خبرسازی رسانه‌های غربی درباره غنی سازی اورانیوم در سایت "فردو"

خبرگزاری فارس: در ادامه جنگ روانی غرب و به خصوص آمریکا علیه ایران به بهانه برنامه هسته‌ای تهران، رسانه های غربی به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شدند ایران مقدمات غنی سازی اورانیوم در سایت "فردو" را فراهم کرده است.
به گزارش فارس به نقل از هاآرتص، منابع دیپلماتیک غربی مدعی شده‌اند که ایران در هفته‌های اخیر اقداماتی را برای آغاز غنی‌سازی در سایت فردو را آغاز کرده است که این اقدام می‌تواند اختلافات هسته‌ای ایران را با غرب وخیم تر کند.دیپلمات‌های غربی با اعلام اینکه ایران پیش‌تر اورانیوم با درصد غنای 20 درصد تولید کرده است‌، مدعی شده‌اند که این درصد غنا معمولا خیلی بیشتر از 3.5 درصدی است که برای تولید برق هسته ای مورد نیاز است.غرب مدعی است که تاسیسات هسته ای فردو با ظرفیت حداکثر 3 هزار سانتریفیوژ برای تولید سوخت مورد نیاز تاسیسات هسته ای بسیار کوچک است اما چنین فضایی برای تولید حجم کوچک تری از مواد با درصد غنای بالا برای برنامه تسلیحاتی هسته ای ایده آل است.در شرایطی که ساخت بمب هسته ای به اورانیومی با درصد غنای 90 درصد احتیاج دارد، "مارک فیتس پتریک" یکی از کارشناسان هسته ای در "اندیشکده مطالعات استراتژیک" مدعی است که بیشتر کارها زمانی انجام شده است که درصد غنای اورانیوم به 20 درصد رسیده باشد.یکی از دیپلمات های خارجی مستقر در وین پایتخت اتریش ضمن اعلام اینکه ایرانیان در حال نزدیک شدن به توانمندی برای غنی سازی هستند و باید تجربه به دست بیاورند تا بتوانند از عهده این کار بر بیایند، اعلام کرده است: ایران از اواخر ماه دسامبر سال گذشته تزریق گاز اورانیوم به داخل سانتریفیوژها را به عنوان بخشی از آماده سازی های نهایی برای شروع غنی سازی آغاز کرده است.
تهران اعلام کرده است که از اورانیوم با غنای 20 درصد خود برای تولید سوخت راکتورهای تحقیقاتی تولید کننده رادیو ایزوتوپ برای درمان بیماران سرطانی استفاده خواهد کرد اما مقامات غربی می‌گویند که درباره اینکه آیا ایران ظرفیت و قابلیت فنی انجام چنین پروژه ای را داشته باشد، تردید دارند.ایران هدف خود را از غنی سازی اورانیوم تولید مواد لازم برای ساخت راکتورهای صلح آمیز هسته ای عنوان کرده است، اما کشورهای غربی مدعی هستند که ایران در صدد ساخت تسلیحات هسته ای است و به همین بهانه نیز تحریم های اقتصادی را به صورت یک جانبه بر تهران تحمیل کرده اند که این تحریم ها با امضای قانون جدیدی توسط "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا در سال جدید میلادی مبنی بر منع خرید نفت ایران به اوج خود رسیده است.کشورهای غربی امیدوارند که تحریم های اخیر علیه اقتصاد ایران بتواند تهران را برای توقف برنامه هسته ای اش متقاعد کنند و در این بین آمریکا و رژیم صهیونیستی گزینه اقدام نظامی به تاسیسات هسته ای ایران را در کنار تحریم های خود رد نکرده اند؛ گزینه ای که از دیدگاه بسیاری از جمله خود مقامات آمریکایی فجایع سهمگینی برای جهان و به خصوص آمریکا در پی خواهد داشت.
غرب و در رأس آن آمریکا مدعی آن است که جمهوری اسلامی ایران مخفیانه در تلاش برای تجهیز به سلاح اتمی است و این در حالی است که مقامات کشورمان بارها اعلام کرده‌اند، ماهیت برنامه هسته‌ای ایران کاملا غیرنظامی بوده و قصد تهران از پیگیری برنامه هسته‌ای خود صرفا استفاده‌های غیرنظامی و صلح آمیز است.افزایش فشارها و تحریم های غرب علیه ایران به بهانه نظامی بودن برنامه هسته ای تهران در شرایطی اعمال می‌شود که آمریکا به تنهایی بیش از 9 هزار کلاهک اتمی در اختیار دارد و تنها کشوری است که از این سلاح علیه بشریت استفاده کرده است.در روزهای اخیر نمایش قدرت غرب در مقابل ایران شدت یافته است و به دنبال تهدید واشنگتن و اروپا به تحریم صنعت نفت ایران، "محمدرضا رحیمی" معاون اول رئیس جمهور ایران طی سخنانی در سومین همایش ارتقای توان داخلی با بیان این‌ که "ما با تحریم به طور جدی مقابله کردیم، اعلام کرده است: آنها زمزمه‌ تحریم نفت را دارند، ولی هرگز به این آرزو نخواهند رسید، اگر بنا باشد نفت ایران را تحریم کنند یک قطره نفت از تنگه‌ هرمز عبور نخواهد کرد. ما علاقمند به دشمنی نیستیم و شعار ما دوستی و برادری است اما غربی‌ها نمی‌خواهند ما را رها کنند و زمانی رها می‌کنند که ما آن‌ها را با تمام قدرت سر جای خود بنشانیم.خبرگزاری رسمی چین نیز با بیهوده خواندن تحریم‌ نفت ایران گزارش داد که این تحریم‌ها تنها نفت ریختن بر روی آتش است و نه تنها راه به جایی نمی‌برد بلکه به ضرر اتحادیه اروپا هم خواهد بود.
آمریکا همواره به منظور افزایش فشار بر دولت ایران در راستای متوقف کردن برنامه هسته‌ای این کشور تحریم های یکجانبه‌ای را علیه ایران به تصویب رسانده و از دیگر کشورهای هم پیمان خود نیز خواسته است تا این تحریم‌های را اجرا کنند، اما بسیاری از گزارش‌های منتشر شده بویژه توسط رسانه‌های آمریکایی از این امر حکایت دارد که حتی خود آمریکا نیز معتقد است که بدون ادامه تجارت با ایران ادامه حیات برای این کشور میسر نخواهد بود.چندی پیش روزنامه نیویورک تایمز گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌داد وزارت خزانه‌داری آمریکا هزاران مجوز محرمانه برای ادامه تجارت شرکت‌های آمریکایی با ایران صادر کرده است. همین امر نشان می‌دهد حتی خود آمریکا نیز تمایلی به اجرای این تحریم‌ها ندارد.انتهای پیام/ن.ص
عکس هوایی از سایت فردو در نزدیکی قم
15:35 - 17 دی 1390

15 بازدید




1 پاسخ