توقف سدهای غیرقانونی؛ مطالبه جدی زاگرس‌نشینان

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد در آستانه سفر رئیس‌جمهور با صدور بیانیه‌ای خواستار توقف فوری سدهای «خرسان ۳» و «ماندگان» شدند.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد با صدور بیانیه‌ای رسمی خطاب به رئیس‌جمهور، ضمن ابراز نگرانی از پیامدهای زیست‌محیطی پروژه‌های سدسازی «خرسان ۳» و «ماندگان»، توقف کامل و فوری این طرح‌ها را خواستار شد.متن این بیانیه به شرح زیر است:بسم الله الرحمن الرحیمریاست محترم جمهوری اسلامی ایرانجناب آقای دکتر پزشکیانسلام علیکم؛با عنایت به برنامه ریزی صورت گرفته برای سفر جنابعالی به استان کهگیلویه و بویراحمد، لازم است نکاتی اساسی پیرامون دغدغه‌ها و مطالبات قانونی و به حق شهروندان و جامعه دانشگاهی این خطه، در خصوص پروژه‌های سدسازی «خرسان ۳» و «ماندگان» که فاقد مجوزهای قانونی لازم هستند، را به استحضار برسانیم؛شایان ذکر است که هشدارهای مکرر و مستند کارشناسان و نهادهای تخصصی مستقل در خصوص تبعات گسترده ملی و تخریب غیرقابل جبران زیست‌بوم حساس منطقه زاگرس و رشته‌کوه دنا، موجب شکل‌گیری نگرانی‌های عمیق در بدنه اجتماعی استان شده است. این نگرانی‌ها در قالب تجمعی کاملاً مسالمت‌آمیز و قانون‌مدار در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۴ توسط جمعی از مردم و دانشجویان در مقابل استانداری استان، نمود عینی یافت. همچنین، فضای عمومی حقیقی و مجازی استان در روزهای اخیر، انعکاس‌دهنده تمرکز گسترده افکار عمومی بر این مسئله حیاتی بوده و آن را به عنوان فوری‌ترین و کلیدی‌ترین مطالبه مردمی مطرح ساخته است.در همین راستا از همشهریان شریف و قانون‌مدار استان که با برگزاری تجمعاتی مدنی و مسالمت‌آمیز، خواستار احقاق حقوق قانونی خود و تحقق عدالت محیط زیستی بوده‌اند، صمیمانه تقدیر و تشکر میکنیم.
مطالبات و خواسته‌های اصلی ارائه شده توسط شرکت‌کنندگان در این حرکت مدنی به شرح ذیل می‌باشد:۱_ صیانت از هویت طبیعی و ملی: رشته‌کوه دنا به عنوان یک سرمایه ملی، میراث طبیعی بی‌بدیل و نگین زاگرس، از سوی مردم استان به عنوان خط قرمز هویتی و طبیعی قلمداد می‌گردد. بر این اساس، تأکید بر حفاظت کامل و تضمین شده از این عرصه طبیعی، یک مطالبه بنیادین و غیرقابل اغماض است.۲_ توقف فوری عملیات اجرایی: توقف فوری و بدون قید و شرط کلیه فعالیت‌های اجرایی و عمرانی مرتبط با پروژه‌های سد «ماندگان» و «خرسان ۳» که بدون اخذ مجوزهای قانونی لازم آغاز شده‌اند، خواسته جدی و اجماعی مردم استان و شرکت‌کنندگان در تجمعات اخیر بوده است.۳_ ابطال دستورات شتاب‌زده: لغو و ابطال رسمی دستور شتاب‌بخشی به فرآیند احداث سدهای مذکور از دیگر خواسته‌های اصلی و مورد تأکید افکار عمومی می‌باشد.به همین منظور با اعلام عمق نگرانی و ناخرسندی گسترده شهروندان استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری از پیامدهای اجرای این پروژه‌ها، انتظار می‌رود جنابعالی با تکیه بر رویکردی کارشناسی، قانون‌مدار و مبتنی بر اصول توسعه پایدار، در خلال سفر پیش‌رو، پاسخگوی این مطالبه به‌حق و قانونی مردم بوده و با به کارگیری اقتدار و اختیارات قانونی خود، موجبات حل و فصل فوری این معضل استانی-ملی را فراهم آورید.والسلام علیکم و رحمة الله و برکاتهشورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد
22:14 - 27 آبان 1404
محیط زیست
دولت
دانشگاه

1 بازنشر
1627 بازدید