محمد رستگاری در گفتوگو با خبرنگار فارس در تهران، درباره علت آلودگی هوای پایتخت، اظهار کرد: در حال حاضر مسئله آلودگی هوای تهران مازوت نیست و منابع متعددی در آلودگی هوا وجود دارد.
وی در ادامه گفت: باید پذیرفت تهران خیلی بیشتر از ظرفیت زیستی بارگذاری جمعیت دارد؛ یعنی تهران کمتر از یک درصد وسعت کشور را دارا بوده، اما ۱۴ درصد جمعیت کشور در استان تهران است.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به تهیه سیاهه انتشار و مشخص شدن سهم هر بخش در آلودگی هوا، بیان کرد: ۴۰ درصد آلودگی مربوط به منابع ساکن و ۶۰ درصد آن مربوط به منابع متحرک بوده که در این ۶۰ درصد نقش اصلی با خودروهای دیزل است.
رستگاری کانون آلودگیها در تهران را متعدد دانست و اظهار کرد: در تهران ۴ میلیون خودرو و ۲ میلیون موتورسیکلت فعال وجود دارد و با توجه به شیوع کرونا و کاهش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، ترددها به علت استفاده از خودروهای شخصی ۱۵ درصد افزایش یافته است.
وی درباره علت وقوع آلودگی هوا، عنوان کرد: زمان وقوع وارونگی دما و یا پایداری هوا امکان تهویه طبیعی از سطح شهر وجود ندارد؛ هم اکنون شاخصهای آلودگی پایین آمده به طوری که منابع آلودگی تغییر کرده و تنها با ایجاد ناپایداری جوی، کیفیت هوا خوب شده است.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به افزایش کیفیت بنزین و توقف تولید خودروها و موتورسیکلتهای کاربراتوری در سالهای گذشته برای کنترل آلودگی هوا، اضافه کرد: اقدامات مثبت دیگری در این رابطه مثل نوسازی کامیونهای کل کشور برنامهریزی شده بود که به علت تحریمها از این گونه اقدامات جلوگیری شد.
رستگاری در همین رابطه خاطرنشان کرد: قانون هوای پاک در کشور به همراه آئیننامههای اجرایی وجود دارد که تمام تلاش ما اجرای این قانون در تمامی دستگاههای اجرایی است.
انتهای پیام/پ/م/س/ح