206 موزه محلي در سطح كشور ايجاد شده است

خبرگزاري فارس: معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينكه تاكنون توانسته‌ايم 206 موزه محلي را در سطح كشور ايجاد كنيم، گفت: 12 موزه منطقه‌اي در سطح كشور در برنامه داريم كه 4 موزه افتتاح شده و مابقي آنها در مرحله طراحي است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، مسعود علويان صدر در مراسم توديع و معارفه رئيس موزه ملي ايران اظهار داشت: نخستين تداعي از موزه‌ها اين است كه موزه مكاني براي ارائه آثار تاريخي و فرهنگي ما هستند ولي اگر به ريشه آن توجه شود مي‌بينيم كه موزه‌ها مكان‌هايي هستند كه بايد در خدمت جامعه بوده و فراهم كننده شرايطي باشند كه بتوانند توسعه پايدار جامعه را به وجود آورند و باعث رشد و توسعه آن شوند. وي بيان كرد: وقتي توسعه پايدار را مطرح مي‌كنيم ابعاد مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي مد نظر است پس وقتي از موزه‌ها صحبت مي‌كنيم يعني از بستري مي‌خواهيم صحبت كنيم كه بتواند شالوده‌اي براي توسعه‌ يك مملكت را در بر داشته باشد. معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي افرود: فعاليت‌هاي فرهنگي ما مي‌تواند نگرش مردم را به مفهوم توسعه تغيير دهد، در كنار آن بحث پژوهش‌هاست، مأمن و محفل تحقيقات و پژوهشگاه‌ها همين موزه‌ها هستند، موزه‌ها در كنار اينكه كار نمايش و عرضه را ارئه مي‌دهند بايد بستري براي حضور انديشمندان و فضلا باشند. وي افزود: بسياري از كشورهاي جهان براي اينكه بتوانند مفاخر و انديشمندان خود را معرفي كنند و به آنها مباهات ورزند فرصتي را فراهم مي‌كنند كه نسل‌هاي جديد با آشنايي با مفاخر خودشان گام‌هاي مؤثري را در ارتباط با توسعه بردارند.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد: پس پژوهش، هم نگرشي به گذشته و هم توجهي به آينده دارد كه اين جا محفلي براي حضور انديشمندان و متفكرين است. علويان صدر اظهار داشت: شاخه مهم‌تري كه توجه ما را به آن جلب مي‌كند، آموزش نيروي انساني است. در كل دنيا اساس و بستر آموزش از موزه‌هاست و آموزش و پرورش ما بايد بستر آموزش خود را به نوعي از موزه‌ها منشأ بگيرد و از آن بهره‌مند شود. وي بيان كرد: چرا بايد نسل جوان كه پايه‌ريزي توسعه آينده بر دوش آنهاست با موزه‌ها بيگانه باشند، بايد هر لحظه حضور چشمگير دانش‌آموزان و نسلي كه بايد براي پايه‌ريزي توسعه تربيت شوند نگاهشان به موزه‌ها، نگاهي والا باشد. معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي گفت: هر مملكتي در كنار مفاهيم اقتصادي كه براي خود تصوير كرده مفاهيم فرهنگي را به عنوان يك سرمايه اقتصادي در نظر مي‌گيرد؛ ما بايد به نحو احسن از آن استفاده كنيم و زمينه‌هايي كه مي‌تواند حضور موزه‌هاي ما را در فرآيند گردشگري تسهيل كند، معني كنيم. علويان صدر افزود: يكي از پايه‌هاي صنعت گردشگري بستگي به همين فضاهاي فرهنگي دارد كه در كنار اين مي‌تواند به عنوان يك زمينه اقتصادي جايگاهي داشته باشد و فرصتي براي تبيين مباني فرهنگي كشور باشد. وي ادامه داد: موزه‌ها نه تنها در سطح ملي بلكه بايد عملكردي فراملي داشته باشند، به خصوص موزه ملي كه اين نقش اساسي را به عهده دارد و بايد با اين ديدگاه چشم‌انداز كار خود را تصوير كند.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي گفت: موزه ملي مكاني است براي آموزش، ياد دادن و تبيين مفاهيم عملي كه بايد در سراسر موزه‌هاي كشور تبيين شود و اين الگو بايد در اينجا شكل گيرد؛ بايد تمام مفاهيم توسعه‌اي را با تمامي نگرش‌هاي كامل آن در اينجا متصور شويم. علويان صدر با اشاره به اينكه دولت نهم و دهم توجه ويژه‌اي را به موزه ملي داشته است، بيان كرد: ما مصوبه را در اختيار داريم كه كل ميدان مشق به عنوان موزه ملي كشور باشد و اين آرزوي ماست كه مديريت جديد بتواند اين مهم را تحقق بخشد و ما شاهد يك موزه ملي فعال و بالنده باشيم. وي خاطر نشان كرد: جهت‌گيري‌هاي كه اين معاونت پس از اقدام بحث موزه‌ها در نظر داشت پيگيري‌ اهداف كلان فرهنگي در ارتباط با موزه‌ها بود و چشم‌انداز خود را با اين معاني كه پايگاهي براي ايجاد يك فرآيند توسعه باشد، در نظر گرفته است. معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي اظهار داشت: پرداختن به مسائل روز، مدل سازي تجهيزات و امكاناتي كه در موزه‌ها است، استفاده حداكثري از فضا سازي هنري و اينكه بتوانيم از تمام ابعاد فرهنگي و هنري در موزه‌ها بهره‌مند شويم و موزه‌ها را يك فضاي پويا براي حضور مردم داشته باشيم از كارهاي مد نظر ماست. علويان صدر با بيان اينكه تاكنون توانسته‌ايم 206 موزه محلي را در سطح كشور ايجاد كنيم، بيان كرد: 12 موزه منطقه‌اي در سطح كشور در دست برنامه داريم كه 4 موزه افتتاح شده و بقيه آن در مرحله طراحي است.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي گفت: سايت موزه‌ها را به عنوان مهمترين فعاليت‌هاي خود مد نظر داريم و آن را بستري مي‌دانيم براي اينكه بتوانيم بهره‌برداري بهينه از كاوش‌ها و تحقيقات باستاني را به منصه ظهور برسانيم. انتهاي پيام/ر
10:17 - 20 بهمن 1388

0 بازدید




1 پاسخ