‌ شرکت‌های نفتی، واکنشی پوپولیستی به پدیده‌ای کاملاً فنی است.قیمت سوخت در پمپ بنزین، فقط تابع قیمت نفت خام نیست؛ بلکه حاصل معادله‌ی پیچیده‌ پالایش، ترکیب خوراک، فصل رانندگی و محدودیت‌های عملیاتی است.نمودار کرک اسپرد به‌وضوح نشان می‌دهد که با وجود کاهش نفت از ۹۰ به ۷۵ دلار، اسپرد بنزین از ۳۳ به ۴۱ واحد صعود کرده است.کرک اسپرد، اختلاف قیمت فرآورده‌های نفتی (بنزین) با قیمت نفت خام است.این یعنی نسبت قیمت بنزین به نفت افزایش یافته، نه اینکه شرکت‌ها به‌یکباره طمعکار شده‌اند.
تأسیسات پالایشی آمریکا برای نفت سنگین کانادا و ونزوئلا طراحی شده‌اند، نه برای نفت‌های شیرین شیل که صادر می‌کنند. حالا که تحریم‌ها علیه ونزوئلا و ایران، بازار را از خوراک سنگین محروم کرده، پالایشگران مجبورند با مخلوط‌های گران‌تر و کم‌بازده‌تر کار کنند.یک کارشناس انرژی آنتونی آدامز می‌گوید که ادعای سقوط مثل سنگ»برای قیمت بنزین، خنده‌دار است وقتی می‌بینیم ذخایر بنزین آمریکا به کمترین سطح سال‌های اخیر رسیده.در چنین شرایطی، پالایشگاه‌ها نه‌تنها حاشیه‌ی سود معمول را ندارند، بلکه با حداکثر ظرفیت در حال تولیدند.این کارشناس معتقد است که اگر وزارت دادگستری واقعاً بخواهد پیگیری کند، باید از پالایشگران بپرسد چرا با وجود نفت ارزان، نمی‌توانند بنزین بیشتری تولید کنند؛ پاسخی که ترامپ دوست ندارد بشنود: محدودیت ظرفیت پالایشی و تحریم‌های خودشاست.طنز ماجرا اینجاست که ترامپ که جنگ علیه ایرا را شروع کرد، حالا از کمبود بنزین در پمپ‌ها غافلگیر شده است. نفت سبک ایران دقیقاً همان خوراکی است که پالایشگاه‌های آمریکا برای تولید بنزین به آن نیاز دارند، اما تحریم‌ها و جنگ جلوی این معادله را گرفته است.رسانه‌های آمریکایی تاکید دارند، پست ترامپ نه‌تنها راه‌حلی برای راننده‌های آمریکایی ندارد، بلکه نشان می‌دهد که درک ترامپ از بازار نفت به اندازه‌ی یک باک بنزین خالی، سطحی است. اگر قیمت‌ها پایین نیامده، به‌خاطر ساختار عرضه است، نه سوءاستفاده؛ اما در سال انتخاباتی، سرزنش شرکت‌ها از اصلاح سیاست‌ها آسان‌تر است. پمپ‌ها منتظر معجزه‌ی قضایی نیستند؛ منتظر تغییر واقعی در ترکیب خوراک و افزایش ظرفیت پالایشی هستند.#ترامپ#نفت#بنزین
13:50 - 3 تیر 1405
اقتصاد
نفت و انرژی

1 بازنشر2 واکنش
61٫2k بازدید



2 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌فتح اله‌
در پاسخ به و
تصویر نمایه‌ی ‌راستگو‌
راستگو

@DoctorSadegh  •  29 خرداد 1405

آستاته تحمل را صفر‌ کنید و به هر نقض عهد پاسخ محکم دهید

مطالبه

آستاته تحمل را صفر‌ کنید و به هر نقض عهد پاسخ محکم دهید

سال‌هاست که آمریکا و رژیم صهیونیستی یک نقشه ثابت را دنبال می‌کنند؛ نه با یک خیانت بزرگ، بلکه با صدها خیانت کوچک و تدریجی. قدم‌به‌قدم تعهدات خود را زیر پا می‌گذارند، خطوط قرمز را جابه‌جا می‌کنند و هر بار میزان واکنش ما را می‌سنجند. اگر پاسخی درخور نبینند، گام بعدی را برمی‌دارند و جلوتر می‌آیند. حاصل این روند روشن است: توافق‌ها روی کاغذ می‌مانند و طرف مقابل بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای، به تمام اهداف خود نزدیک‌تر می‌شود. در مقابل، آستانه تحمل دشمن تقریباً صفر است. کوچک‌ترین اقدام متقابل ایران را تهدید می‌خوانند، محکوم می‌کنند و برای آن هزینه‌تراشی می‌کنند. آن‌ها حق هر اقدامی را برای خود قائل‌اند، اما برای ملت ایران حتی حق دفاع و پاسخ متناسب را نیز برنمی‌تابند. امروز مطالبه انقلابی و صریح مردم از مسئولان این است: آستانه تحمل جمهوری اسلامی را صفر کنید. هر نقض عهد باید هزینه داشته باشد. هر تجاوز باید پاسخ بگیرد. هر تهدید باید با اقدامی بازدارنده مواجه شود. دشمن باید بداند که دوران آزمودن صبر ملت ایران به پایان رسیده است. اکنون لبنان سنگ محک ماست. معاهده‌ای که بند اولش توقف جنگ در لبنان است، به تدریج نقض شده است و چیزی به بازگشت جنگ تمام عیار نمانده است. واکنش ایران چیست؟ تجربه ثابت کرده است که عقب‌نشینی، دشمن را متوقف نمی‌کند؛ بلکه گستاخ‌تر می‌کند. آنچه مانع پیشروی دشمن می‌شود، اقتدار، اقدام متقابل و تحمیل هزینه است. ملت ایران از مسئولان خود انتظار دارد که در برابر هر بدعهدی و هر تجاوز، پاسخی قاطع، فوری و پشیمان‌کننده بدهند؛ پاسخی که دشمن را از تکرار خطا بازدارد، نه اینکه او را به برداشتن گام بعدی تشویق کند.

آحاد مردم عزیز، جناب آقای دکتر محمد باقر قالیباف، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی،، مسعود پزشکیان، شعام، مجمع تشخیص مصلحت، سید مجید موسوی

1000
پیگیری از مسئول مربوطه
10٬000
پیگیری از عالی ترین مسئول

در پاسخ به
شیطانک زرد بعد از ونزوئلا قمار بزرگی کرد، تا ٢ روزه ایران را ساقط، بر منابع نفت، گاز و شاهراه حیاتی مسلط، و تبدیل به ابرشرور استعمار شود.حالا برای لاپوشانی شکری که خورده و افتضاحش و مخصوصا فشار اقتصادی به مردم آمریکا تقصیرها را گردن دیگران میندازد.