وزارت خارجه آمریکا: دست از سوال درباره حمله به کنسولگری بردارید
خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در مواجهه با انبوه سوالاتی که درباره حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی مطرح میشوند، خواستار توقف پرسش خبرنگاران درباره این حمله شد.
به گزارش فارس به نقل از مجله آمریکایی «فارین پالسی»، «ویکتوریا نولاند» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بعد از ظهر روز گذشته (جمعه) به خبرنگاران اعلام کرد که تا زمانیکه تحقیقات درباره حمله تاریخ 11 سپتامبر به کنسولگری آمریکا در شهر «بنغازی» در لیبی کامل نشود، به هیچ سوالی درباره این حمله پاسخ نخواهد داد.
بر اساس نوشته این مجله آمریکایی، نولاند به خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه در شرایط فعلی تحقیقات «اف بی آی» درباره مرگ چهار دیپلمات آمریکایی آغاز شده است، من می خواهم همه شما را نهایتا ناامید کنم و بگویم که ما به هیچ وجه در جایگاهی نیستیم که درباره آنچه دولت آمریکا ممکن است درباره این حمله دریابد، صحبت کنیم تا زمانیکه وزارت دادگستری برای صحبت درباره تحقیقات آماده شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادامه داد: بنابراین من سوالات طرح شده را برای گرفتن پاسخ به «اف بی آی» می فرستم اما احتمالا آنها قصدی ندارند که درباره تحقیقاتشان صحبت کنند.
در ادامه خبر منتشر شده در این مجله آمده است که اطلاع از تمام جنبه های حمله صورت گرفته به سفارت آمریکا در بنغازی از جمله اینکه چه عاملی منجر به این حمله شده است، دلایل این حمله، هویت عاملان و شرایط پیرامون مرگ سفیر آمریکا در لیبی و سه دیپلمات دیگر برای خبرنگاران ممنوع است.
بر اساس این گزارش، به کارگیری چنین سیاست جدیدی از سوی وزارت خارجه آمریکا، سوالات زیادی را درباره حمله صورت گرفته به سفارت این کشور در لیبی بدون جواب باقی می گذارد و حتی ممکن است طرح جواب برای این سوالات به طور قوه برای مدت زمان طولانی طول بکشد.
بسیاری از این سوالات قطعا از سوی قانونگذاران مطرح خواهد شد؛ اولین این سوالات از سوی رهبران کمیته امنیت داخلی سنا مطرح شد که خواستار تحقیق درباره عملکرد امنیتی در کنسولگری آمریکا قبل و در جریان از حمله شده اند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه اعلام کرد که دو مقام ارشد آمریکایی در شب وقوع حمله به کنسولگری در قالب یک کنفرانس تلفنی به طور مفصل با خبرنگاران صحبت کرده اند و این اطلاعات تمام آن چیزی بوده که دولت قصد انتشار آن را داشته است.
خبرنگاران حاضر در نشست خبری با نولاند در واکنش به این اظهارات سخنگوی وزیر خارجه آمریکا اعلام کردند که این دو مقام ارشد، اطلاعاتی اولیه ارائه کرده اند که احتمال دارد اشتباه باشد و اگر وزارت خارجه دیگر درباره حوادث شب حمله صحبت نکند ممکن است که اطلاعات نادرستی در حوزه عمومی به صورت اصلاح نشده باقی بمانند.
یک خبرنگار در این رابطه این سوال را مطرح کرد که آیا دولت آمریکا خوشحال می شود که اطلاعات نادرست باقی بمانند؟
نولاند در پاسخ گفت: من یک تعهد شخصی به شما می دهم و آن اینکه اگر متوجه شدم اطلاعاتی که در شب اول حمله به کنسولگری داده شده اساسا تا اندازه ای اشتباه بوده است که شما باید از آن آگاه شوید، تمام تلاش خود را خواهم کرد که این اطلاعات را به شما بدهم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: اما من باید به این حقیقت که این حمله در شرایط فعلی یک صحنه جرم است، احترام بگذارم.
انتهای پیام/ن.ص
16:41 - 25 شهریور 1391