بانو مجتهده امین پرچمدار الگوی سوم زن مسلمان

«الگوی سوم زن» تعریفی است، بین زن متحجر خانه‌نشین و زن غربی که تعریف عفاف را نمی‌داند. بانو مجتهده امین برای اولین‌بار الگوی خاص خود را برای زن مسلمان ارائه کرده است.
خبرگزاری فارس اصفهان: «الگوی سوم زن» از منظومه‌ فکری رهبر انقلاب اسلامی استخراج شده، منطبق بر آیین اسلام بوده و خط‌مشی زندگی زن انقلاب اسلامی را مشخص می‌کند. نام این الگو را حتی بسیاری از انقلابی‌ها هم تاکنون نشنیده‌اند. «الگوی سوم زن» تعریفی است، بین زن متحجر خانه‌نشین و زن غربی که تعریف عفاف را نمی‌داند. این الگو، الگویی درست و واقعی برای زنان بوده که رهبری به آن «الگوی سوم زن» می‌گویند.بانو مجتهده امین که در دوران معاصر و در زمان حکومت پهلوی زندگی می‌کرده، برای اولین‌بار الگوی خاص خود را برای زن مسلمان ارائه کرده است. ایشان به‌شدت اعتقاد داشت، زنان باید علم بیاموزند. در این راستا، وی هم مدرسه امروزی و هم حوزه خواهران را ساخت.شامگاه پنجشنبه ۱۱ مردادماه مراسمی با عنوان در محضر بانو امین، بانوی ایرانی و الگوی سوم زن مسلمان در باغ طوبی تخت فولاد با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و پژوهشگران حوزه زنان و خانواده برگزار شد.

بانو مجتهده امین پرچمدار الگوی سوم زن مسلمان بوده است

منصوره سادات مرتضوی، مدیر واحد تهران پژوهشکده زن و خانواده در این مراسم درباره شخصیت فخر جهان اسلام بانو مجتهده امین بر مبنای الگوی سوم زن مسلمان اظهار داشت: ایشان پرچم‌دار الگوی سوم زن مسلمان بوده است. در دوره پهلوی شخصیتی مثل بانو امین تلاش می‌کند تمام تمرکز و همت خود را بر تحصیل علم و دانش بگذارد.وی افزود: بانو امین نه فقط خودش به درجه عالی رسید، بلکه دغدغه تربیت دختران زمان خودش را هم داشت؛ بنابراین اولین حوزه علمیه خواهران در اصفهان را تأسیس کرد.مرتضوی خاطرنشان کرد: بانو امین اگر چه در دورانی زندگی می‌کرد که حتی تحصیل آقایان هم محدود بود، در چنین شرایطی این بانو توانست تحصیلات خود را تا سطح اجتهاد ادامه بدهد و ظرفیت و بستر را برای تحصیل دختران فراهم کند. ایشان با پیوند بین علم و دین به شخصیتی ماندگار تبدیل شد.این مدرس دانشگاه در پاسخ به این سؤال که بانو امین چه امکانی را برای زن امروز فراهم کرده است، گفت: در سال‌های اخیر در کشور ما به حوزه زنان بیشتر اهمیت داده شده است. امروز دوران جنگ شناختی و روایت‌ها است. ما همواره از ابتدای تاریخ تنازع روایت‌ها را داشته‌ایم.

روایت‌ها هویت‌بخش، درس‌آموز و عبرت‌برانگیز هستند

مرتضوی گفت:‌ همان گونه که حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا حضور داشتند، توانستند روایتی را بر بقیه روایت‌ها غلبه بدهند که هنوز هم واقعه عاشورا، پیروزی حق بر باطل و جریان‌سازی در تاریخ به برکت روایت درست خانم حضرت زینب (س) است. وی در مورد اهمیت و ضرورت روایت بیان کرد: روایت، در حرکت‌های اجتماعی قدرت ایجاد می‌کند. هویت‌بخش، درس‌آموز و عبرت‌برانگیز است و در بزنگاه‌ها و بحران‌ها به ما کمک می‌کند. وقتی از وحدت در الگوی سوم زن مسلمان صحبت کنیم، می‌توانیم تعبیر درستی از الگوی سوم زن مسلمان داشته باشیم.مرتضوی با اشاره به چالش‌هایی که در حوزه زنان وجود دارد، ادامه داد: اولین چالش روایت وضع موجود است. نگاه و رویکرد ما در روایت آسیب‌شناسانه است، این‌گونه نمی‌توانیم راهبردهای بلند‌مدت و امیدوارانه در جامعه تزریق کنیم.مدیر پژوهشکده زن و خانواده تصریح کرد: نکته‌ای که در تبیین الگوی سوم مغفول مانده این است که در روایت الگوها ضعف داریم. جوانان امروز، بیشتر زنان الگو را نمی‌شناسند، این ضعف است که الگوهای ما ناشناخته هستند. در تبیین الگوهای بزرگ نمی‌توانیم به زبان نسل امروز روایت درستی داشته باشیم.

جهاد زن و مرد در انجام وظیفه یکسان، اما در روش جهاد متفاوت است

هدی صادق‌زادگان، مدیر مؤسسه فرهنگی هنری طلایه‌داران راه سوم اظهار داشت: یک بانوی مسلمان در هر عرصه جهادی باید پیش‌قدم باشد. طبق فرمایش مقام معظم رهبری، جهاد زن عین جهاد مرد است. جهاد زن و مرد به لحاظ وظیفه یکسان است اما در روش جهاد متفاوت هستند.وی افزود: از نظر حضرت آقا زن جهادگر، زنی است که تلاش خستگی‌ناپذیر، همیشگی و مستمر دارد. جهاد یک حرکت هدف‌مند و آرمان‌گراست.صادق‌زادگان خاطرنشان کرد: امروز زن ایرانی زیست الگوی سوم را نسبت به دوران بانو امین به‌راحتی می‌تواند داشته باشد. موانع زیادی سر راه بانو امین وجود داشته است. فضای خشک در عرصه علم‌آموزی، استهزا برای تحصیل علم از جمله این موانع بوده است.وی تصریح کرد: در زیست بانو امین کنارزدن ارزش‌های پوچ به‌راحتی نبوده و خلاف جهت جریان حرکت‌کردن بسیار سخت بوده است، این حرکت جهادی یک بانوی عالم و دانشمند است که آن را جریان‌ساز می‌کند. تعلیم‌وتربیت شاخصه مهمی برای الگوی سوم زن مسلمان است.

معرفی یک شخصیت به‌عنوان الگو و پیروی محض از وی در جهان امروز غیرممکن است

زهرا عسکری، پژوهشگر حوزه زنان هم اظهار داشت: نمی‌توانیم یک شخصیت را به‌عنوان الگو معرفی کنیم و بگوییم همه باید شکل او شویم. این امر در جهان امروز غیرممکن است.وی افزود: هر انسانی دارای سه بعد انسانی، جنسیتی و شخصیتی است. زنی می‌تواند خودش را در دستگاه فکری الگوی سوم بداند که به لحاظ انسانی شاخصه‌های اصلی ازجمله اراده و استقلال را داشته باشد، از لحاظ جنسیتی ظرفیت‌های زنانه‌اش را بشناسد و زمینه رشد شخصیتش را در ابعاد مختلف فراهم کند.

نقش‌آفرینی زنان در پیروزی انقلاب اسلامی انکار نشدنی است

مریم نصر اصفهانی، فعال حوزه فرهنگی و اجتماعی در حوزه زنان اظهار داشت: اولین چیزی که از زن انقلابی در ذهن ترسیم می‌شود، چادر ساده ایرانی نماد و نشانه انقلابی در دوران پیش از انقلاب بود.وی افزود: نماد جای مهمی در جامعه دارد وقتی کمرنگ شود می‌تواند اهمیت ندادن به جریان فکری در جامعه را بدنبال داشته باشد.نصر اصفهانی تصریح کرد: چادر ساده ایرانی پوششی بود که زن ایرانی برای خود انتخاب کرد و آگاهانه در جهت اهداف اسلامی، اجتماعی خود این پوشش سنتی را انتخاب کرده بود.
هر مسلمانی تکالیفی دارد که باید انجام دهد و تکلیف یک بانوی مسلمان حکم ضروری حجاب است. این شرط برای زنان در زمان بانو امین دفاع از الگویی بود که درست در مقابل الگوی زن مورد ترویج پهلوی بود. در آن حکومت، سعادت در پیروی از شیوه‌های غربی بود و زن باید تابع سیاست‌های جهان می‌شد.بانو امین در زمانه خود، پرچم‌دار شیوه و الگویی بود که مجمل و فشرده، منش امروز جمهوری اسلامی ایران است. زن صاحب معرفت و مؤثری که حدود الهی را در نظر دارد. این الگو، رقیبان فراوانی دارد، رقیبانی که سال‌ها تمام قدرت‌ها در اختیار آنان بوده است، اما ازآنجاکه ایده بانو امین پشتوانه‌ای دینی دارد، امید است این شیوه در گذر زمان قابلیت‌های خود را بروز دهد.#الگوی‌سوم‌زن #بانو‌مجتهده‌امین #تخت‌فولاد‌اصفهان #باغ‌طوبی #بانوی‌ایرانی #حجاب‌و‌عفاف
09:20 - 12 مرداد 1403

2 بازنشر
6648 بازدید



1 پاسخ