تهرانی‌ها در روزهای جنگ، پناه نوزادان بهزیستی شدند

مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: بعد از حادثه شیرخوارگاه آمنه، در عرض ۴۸ ساعت، ۱۵۰ نوزاد به خانواده‌های میزبان منتقل شدند، حتی عده‌ای گلایه داشتند که چرا کودک به آن‌ها داده نشده؛ در حالی که همه کودکان واگذار شده بودند. این موضوع، ظرفیت بزرگی را از مردم نشان داد که مستحق مستندسازی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، محمد نصیری، مدیرکل بهزیستی استان تهران، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به نقش مردم در اداره مراکز تحت پوشش بهزیستی اظهار کرد: سازمان بهزیستی مجموعه‌ای است که سال‌ها با همراهی مردم و به‌ویژه با مشارکت مؤسسات خیریه اداره شده است. اکنون در حوزه توانبخشی، تقریباً تمام مراکز توسط خیّران و مؤسسات مردم‌نهاد مدیریت می‌شود؛ مراکز نگهداری، مراکز روزانه و حتی در حوزه اجتماعی هم حدود ۷۰ درصد از مراکز، به‌غیر از شیرخوارگاه‌ها یا مراکز آسیب‌های حاکمیتی، مردمی هستند.وی افزود: در استان تهران ۸۵ مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست یا دارای شرایط خاص وجود دارد که تمام آن‌ها با مشارکت مردم اداره می‌شوند. ما مجوز داده‌ایم، بخشی از هزینه را یارانه می‌دهیم، اما عمده کار بر دوش مردم است. تجربه‌ای که در بحران اخیر برای ما رقم خورد، متفاوت از بحران‌های قبلی مثل کرونا یا سیل و زلزله بود.مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به وقایع جنگ ۱۲روزه اخیر گفت: ما دهه‌شصتی‌ها چنین بحرانی را به یاد نداریم، اما در این بحران متوجه شدیم که چقدر می‌شود روی مردم حساب کرد. ما در تهران حدود ۳۰ هزار مددجو در مراکز نگهداری داریم؛ سالمندان، کودکان، معلولان ذهنی و جسمی، بیماران روانی و حتی معتادان متجاهر. این عدد بیش از تخت‌های سه دانشگاه علوم پزشکی بزرگ تهران است.
١٩ MB
جابه‌جایی اضطراری ۴۲ مرکز بهزیستی در جنگ ۱۲ روزهنصیری افزود: از روز اول بحران، مراکز ما که بعضی‌شان در مناطق حساس بودند، آسیب دیدند. شیشه‌های شیرخوارگاه آمنه شکست و کودکان در خطر قرار گرفتند. در روز سوم، همزمان با اتفاقات مجلس و صداوسیما، مجبور شدیم کودکان را از شیرخوارگاه منتقل کنیم. در مجموع، در عرض ۷۲ ساعت، ۴۲ مرکز جابجا شد. کودکان را به شمال تهران، اطراف تهران، مشهد، سمنان و استان‌های هم‌جوار منتقل کردیم؛ بدون هزینه و با کمک مردم.وی گفت: در این شرایط، ۱۵۰ نوزاد در سه شیرخوارگاه‌ ما بودند؛ آمنه، شبیر و حضرت رقیه. مصوبه‌ای که حدود یک‌سال‌ونیم پیش از هیئت دولت گرفتیم، اجازه می‌دهد این کودکان تا زمان تعیین‌تکلیف (یا فرزندخواندگی یا بازگشت به خانواده) به خانواده‌های داوطلب واگذار شوند. بعد از حادثه شیرخوارگاه آمنه، در عرض ۴۸ ساعت، ۱۵۰ نوزاد به خانواده‌های میزبان منتقل شدند و فقط ۶ کودک باقی ماندند که نیاز به مراقبت پزشکی داشتند.مدیرکل بهزیستی استان تهران اضافه کرد: حتی سازمان بازرسی تماس گرفت و گفت که عده‌ای گلایه دارند که چرا کودک به آن‌ها داده نشده؛ در حالی که همه کودکان واگذار شده بودند. این موضوع، ظرفیت بزرگی را از مردم نشان داد که مستحق مستندسازی است.توضیح فیلم: نجات ۶۰ نوزاد از شیرخوارگاه آمنه پیش از حمله متجاوزان
٢ MB
نصیری ادامه داد: در روزهای دوم و سوم بحران، مراکز سالمندان و معلولین که برخی تا ۱۴۰۰ مددجو داشتند، با مشکل تأمین نان مواجه شدند. با تماس با یکی از کارخانه‌های نان صنعتی، مدیر کارخانه گفت که خط تولید ما برای نان حجیم است و باید مدل را عوض کنیم. ظرف یک ربع تماس گرفت و گفت خط را تغییر دادند و در عرض ۴ ساعت، ۴۰ هزار نان لواش برای ما تولید کردند. این نان‌ها بدون اینکه هزینه‌ای از ما دریافت کنند، تحویل شد.وی افزود: هنوز هم این کارخانه پولی از ما دریافت نکرده و مؤسسه خیریه‌ای نیز دستگاه پخت نان برای ما تهیه کرده و سهمیه آرد هم از طریق استانداری تأمین شد. اکنون ظرفیت تولید ۲۰ هزار نان روزانه برای مراکز ما فراهم است.مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: واقعاً لحظه‌ای احساس تنهایی نکردیم. ملت ما، حتی در این بحران، پای کار بودند و ثابت کردند که همیشه می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد.وی در ادامه افزود: همه کودکانی که در طرح‌های جمع‌آوری و شناسایی به بهزیستی معرفی می‌شدند، برای نخستین‌بار ثبت می‌شدند و مورد تکراری نداشتیم.اغلب کودکان کار از خانواده‌های محروم نبودندوی با اشاره به شرایط خانوادگی این کودکان افزود: بیشتر این کودکان، ایرانی و ساکن مناطق مختلف تهران بودند که در چهارراه‌ها مشغول به کار بودند. برخلاف تصور عمومی، خانواده‌های آن‌ها جزو دهک‌های پایین نبودند و حتی یارانه هم دریافت نمی‌کردند. مشکل اصلی در بسیاری موارد، نه فقر بلکه دیدگاه فرهنگی خانواده‌ها بود؛ برخی والدین معتقد بودند کار کردن کودک نوعی آموزش و یادگیری مهارت است.
١ MB
وی ادامه داد: مواردی وجود داشت که خانواده‌ها آگاهانه فرزندان خود را به کار می‌گرفتند و حتی پس از شناسایی، دوباره همان رفتار را تکرار می‌کردند. به همین دلیل، دادیار و نمایندگان دستگاه قضایی در اجرای طرح‌ها حضور داشتند و از خانواده‌ها تعهد گرفته می‌شد.رئیس بهزیستی تهران با بیان اینکه قانون اجازه برخورد با این خانواده‌ها را داده، گفت: در موارد تکرار، دادستانی بر اساس ماده ۹۹ قانون مجازات اسلامی اعلام جرم کرده و فرآیند قضایی علیه والدین متخلف آغاز شده است.#تهران #استان_تهران #بهزیستی_تهران #کودکان_کار
16:42 - 17 يوليو 2025

2 إعادة النشر6 التفاعل
33٫8k من المشاهدات


1 الإجابة

@user170910068303349228817 يوليو 2025
تعليقًا على
باید به این مردم آفرین گفت کجا میتونی توی این دنیا همچین ملتی پیدا کرد