دمشق جز همكاري با سازمان ملل راه ديگري ندارد
خبرگزاري فارس: وزير امور خارجه فرانسه اعلام كرد، سوريه گزينه ديگري جز همكاري با كميته تحقيق سازمان ملل متحد درباره قتل رفيق حريري نخستوزير پيشين لبنان ندارد زيرا در غير اين صورت با مجازاتهاي احتمالي روبرو خواهد شد.
"فيليپ دوست بلازي" در گفتگو با شبكه تلويزيوني "ال سي پي" فرانسه و و راديو "فرانس آنفو" گفت:«سوريه جز همكاري گزينه ديگري ندارد زيرا اگر اين كار را تا پانزده دسامبر انجام ندهد دتلو مهليس قاضي و رئيس كميته تحقيق بينالمللي گزارش آن را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد خواهد داد.»
وزير امور خارجه فرانسه تاكيد كرد:« اگر مهليس بگويد كه سوريه با كميته تحقيقات همكاري نكرده است احتمال مجازاتها وجود دارد.»
كميته بينالمللي تحقيق ترور حريري كه به رياست قاضي آلماني دتلو مهليس اداره ميشد پس از چند ماه تحقيق در گزارشي برخي مسوولان بلندپايه سوري و لبناني را به دست داشتن در اين ترور و كوتاهي سوريه در همكاري با كميته متهم كرد.
پس از اين گزارش، آمريكا، فرانسه و انگليس پيشنويس قطعنامهاي را به شوراي امنيت ارائه دادند كه در آن سوريه تهديد شده بود در صورتي كه با كميته تحقيق همكاري نكند، مجازات خواهد شد.
در اين قطعنامه همچنين به كميته تحقيق اختياراتي گسترده داده شده تا هر يك از مسوولان و شهروندان سوري را كه لازم باشد بازجويي و مكان، زمان و چگونگي بازجويي را آنها تعيين كند.
قطعنامه يادشده با راي مثبت تمامي اعضاي شوراي امنيت تصويب شد اما پيش از تصويب بند مربوط به مجازات سوريه از آن حذف شد و تنها از اين كشور خواسته شد با كميته تحقيق همكاري كامل داشته باشد.
انتهاي پيام/.
11:28 - 13 آبان 1384