تهرانی‌ها همسایه‌داری یاد می‌گیرند!

مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران از طرح ارتقای فرهنگ آپارتمان‌نشینی و آموزش به پایتخت‌نشینان خبر داد.
گروه زندگی: «همسایه ما تازه ساعت ۱۲ شب یادش میاد مهمون دعوت کنه»، «تازه چشام گرم شده بود که همسایه‌ شروع کرد به آهنگ گذاشتن..» این‌ها بخشی از گلایه‌های آپارتمان‌نشینان است. مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران مهدی امیری ۱۶ تیرماه از «اجرای طرح ویژه برای ارتقای فرهنگ آپارتمان‌نشینی در پایتخت» خبر داد و گفت که تا سال گذشته در ۳۰ محله تهران به صورت ویژه این طرح اجرا شده است و امسال تعداد محلات تحت پوشش «۲ برابر» می‌شود.
قانون تملک آپارتمان‌ها در سال ۴۳ تصویب شد و آخرین اصلاحات این قانون، به حدود ۲۰ سال پیش بر می‌گردد.
طبق آخرین سرشماری سال ۹۵ مشخص شد که بیش از ۸۶ درصد شهروندان تهرانی در آپارتمان‌های بالای چهار طبقه زندگی می‌کنند. درحالی که طبق تحقیقات جامعه شناسان شهری، ۳۴ درصد از پایتخت‌نشینان نسبت به ناآگاهی همسایه‌های خود از قوانین آپارتمان‌نشینی، گلایه دارند.
یکی از اصول آپارتمان‌نشینی، بالابردن ظرفیت سازگاری ساکنان است. برج‌نشین‌ها ضمن احترام به حقوق و آداب آپارتمان‌نشینی نباید با کوچک‌ترین مسئله و موضوعی از کوره در بروند. موضوع را به بحران تبدیل نکنند و طبق ضوابط آپارتمان‌نشینی عمل کنند.
ایمانی‌جاجرمی، جامعه‌شناس شهری، معتقد است که «معمولا مشکلات مرتبط با آپارتمان‌نشینی در تهران کمتر است، چون با ایران دهه ۴۰ مواجه نیستیم که با افرادی بی‌سواد که خواهان نگهداری مرغ در آپارتمان هستند، سروکار داشته باشیم، اما ممکن است افراد پولی برای پرداخت شارژ نداشته باشند و مدیر ساختمان نتواند مشکلات را حل کند». اما یک جامعه‌شناس دیگر امان الله قرائی مقدم می‌گوید، اتفاقا اکنون با افرادی مواجه هستیم که به جای مرغ در آپارتمان سگ نگه داری می‌کنند و هنوز هم در همین تهران اغلب افراد قوانین آپارتمان نشینی را نقض می‌کنند، بنابراین «این فرهنگ باید از مدارس و در دوران طفولیت در کتاب‌های درسی آموزش داده شود تا در بزرگسالی افراد بتوانند این فرهنگ را در زندگی خود نهادینه کرده و به حقوق خود و همسایه‌شان احترام بگذارند.»
دبیر کارگروه پایداری خانواده شورای فرهنگ عمومی کشور مهتاب رضیئی معتقد است که باید بپذیریم که سبک زندگی تغییر کرده و ما باید آن را درک کنیم تا حقوق متقابل در همسایگی سبب ایجاد آرامش و آسایش شود. اینها موضوعاتی است که می‌تواند با فرهنگ آپارتمان نشینی و رعایت حقوق متقابل حل شود. همچنین «باید قوانین وجود داشته باشد تا اگر در شرایط حادی مشکلاتی در بین همسایگان به وجود بیاید از مواضع قانونی و دادگاه پیگیری شود». پایان پیام/ #زندگی #خانواده #همسایه #قانون #قوانین_همسایه‌داری #پایتخت
20:02 - 17 تیر 1403

9 بازنشر30 واکنش
101٫3k بازدید




8 پاسخ

@Hasan133417 تیر 1403
در پاسخ به @nasrollahi
واقعا مایه تاسف است در طول این 45سال بتدریج منزل مسکونی حیاط دار به برج مسکونی تبدلیل شد ولی قانون آپارتمانشینی حداکثر در سه یا چهار بند آبکی می باشد وساکنین هنوز در اداره یک مجتمع چهار واحدی یا 100واحدی با مشکلات عدیده اداره می شود واکثراساکنین فقط نوک دماغ خودرا می بینند

@mojtaba_yz17 تیر 1403
در پاسخ به @nasrollahi
تیتر نچسبه

تصویر نمایه‌ی ‌زکریا‌
@mohebali2217 تیر 1403
در پاسخ به @nasrollahi
می گفتاز آپارتمان نشینی گریزان بودمبدترینش نصیب من شداجاره نشینی

تصویر نمایه‌ی ‌به نام‌
@Puyan18 تیر 1403
در پاسخ به @nasrollahi
معضل آوردن حیوون تو آپارتمان که قانون درستی هم نداره واقعا برای همسایه ها آزار دهندس!صاحبانشون هم واقعا خودخواه و طلبکارن!

تصویر نمایه‌ی ‌سینا‌
@Arioman18 تیر 1403
در پاسخ به @nasrollahi
تهران نشینان مهاجر ، نه طهرانی ها

@user17204239387818 تیر 1403
در پاسخ به @nasrollahi
واقعا متاسفم که مملکت قوانین درست وقاطع برای تسهیل امور مردم نداره. معضل نبود قانون هست که همسایه رو گستاخ و بی توجه به قوانین اپارتمان نشینی میکنه و هرکاری که دلش بخاد انجام میده. شکایت هم فقط نهایتا منجر به کینه ای شدنش و تذکر بهش ختم میشه!!!