زیباری: میانجی بی‌طرف در کشور وجود ندارد/ میانجیگری آمریکا را از دست داده‌ایم

وزیر خارجه عراق با اشاره به فرقه‌گرایی و بی‌اعتمادی به وجود آمده میان شخصیت‌های سیاسی است، تاکید کرد که کشورش، آمریکا را به عنوان یک میانجیگر صادق از دست داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری «شفق‌نیوز»، در پی افزایش خشونت در کشور، «هوشیار زیباری» وزیر خارجه عراق با اظهار نگرانی درباره افزایش حجم حملات تروریستی و تنش‌های فرقه گرایانه و بی اعتمادی سیاستمداران به یکدیگر، ابراز اطمینان کرد که وضعیت کنونی به سوی جنگ مذهبی یا داخلی سوق داده نخواهد شد. وی اعلام کرد: ما علاوه بر از دست دادن اعتماد میان شخصیت‌های سیاسی، کمک یک میانجیگر صادق را نیز از دست داده‌ایم. این میانجیگر آمریکا بود. زیباری به صراحت گفت: دولت «نوری مالکی» در چندین زمینه از جمله اختلافات طایفه‌ای دچار شکست شده است. وی گفت: دولت مسئول بخشی از شکستها است و من درصدد ارائه تصویر غیرواقعی و مثبت از اوضاع کشور نیستم. با این وجود کشور در آستانه فروپاشی قرار ندارد و ما دوره‌های دشوارتری را در مقایسه با وضعیت کنونی تجربه کرده‌ایم. وزیر خارجه دلیل افزایش خشونتها را ناامیدی از تحقق پیشرفت در مسائل سیاسی دانست و گفت: در حال حاضر شخصیتهای سیاسی اعتمادشان به یکدیگر را از دست داده اند علاوه بر این هیچگونه میانجی بی طرفی هم در کشور وجود ندارد. زیباری با انتقاد غیر مستقیم از نخست وزیر اظهار داشت: نمی توان کشور را توسط یک شخص، فرقه، نژاد یا حزب واحد اداره کرد و مردم باید در آینده از طریق انتخابات، دولت را تغییر دهند. وی تصریح کرد که در آخرین نشست کابینه مباحثات جدی با هدف دستیابی به راه حل انجام گرفت.
زیباری در پایان افزود: وضعیت کنونی نیازمند آن است که دولت فراتر از گرایش های مذهبی بیاندیشد و نخست وزیر به عنوان نخست وزیر همه گروههای قومی و مذهبی عراق رفتار نماید،علاوه بر این از وی انتظار می رود مشکلات امنیتی و کشته شدن شهروندان بی گناه را به طور جدی پیگیری نماید. انتهای پیام/ر
زیباری
17:01 - 1 خرداد 1392

2 بازنشر
0 بازدید




1 پاسخ