آغاز موج بیداری علیه آمریکا و اسرائیل در جهان عرب

تهاجم اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، برخلاف محاسبات واشنگتن، موج جدیدی از بیداری را در میان نخبگان عرب رقم زده است. تحلیلگران برجسته‌ای چون "سعد العنزی" با افشای شکستِ تکیه به ترامپ، تأکید دارند که دوران سرسپردگی به حمایت‌های پوشالی غرب به پایان رسیده و موازنه قدرت باید به‌نفع نظم بومی و منطقه‌ای تغییر کند.
گروه تحلیل بین‌الملل: شاید بعضی از حاکمان عرب هنوز سرسپرده آمریکا و رژیم صهیونیستی باشند، اما واکنش‌های اخیرِ نخبگان، رسانه‌ها و مردم کشورهای عربی با شروع جنگِ آمریکا و اسرائیل، نشان‌دهنده یک بیداری بزرگ است. این جنگ برخلاف محاسبات ترامپ و نتانیاهو، موجی جدید از بیداری در کل منطقه را به راه انداخته که هر روز در حال گسترش است.
تحلیلگر کویتی: داماد ترامپ سر ما کلاه گذاشت«سعد العنزی»، تحلیلگر برجسته کویتی، با افشاگری علیه «فریب امنیتی» آمریکا، به چهره‌ای محوری در بیداری افکار عمومی جهان عرب تبدیل شده است. ویدئوی پربازدید او با عنوان «دلارهای بر باد رفته»، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است.او با لحنی گزنده خطاب به مقامات عربی تأکید می‌کند که میلیاردها دلار ثروت ملت‌ها به دولت آمریکا و داماد ترامپ پرداخت شد تا «امنیت» خریداری شود، اما امروز همان ائتلاف آمریکایی-صهیونیستی منطقه را به آتش کشیده است. العنزی با این موضع‌گیری، پوچ بودن وعده‌های حفاظتی واشنگتن و ضرورت تکیه بر قدرت بومی را فریاد می‌زند.
۴ MB
العنزی با شجاعت اعلام می‌کند که وجود پایگاه‌های آمریکایی در کویت و قطر نه‌تنها امنیت‌ساز نیست، بلکه این کشورها را به اهداف مشروعی برای پاسخ‌های متقابل تبدیل کرده است. او از نخستین نخبگان کویتی است که علناً تداوم همکاری‌های نظامی با واشنگتن را زیر سؤال برده است.العنزی تأکید می‌کند که با تغییر موازنه قدرت در منطقه، کشورهای عربی باید به جای دلخوش کردن به «سراب حمایت آمریکا»، واقعیتِ قدرت ایران را بپذیرند و به سوی ایجاد یک «نظم بومی و منطقه‌ای» حرکت کنند.
احمد منصور پیشگام تشکیل جبهه‌ای ضد آمریکایی‌-‌صهیونیستی«احمد منصور»، مجری برجسته شبکه الجزیره، با استفاده از نفوذ رسانه‌ای خود، به تشریح ابعاد شکست راهبردی واشنگتن پرداخته است. او معتقد است ترامپ در یک «تله راهبردی» گرفتار شده و برخلاف ادعاهایش، در رسیدن به اهداف جنگی خود (از جمله تصرف منابع انرژی ایران) کاملاً ناکام مانده است.منصور این شکست را با «کابوس عراق و افغانستان» مقایسه کرده و تأکید دارد که ضربه اخیر به هیمنه آمریکا، بسیار عمیق‌تر و جبران‌ناپذیرتر است. او همچنین با هم‌صدا کردن نخبگان عرب، جبهه‌ای رسانه‌ای ایجاد کرده که به جای روایت‌های کاخ سفید، بر توانمندی‌های بومی منطقه و ضرورت خروج نیروهای بیگانه پافشاری می‌کند.
سرتیپ منیر شحاده: خطای محاسباتی بزرگ ترامپ«سرتیپ منیر شحاده»، تحلیلگر نظامی لبنانی، معتقد است ترامپ بر اساس یک «فرضیه غلط» وارد این جنگ شد؛ او به تحریک صهیونیست‌ها تصور می‌کرد با شهادت رهبر معظم ایران، نظام در چند ساعت سقوط می‌کند.اما واقعیتِ پس از ۸ مارس و انتصاب سریعِ جانشین ایشان توسط مجلس خبرگان، تمام محاسبات واشنگتن را بر هم زد. شحاده تأکید می‌کند که نظام نه‌تنها سقوط نکرد، بلکه مقتدرانه به تقابل ادامه داد. او هشدار می‌دهد که این ماجراجوییِ ترامپ، اکنون جهان را با بحران نفتی بی‌سابقه‌ای روبرو کرده که حتی خشم متحدان غربی آمریکا را هم برانگیخته است.
حذیفه عبدالله عزام: شکست سنگین محاسباتی آمریکا و اسرائیل«حذیفه عبدالله عزام»، تحلیلگر فلسطینی، در ۱۹ مارس ۲۰۲۶ با لحنی گزنده و با استناد به گزارش «هاآرتص»، از استیصال کامل صهیونیست‌ها پرده برداشت. او به نقل از اشغالگران نوشت: «به ترامپ بگویید حتی به دروغ ادعای پیروزی کند تا شاید این حملات متوقف شود؛ وگرنه باید تا سال آینده در پناهگاه بمانیم.»این موضع‌گیری به‌خوبی بن‌بست راهبردی دشمن در برابر پاسخ‌های قاطع موشکی و پهپادی ایران را نشان می‌دهد. عزام معتقد است نتانیاهو برای بقای سیاسی خود، منطقه را به آتش کشیده، اما راهی برای کتمان شکست سنگین محاسباتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در تهاجم به ایران وجود ندارد.
طنین بیداری در قلب جهان عربآنچه بازگو شد، نمونه‌ای از هزاران واکنش صریح نخبگان و رسانه‌های جهان عرب است که بر یک واقعیت واحد مهر تأیید می‌زنند: شکل‌گیری موج نوینی از بیداری سراسری در منطقه.اگرچه برخی حاکمان عرب همچنان سرسپرده‌ آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، اما خیزش اخیر نخبگان و توده‌ها، خط بطلانی بر تمام محاسبات «ترامپ» و «نتانیاهو» کشید؛ چراکه این جنگ برخلاف تصور واشنگتن، موجی از بیداری ضدآمریکایی‌-‌صهیونیستی به راه انداخته است. امروز جهان عرب به عینه می‌بیند، نه دلارهای نفتی و نه سرابِ حمایت آمریکا، هیچ‌کدام امنیت‌ساز نیستند. این موج خروشان که از کویت و لبنان تا مصر و فلسطین را درنوردیده، آشکارا عبور از نظم تحمیلی آمریکا و ضرورت حرکت به سوی یک «نظم بومی و مقتدر» را فریاد می‌زند.
با دنبال کردن صفحه تحلیل بین‌الملل، از به‌روزترین تحلیل‌ها در حوزه سیاست خارجی و روابط بین‌الملل، با خبر شوید.#ایران#غرب#خلیج_فارس#جنگ#آمریکا #ترامپ#تنگه_هرمز#اسرائیل #بیداری_عربی
19:44 - 29 اسفند 1404
بین‌الملل





5 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌نرجس ال طریف‌
@user17681277878229 اسفند 1404
در پاسخ به
(ویل للعرب من شر قد اقترب)! با چندتا تحلیل خبری، سالها از ذلت، خواری وخیانت حکام کشورهای عربی به اسلام وقضیه فلسطین به‌خصوص، و سستی وسکوت مردم این کشورها برابر ظلم وخیانتهای حکامشان؛ جبران نمیشود! فتنه‌های که خیلی نزدیک به دامن این کشورها آتش میزند فوق حد تصور خواهد بود!

تصویر نمایه‌ی ‌از هیروشیما تا میناب‌
@IranianCivilisation29 اسفند 1404
در پاسخ به
پیشنهادها

نامگذاری یک موشک بنام آنتی‌اپستین یا اپستین‌شکن

با توجه به حساسیت و شهرتی که فساد جزیره اپستین در ملل دنیا ایجاد کرده و دولتمردان صهیون ، آمریکا و حتی برخی شیوخ فاسد عربی در آن پرونده گرفتار گشته اند ، باید حداکثر بهره برداری در جنگ روایی و رسانه ای را بکنیم و حقانیت ایران را مقابل فساد آمریکا و صهیونیستها و شیوخ عرب ، به تصویر عریان جهانی بکشیم. تا بحال هم ترامپ پدوفیل هر وقت با مساله جزیره اپستین روبرو میشده ، شدیدا کنترل خود را از دست داده و این نقطه ضعف میتواند یک مسیر جدید برای ما در جنگ روانی ایجاد کند. فراموش نکنیم که آخرین توییت شهید لاریجانی باعث خشم و روان پریشی ترامپ پدوفیل شد که نوشتند: ایران بر باقیمانده های جزیره اپستین پیروز خواهد گشت. بنا بر این و با توجه به سابقه و بازخورد درخشان نامگذاری موشک خیبرشکن در اذهان ملل جهان ، پیشنهاد میشود که یک موشک قوی و جدیدی را تحت نام ضدیت با اپستین نامگذاری کنیم و تبلیغ آن در جهان میتواند شدیدا روحیه دشمنان را ضعیف و ایران را محبوب کند. نامی مانند آنتی اپستین که بین المللی است ، یا اپستین شکن که معادل فارسی آن است یا هر طور که متخصصان تبلیغات ، تشخیص بهینه میدهند. فراموش نکنیم که جنگ روایی و روانی و رسانه ای اهمیتی کمتر از میدانی و نظامی ندارد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده محترم ارتش جمهوری اسلامی ایران، هوا و فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شورای امنیت ملی

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

تصویر نمایه‌ی ‌علی پارساپور‌
@aliparsapour29 اسفند 1404
در پاسخ به
اگر بتوانیم همکاری‌های ایران با کشورهای همسایه را افزایش دهیم، هم منطقه امن خواهد ماند و هم دوستی بین کشورهای اسلامی بیشتر می‌شود

تصویر نمایه‌ی ‌عمار مهدوی‌
@Ammarmahdavi1 فروردین 1405
در پاسخ به
🌱حمایت از حضور عاشقان مبارزه با صهیونیست ها در میادین رزمhttps://farsnews.ir/Ammarmahdavi/1772656157387516902
تصویر نمایه‌ی ‌عمار مهدوی‌
عمار مهدوی

@Ammarmahdavi  •  13 اسفند 1404

مطالبه

جوانان مشتاق مبارزه با اسراییل هستند

با توجه به ترور ناجوانمردانه رهبر معظم انقلاب و فرماندهان و مردم بیگناه توسط اسراییل غاصب و آمریکای جنایتکار ، جوانان و مردم تقاضا دارند اجازه حضور مستقیم در نبرد بر علیه صهیونیست ها و آمریکا را بدهند و آنها را سازماندهی و تجهیز کنند.

دولت ، نیروهای مسلح

1000
پیگیری از مسئول مربوطه
10٬000
پیگیری از عالی ترین مسئول

تصویر نمایه‌ی ‌از هیروشیما تا میناب‌
@IranianCivilisation1 فروردین 1405
در پاسخ به
کشورک امارات اگر به حملات به جزایر ما ادامه بده و پولهای کلانش رو به تجزیه طلبها همچنان پخش کنه ، قسم به کورش و خامنه ای که اماراتی بر روی نقشه باقی نخواهیم گذاشت.