آب پایدار به ۵ روستای شهرستان بهار رسید

با افنتاح‌ مجتمع آبرسانی جمشیدآباد؛ آب پایدار به پنج روستای شهرستان بهار رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس از بهار عصر امروز مجتمع آبرسانی جمشیدآباد در شهرستان بهار با حضور مسئولان استانی و محلی به بهره‌برداری رسمی رسید.این پروژه که با اعتباری بالغ بر ۵۳۶ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی اجرا شده، آب پایدار را برای پنج روستای محروم منطقه تأمین می‌کند و می‌تواند روزانه تا ۹۰۰ مترمکعب آب به روستاهای گنبدان، چپقلو، میرزا حصاری، جمشیدآباد و ساری‌قمیش برساند.پروژه بزرگ مجتمع آبرسانی جمشیدآباد در شهرستان بهار، پس از ماه‌ها اجرا و پیگیری، با حضور مسئولان استانی و نماینده مجلس، به صورت رسمی افتتاح شد. این طرح زیرساختی، پاسخگوی نیاز آبی ساکنان پنج روستای این منطقه خواهد بود.این مجتمع شامل اجرای ۳۰ هزار و ۶۴۰ متر خط انتقال آب، احداث ایستگاه پمپاژ با دو مخزن ۵۰ مترمکعبی و ۴ دستگاه الکتروپمپ، حفر و تجهیز یک حلقه چاه و احداث ۴ پست برق بوده است. منبع آب این مجتمع از طریق خط آبرسانی همدان، چاه‌های محلی و به صورت پشتیبان از سد تالوار تأمین خواهد شد.هزینه اجرای این پروژه ۵۳۶ میلیارد ریال اعلام شده که از محل اعتبارات ملی بند «ی» تأمین گردیده است. عملیات اجرایی از سال ۱۴۰۲ آغاز شد و پس از پنج ماه کار فشرده، از چند ماه پیش به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفته بود.این مجتمع می‌تواند روزانه حدود ۹۰۰ مترمکعب آب شرب را برای روستاهای گنبدان، چپقلو، میرزا حصاری، جمشیدآباد و ساری‌قمیش تأمین کند و مشکل کم‌آبی دیرینه این مناطق را برطرف نماید.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس در این مراسم بیان کرد: مردم این روستاها به‌شدت دچار مشکل آبی بودند و پیگیری‌ها در استان به نتیجه نمی‌رسید و با استفاده از بند «ی» قانون بودجه، موفق شدیم بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه و چند پروژه آبی دیگر در حوزه انتخابیه جذب کنیم.فتح‌الله توسلی گفت: این رقم بزرگ‌ترین مبلغ تخصیص‌یافته به یک منطقه در سطح کشور از این محل بود. اگر این مجتمع‌ها ساخته نمی‌شد، امسال با تنش آبی بسیار شدیدی روبرو می‌شدیم.وی افزود: برای این منطقه دو منبع آب پایدار در نظر گرفته‌ایم که یکی از خط آبرسانی همدان و دیگری از چاه‌ها و منابع محلی است.
افتتاح مرکز اورژانس ۱۱۵ شهر مهاجران پایگاه جدید اورژانس در همدان با پوشش ۹ هزار نفری و پیش‌بینی پاسخگویی به ۴۰۰ حادثه سالانه با ۳.۷ میلیارد تومان اعتبار دولتی و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار عمرانی به صورت خیری تزریق شده و تجهیزات ۱.۵ میلیارد تومانی تجهیزات در مساحت ۱۳۰ متر مربع و ۹ نفر پرسنل راه‌اندازی شد و برای این مرکز یک دستگاه آمبولانس به مبلغ ۱۱.۵ میلیارد تومان تخصیص یافت.رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از راه‌اندازی یک پایگاه جدید اورژانس در شهر مهاجران خبر داد و گفت: این پایگاه با هزینه‌ای بیش از ۴ میلیارد تومان و با جذب ۹ نیروی انسانی، آماده‌ ارائه خدمات به جمعیت زیر پوشش ۹ هزار نفری است.بهروز کارخانه‌ای با اشاره به گسترش شبکه اورژانس استان، از راه‌اندازی یک پایگاه جدید اورژانس خبر داد و با بیان اینکه ۶۸ پایگاه اورژانس در سطح استان فعال است، به تنوع این پایگاه‌ها اشاره کرد.وی افزود: از این تعداد، ۴۱ پایگاه جاده‌ای، ۲۵ پایگاه شهری، یک پایگاه مخصوص بانوان، یک پایگاه امداد هوایی و شش پایگاه مجهز به موتورلانس (امداد با موتورسیکلت) خدمات‌رسانی می‌کنند.رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره پایگاه تازه‌ تأسیس اظهار داشت: این پایگاه جدید به جمعیتی ۹ هزار نفر خدمات‌رسانی خواهد کرد و پیش‌بینی می‌شود سالانه حدود ۴۰۰ مورد حادثه را پوشش دهد.کارخانه‌ای هزینه اجرای این پروژه را ۴ میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: برای این پایگاه یک دستگاه آمبولانس جدید تدارک دیده شده و ۹ نیروی انسانی نیز جذب شده‌اند.
افتتاح پروژه‌های عمرانی در لالجیندر مراسمی به مناسبت دهه فجر از ماشین‌آلات خریداری شده شهرداری و پروژه‌های عمرانی این شهر رونمایی و بهره‌برداری شد.شهردار لالجین در مراسم رونمایی از ماشین‌آلات خریداری شده شهرداری و افتتاح پروژه‌های عمرانی این شهر، اظهار داشت: امروز شاهد رونمایی و بهره‌برداری از ماشین‌آلات جدید شهرداری و همچنین افتتاح نمادین پروژه‌های عمرانی هستیم که به زودی در اختیار شهروندان هنرمند شهر جهانی سفال قرار خواهد گرفت.سید رضا موسوی به خرید ماشین سنگین پرس زباله به عنوان یکی از نیازهای ضروری شهر اشاره کرد و گفت: این دستگاه خارج از سهمیه شهرداری خریداری شده و پس از ماه‌ها پیگیری ناموفق، با اقدام نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس به نتیجه رسید.وی با اشاره به پروژه‌های عمرانی انجام شده، تصریح کرد: در سال جاری علاوه بر خرید ۶ددستگاه ماشین‌آلات با اعتبار ۲۷ میلیارد تومان، آسفالت‌ریزی معابر شهری با ۲۲ میلیارد تومان و در ۴۵ هزار متر مربع انجام شده است.شهردار لالجین گفت: زیرسازی معابر با ۴ میلیارد تومان اعتبار و جدولگذاری معابر با ۶ میلیارد تومان اعتبار صورت گرفته است.وی از اختصاص سهمیه قیر به میزان بیش از ۷۰۰ تن برای شهرداری لالجین خبر داد و از پیگیری‌های فرماندار و نماینده مجلس در این زمینه قدردانی کرد.موسوی اظهار داشت: در مجموع ۷۸ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان پروژه شهرداری لالجین به صورت همزمان افتتاح شد.#آبرسانی#آب_پایدار#دهه_فجر
18:38 - 4 فوریه 2026
اقتصاد
استان ها
همدان