زور «دیوار آهنین» اسرائیل به «مقاومت آهنین» کرانه نرسید

رژیم صهیونیستی درحالی از آغاز عملیات «دیوار آهنین» به عنوان اولین گام الحاق کرانه باختری به این رژیم خبر داد که با «دیوار آهنین» مقاومت برخورد کرده است.
گروه فارس پلاس: بعد از یک هفته از حملات سنگین ارتش اسرائیل در اردوگاه «جنین» که مرحله اول عملیات «دیوار آهنین» بود، شبکه 14 اسرائیل اعلام کرد، عملیات ارتش این رژیم در شمال کرانه باختری توسعه خواهد یافت تا شهر «طولکرم» و اردوگاه‌هایش را هم در برگیرد.این عملیات با دستور کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در اردوگاه جنین در حال انجام است و هدف آن تسویه هدفمند مقاومت فلسطینی در کرانه باختری است.زمان و گستره عملیات نشان می‌دهد که دیوار آهنین بخشی از تفاهمات نتانیاهو-اسموتریچ با هدف جلوگیری از سقوط کابینه و پیشبرد سیاست ثابت رژیم صهیونیستی در نابودی قضیه فلسطین است.هسته اصلی این تفاهمات، برداشتن گامی در راستای تحمیل حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری است، هدفی که مستلزم از بین بردن همه منابع مقاومت و اطمینان از این امر است که کرانه باختری در آینده نزدیک میدان رویارویی گسترده با اسرائیل تبدیل نمی‌شود.

صحنه‌های غزه در جنین تکرار می‌شود

ارتش اسرائیل در 21 ژانویه از آغاز عملیات نظامی گسترده‌ای در جنین در شمال کرانه باختری خبر داد و این شهر و اردوگاه آن را که یکی از برجسته‌ترین پایگاه‌های مقاومت فلسطینی است، آماج اهداف خود قرار داد.منابع محلی می‌گویند، درگیری‌های شدیدی بین رزمندگان مقاومت و ارتش اسرائیل در چندین منطقه اطراف اردوگاه رخ داده است. ایستادگی رزمندگان مقاومت در برابر اشغالگران، ارتش اسرائیل را به ارسال نیروهای کمکی در تلاش برای تشدید کنترل آن وادارکرد.ارتش اسرائیل در حملات خود به جنین از ابزارهای نظامی بسیاری استفاده کرد، از جمله بمباران هوایی با پهپاد، هلیکوپترهای آپاچی و ایجاد پوشش آتش شدید که امکان تهاجم گسترده و خشونت‌آمیز را فراهم می‌کند.بر اساس آمارهای رسمی، تجاوز نظامی ارتش اسرائیل به جنین تاکنون منجر به شهادت بیش از 16 فلسطینی، زخمی شدن ده‌ها نفر، بازداشت‌های گسترده، آوارگی اجباری ساکنین اردوگاه و تخریب بیش از 30 خانه شده است.
افزون بر آن، ارتش اسرائیل محاصره شدیدی را بر اردوگاه تحمیل و تمامی ورودی‌ها و خروجی‌های آن را مسدود کرد. حمله ارتش اسرائیل به بیمارستان «شهید خلیل سلیمان» جنین که با محاصره بیمارستان، تخریب راه‌های منتهی به آن و جلوگیری از ارائه خدمات درمانی و پزشکی به بیماران همراه بود، یادآور حملات این رژیم به بیمارستان‌های غزه بود.با ادامه عملیات، ارتش اسرائیل به ابزارهای دیگری برای فشار به ساکنین اردوگاخه متوسل شد تا آنان را مجبور به خروج از اردوگاه و تخلیه آن خالی کند، به همین منظور از پهپادهای «کوادکوپتر» مجهز به بلندگو استفاده کرد تا از ساکنین بخواهد فوراً خانه‌های خود را ترک کنند.با وجود محاصره و حملات شدید، مقاومت فلسطینی در جنین به مقابله با ارتش اسرائیل ادامه داد که منجر به درگیری‌های شدید در محورهای مختلف در داخل اردوگاه شد و مانع پیشروی نظامیان اسرائیلی به نقاط مورد نظر در داخل اردگاه شد.بنابر اذعان ارتش اسرائیل در جریان این درگیری‌ها سه نظامی اسرائیلی یگان کماندویی اغوز مجروح شدند که حال یک نفر از آنها وخیم اعلام شده است.

توسعه اهداف رویارویی‌ها برای جلوگیری از سقوط نتانیاهو

پس از اعلام آغاز عملیات «دیوار آهنین» در جنین توسط ارتش اسرائیل، رسانه‌های این رژیم گفتند که این اقدام تصمیمی در سطح سیاسی بوده و کابینه امنیتی آن را در جلسه اخیر خود تصویب کرده است. بنابر اعلام رسانه‌های اسرائیلی این عملیات توسعه عملیات‌های ارتش اسرائیل در کرانه باختری با هدف تشدید کنترل بر کرانه و به درخواست شرکای ائتلاف نتانیاهو، به ویژه «بزالل اسموتریچ»، وزیر دارایی او بوده است.«اسرائیل کاتز»، وزیر جنگ اسرائیل با بی‌سابقه خواندن این عملیات، هدف آن را حفاظت از شهرک‌نشینان و شهرک‌ها در برابر مقاومت فلسطینی در کرانه باختری عنوان کرد.نتانیاهو نیز با اشاره به اینکه این عملیات راهبردی جدید برای تأمین امنیت کرانه باختری است، آن را فراتر از محدود کردن رویدادهای میدانی و تلاش برای تغییر واقعیت امنیتی‌های و سیاسی در کرانه باختری دانست.شروع عملیات دیوار آهنین در جنین همزمان با برقراری آتش‌بس در غزه بود تا ثابت کند، بین تحرکات اسرائیل در نوار و کرانه باختری ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. اقدامات اسرائیل در کرانه باختری اشغالی شامل جدا کردن مناطق فلسطینی‌نشین از یکدیگر‌، نصب دروازه‌های آهنین جدید و بستن جاده‌ها و افزایش تعداد ایست‌های بازرسی بود.این اقدامات نشان می‌دهد، عملیات جنین صرفاً یک واکنش امنیتی به هشدارهای پیشگیرانه نیست، بلکه بخشی از راهبردی گسترده‌تر است که نتانیاهو به دنبال اجرای آن در چارچوب تفاهم با شرکای خود در کابینه، به‌ویژه حزب صهیونیسم مذهبی است تا مانع سقوط خود شود.
اسموتریچ که تهدید کرده بود در صورت برآورده نشدن خواسته‌هایش از کابینه استعفا می‌دهد، عملیات جنین را «اقدامی ضروری برای محافظت از شهرک‌ها و شهرک‌نشینان» عنوان و تأکید کرد، این بخشی از یک طرح جامع برای تقویت کنترل اسرائیل بر کرانه باختری است و هدف واقعی عملیات دیوار آهنین «ریشه کن کردن تروریسم» و محافظت از طرح‌های شهرک‌سازی به عنوان «کمربند امنیتی» اسرائیل است.با اینکه کانال 12 اسرائیل فاش کرد که عملیات جنین از قبل بر اساس توصیه‌های «رونن بار»، رئیس شین بت، برنامه‌ریزی شده بود که خواستار گسترش عملیات امنیتی برای مقابله با «گسترش تروریسم در کرانه باختری» شده بود، اما تسریع در اجرای آن ریشه در عوامل متعددی داشت که مهم‌ترین آن قرارداد مبادله اسرا بود که به اعتقاد اسرائیل روحیه مقاومت و افزایش حملات فلسطینی‌ها در کرانه باختری را به دنبال خواهد داشت. رسانه‌های عبری می‌گویند، ارتش اسرائیل عملیات جنین را فرصتی برای از بین بردن «ضعف‌های امنیتی» با استفاده از درس‌های غزه می‌داند.به گفته وزیر جنگ اسرائیل این عملیات نشان‌دهنده تغییر مفهوم امنیت اسرائیل در کرانه باختری است و الگوی جدیدی را برای مقابله با مقاومت فلسطینی در کرانه باختری ارائه می‌دهد.عملیات جنین نشان‌دهنده همپوشانی محاسبات سیاسی و امنیتی در تصمیم‌گیری‌های رژیم صهیونیستی است، به همین دلیل این عملیات صرفا یک عملیات نظامی نیست، بلکه ریشه در تعاملات و تفاهمات داخلی برای جلوگیری از سقوط کابینه نتانیاهو و ترسیم مجدد معادلات امنیتی و سیاسی کرانه باختری دارد.

مقاومت در منگنه هماهنگی امنیتی‌ تشکیلات و حملات ارتش اسرائیل

اردوگاه جنین در ماه‌های اخیر با شرایط سخت و بسیار دشوار مواجه بوده است، سرویس‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین محاصره 45 روزه شدیدی را بر این اردوگاه اعمال و طی آن آب و برق اردوگاه را قطع کردند.تشکیلات به بهانه مقابله با «قانون‌شکنان» عملیات گسترده‌ای را علیه مقاومت فلسطین انجام داد. «کتیبه جنین» و سایر گروه‌های مقاومت سعی کردند، از درگیری مستقیم با نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان پرهیز کنند، اما نیروهای امنیتی تشکیلات حلقه فشار بر مقاومت را تشدید کردند که منجر به تشدید تنش در اردوگاه شد.همه تلاش‌ها برای میانجی‌گیری وساطت بین تشکیلات و مقاومت با مخالفت تشکیلات مواجه شد. این موضوع شرایط را برای ساکنین اردوگاه جنین بیش از پیش سخت کرد، به ویژه آنکه اقداماتی که از سوی تشکیلات در اردوگاه انجام می‌شد، تماما پیاده‌سازی سیاست‌ها و خواسته‌های رژیم صهیونیستی بود.فلسطینی‌ها تأکید می‌کند، تشکیلات خودگردان سال‌هاست به مزدور رژیم صهیونیستی تبدیل شده و حملات دستگاه‌های امنیتی آن به جنین به دستور و خواست رژیم صهیونیستی بوده، وقتی در تحقق اهداف رژیم ناکام ماند، از جنین عقب‌نشینی کرد تا نیروهای امنیتی و ارتش اسرائیل مستقیما وارد میدان شود و در این زمینه هماهنگی تامی بین تشکیلات و رژیم صهیونیستی وجود دارد.
درحالی که تشکیلات خودگردان وجود هرگونه هماهنگی بین این دستگاه با رژیم صهیونیستی را رد می‌کند، کانال 12 اسرائیل تأکید کرد که مسئولان امنیتی اسرائیل پیام‌هایی به رام‌الله ارسال کرده و از آنها خواستار غلبه بر مقاومت شده‌اند و در این زمینه هماهنگی کاملی وجود دارد.روزنامه عبری زبان «جروزالم پست» در گزارشی با اشاره به اینکه عملیات اسرائیل در جنین از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها قرار بود، پس از آتش‌بس در لبنان و غزه آغاز شود تا اقدامات اسرائیل روی کرانه باختری متمرکز شود، افزود: در این زمینه بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان هماهنگی‌های کامل و لازم انجام شده بود.این باعث شد تا نیروهای مقاومت در جنین و روستاهای اطراف آن در منگنه حملات امنیتی تشکیلات خودگردان و تجاوز نظامی گسترده رژیم صهیونیستی باشند که نشان‌دهنده آغاز مرحله جدیدی از هماهنگی امنیتی بین تشکیلات و اسرائیل است، مرحله که هماهنگی در آن به کار میدانی مشترک برای از بین بردن نیروهای مقاومت رسیده است.

از بین بردن همه احتمالات مقاومت فلسطینی‌ها

گزارش‌ها نشان می‌دهد، عملیات «دیوار آهنین» که توسط اسرائیل در شمال کرانه باختری در حال اجراست، تنها یک عملیات امنیتی موقت نیست، بلکه گامی مقدماتی برای طرح الحاق کرانه باختری به اسرائیل است. هدف این طرح، الحاق باقی‌مانده مناطق کرانه باختری به اسرائیل است که یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های اشغال و تصرف اراضی فلسطینی توسط اسرائیل از سال 1967 محسوب می‌شود.اظهارات اسموتریچ مبنی بر اینکه سال 2025 سال حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری است، حکایت از ادامه روند تشدید در کرانه با استفاده از فرصت حضور ترامپ در کاخ سفید دارد.عملیات نظامی کنونی نشان می‌دهد، اسرائیل به دنبال از بین بردن همه احتمالات رویارویی‌ها و مقاومت فلسطینیان است که مانعی بر سر راه اجرای طرح‌هایش در کرانه باختری است. گروه‌های مقاومت فعال در شمال کرانه باختری که در سال‌های اخیر به عنوان یک نیروی قدرتمند وارد مبارزه با رژیم صهیونیستی شده‌اند، اکنون تهدیدی فزاینده برای اسرائیل به شمار می‌روند، لذا مانعی مهم در مسیر تحقق الحاق کرانه باختری به اسرائیل هستند که باید از پیش رو برداشته شوند.مقاومت فلسطینی در شمال کرانه باختری اکنون با شدیدترین حملات مواجه است، حملاتی که بسیار هدفمند زیرساخت‌ها و پایگاه‌های آن را هدف گرفته است، چون رژیم صهیونیستی به خوبی می‌داند، تنها راه غلبه بر فلسطینی‌ها از بین بردن مقاومت در آنهاست.با این حال اینکه اسرائیل تا چه اندازه می‌تواند، به این هدف دست یابد، جای بحث بسیار دارد، 15 ماه جنگ غزه نشان داد که مقاومت فلسطینی با هیچ سلاحی از بین نمی‌رود.دنبال کردن صفحه‌ فارس پلاس، از به‌روزترین تحلیل‌ها در حوزه سیاست داخلی و خارجی باخبر شوید.#اسرائیل#رژیم_صهیونیستی #کرانه_باختری#غزه #جنین
20:09 - 29 ژانویه 2025

7 بازنشر19 واکنش
82٫9 هزار بازدید




9 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌ملت امام حسین‌
@Zolfaghar11029 ژانویه 2025
در پاسخ به @zafarani
از کرانه هم دست خالی برمیگردین

تصویر نمایه‌ی ‌سيدحسين کاظمی ریابی‌
@SHKazemi_R29 ژانویه 2025
طبق بیان رهبری کرانه باختری بایستی به سلاح های پیشرفته از قبیل موشک و سلاح ضد تانک و پهپاد مسلح شود، تا بتواند یک مقاومت جدی را از خود نشان دهد، ضمنا اگر عملیات وعده صادق۳ برای در هم کوبیدن محل تجمع نیروهای تروریست صهیونی در اطراف جنین سریعا انجام شود کمک بزرگی به جبهه مقاومت خواهد کرد.🚀🚀

تصویر نمایه‌ی ‌بهار محمدی‌
@delina29 ژانویه 2025

پیام جوان غزه‌ای به نتانیاهو و آمریکا

با یه بچه رفتم، با دو تا دارم برمی‌گردم! با این مردم از شکست و ناامیدی حرف نزنید👈ماشاءالله 🇵🇸✌#غزه #مقاومت
۲ MB

تصویر نمایه‌ی ‌مهران احدی لاهرودی‌
@Ahadi_ir30 ژانویه 2025
در پاسخ به @zafarani
مقاومت مردم فلسطین در برابر عملیات «دیوار آهنین» اسرائیل، نشان داد که آنها هرگز از مبارزه برای حقوق خود دست نخواهند کشید. این مقاومت، الهام‌بخش دیگر ملت‌های تحت ستم در سراسر جهان است که برای آزادی و استقلال خود مبارزه می‌کنند.

تصویر نمایه‌ی ‌مهران احدی لاهرودی‌
@Ahadi_ir30 ژانویه 2025
در پاسخ به @zafarani
عملیات «دیوار آهنین» اسرائیل، تلاشی ناکام برای تحمیل اراده خود بر مردم فلسطین بود. این عملیات نه تنها به الحاق کرانه باختری منجر نشد، بلکه باعث افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها در منطقه شد. اسرائیل باید بداند که استفاده از زور و خشونت نمی‌تواند به صلح و ثبات در منطقه منجر شود.

تصویر نمایه‌ی ‌مهران احدی لاهرودی‌
@Ahadi_ir30 ژانویه 2025
در پاسخ به @zafarani
دیوار آهنین» اسرائیل در برابر «مقاومت آهنین» کرانه باختری شکست خورد. این عملیات که با هدف الحاق کرانه باختری انجام شد، با مقاومت شدید فلسطینیان روبرو شد و نتوانست به اهداف خود برسد. این نشان می‌دهد که مردم فلسطین همچنان به مقاومت خود در برابر اشغالگران ادامه می‌دهند و حاضر به تسلیم نیستند.