حفاظت از منابع زیست محیطی خزر به امضا 5 کشور ساحلی خواهد رسید
خبرگزاری فارس: مدیر کل امور صید سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: با رایزنیهای انجام شده، پیشنویس موافقت نامه حفاظت از منابع زیست محیطی دریای خزر با حضور نمایندگانی از پنج کشور ساحلی تصویب و آماده امضا مقامات شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در عشقآباد، پیشنویس موافقتنامه حفاظت از منابع بیولوژیک دریای خزر در نشستی در عشقآباد با حضور نمایندگان سازمانهای مربوطه پنج کشور ساحلی دریای خزر از جمله جمهوری اسلامی ایران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
مدیرکل امور صید سازمان شیلات جمهوری اسلامی ایران که در راس یک هیئت کارشناسی در این نشست 2 روزه در عشقآباد حضور داشت، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در عشقآباد، ضمن تائید مطلب فوق تصریح کرد: موافقتنامهای که سران 5 کشور ساحلی دریای خزر که در سال 2010 میلادی امضا کردهاند، چند محور داشت که یکی از آنها تنظیم موافقتنامه حفاظت از آبزیان دریای خزر بود که ترکمنستان داوطلب شد، موافقتنامه مربوطه را تهیه و برای کشورهای ساحلی دریای خزر ارسال کند.
وی افزود: در جریان این جلسه 2 روزه قسمت عمدهای از پیشنویس موافقتنامه حفاظت از منابع طبیعی دریای خزر و آبزیان این دریا مورد بحث و تبادل نظر کارشناسی نمایندگان و کارشناسان پنج کشور ساحلی دریای خزر قرار گرفت و برخی موارد نیز برای بررسی بیشتر کارشناسی به جلسات آتی موکل شد و ما آمدیواریم که موافقتنامه مذکور در آینده نزدیک تهیه و تکمیل، امضا و اجرایی شود.
این مقام عالی رتبه سازمان شیلات ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با سهمیه کشورهای ساحلی دریای خزر در صید ماهی خاویاری نیز گفت: براساس مصوبهای که سران پنج کشور ساحلی دریای خزر داشتند، مقرر شد که صید تجاری ماهیان خاوریاری ممنوع و سازوکاری برای نحوه اعمال این ممنوعیت اجرا شود که بر اساس آن مصوبه بحث و موضوع صید ماهیان خاوریاری از دستور جلسات نمایندگان پنج کشور ساحلی دریای خزر حذف شد.
وی تاکید کرد: به هر حال، تمامی جلسات نمایندگان پنج کشور ساحلی دریای خزر در زمینه حفاطت از محیط زیست و آبزیان این دریا در تمامی سطوح در جو کامل دوستانه،حسن اعتماد و تفاهم برگزار میشود و ما در بیشتر موارد دارای مواضع مشابهی هستیم.
وی در بخش دیگر این مصاحبه همچنین اعلام کرد که ایران در زمینه میزان برداشت صید ماهی در اوقیانوس هند رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
مدیر کل امور صید سازمان شیلات و سرپرست سازمان صید و بنادر ماهیگیری کشورمان در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بین 40 کشور دنیا که در اوقیانوس هند مشغول صید تن ماهی هستند، از نظر برداشت تن ماهی، بعد از اندونزی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/م
15:37 - 31 خرداد 1391