شورشیان سوری، دروزی‌ها را مقصر درگیری‌های سویدا دانستند

وزیر اطلاع‌رسانی دولت شورشیان سوری با کتمان نقش گروه‌ها و عناصر وابسته به این دولت در جنایات روی داده در استان سویدا مدعی شد که این رهبر دروزی‌ها بود که توافق آتش‌بس را نقض کرد، در حال که دمشق به دنبال حفاظت از همه شهروندان سوری است.
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس؛ «حمزه المصطفی»، وزیر اطلاع‌رسانی دولت شورشیان سوری طی کنفرانس مطبوعاتی به تشریح توافق آتش‌بس و آخرین تحولات استان سویدا پرداخت.المصطفی با بیان این ادعا که دمشق در تلاش برای تامین امنیت همه در سویدا است، گفت که تنش‌های اجتماعی میان دروزی‌ها و عشایر بدوی در این استان چیز تازه‌ای نیست.وی ضمن نادیده گرفتن تنش‌افروزی‌ گروه‌های تکفیری موجود در ساختار وزارت دفاع و نیروهای امنیتی حکومت متبوع خود در جنایات علیه علوی‌ها در منطقه ساحل و این‌بار علیه دروزی‌ها در سویدا گفت که این حکمت الهجری (رهبر معنوی دروزی‌ها) بود که توافق را نقض و بر مداخله خارجی تشویق کرد و گفتمانی را در پیش گرفت که مستلزم مداخله خارجی بود.وزیر اطلاع‌رسانی دولت الجولانی گفت که دمشق مسئولیت حفاظت از همه شهروندان را برعهده دارد و نبود دولت موجب بروز تنش‌هایی شد، درست همانند آن چیزی که پس از عقب‌نشینی نیروهای دولتی در سویدا روی داد.این در حالی است که دولت الجولانی علیرغم گذشت مهلت مقرر، تاکنون گزارش کمیته‌ بررسی جنایات و کشتارهای رخ داده در منطقه ساحل سوریه علیه علوی‌ها را منتشر نکرده است.این وزیر دولت شورشیان سوری گفت که دولت و میانجیگران بر سر تفاهمی، توافق کردند که دربردارنده توقف درگیری در سویدا و جلوگیری از بروز مجدد آن و دادن فرصت به راهکارهای سیاسی در سایه دولت است.المصطفی افزود که مرحله نخست اجرای تفاهمات با استقرار نیروهای امنیت داخلی برای رفع درگیری‌ها در اغلب مناطق حومه غربی و شمالی استان سویدا آغاز شده و کمیته اضطراری از وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی برای ارسال کمک‌ها و تامین خدمات اساسی و اصلاح زیرساخت‌ها در سویدا تشکیل شده است.
وی گفت که مرحله دوم توافق در سویدا شامل گشایس گذرگاه‌های انسانی میان دو استان درعا و سویدا برای تامین امنیت خروج غیرنظامیان، مجروحان و بیماران است.وزیر اطلاع‌رسانی سوریه گفت که مرحله سوم توافق هم پس از تحکیم آرامش آغاز خواهد شد و شامل فعال‌سازی نهادهای دولتی و استقرار تدریجی عناصر اداره امنیت داخلی در سویدا خواهد بود.وی که با بی‌اعتنایی به گزارش‌ها و ویدیوهای منتشر شده درباره جنایات نظامیان وابسته به دولت شورشیان گفت که وحدت سوریه و آزادی آن، خواسته همه مردم است و نبود دولت در منطقه‌ای ثابت کرد که مشکل‌آفرین است و حضور آن، خود یک راهکار است.المصطفی تصریح کرد که دولت حاکم بر دمشق اذعان دارد که روند انتقالی و رسیدن به یک ارتش واحد، دشوار است.این وزیر دولت الجولانی گفت که اجرای توافق درگرو اجرای جداگانه هر مرحله‌ای است چرا که همه این مراحل با هم در ارتباط هستند، زمان پیش‌بینی شده برای رفع درگیری در سویدا ٤٨ ساعت است.وی در پایان اظهار داشت که آتش‌بس فرایندی پیچیده در سویدا است و نیروهای امنیت داخلی در تلاش برای اتمام آن طی امروز یا فردا هستند.این سخنان وزیر اطلاع‌رسانی دولت شورشیان سوری در حالی است که طبق تصاویر و ویدیوهایی که منتشر شده، از عناصری که توافق آتش‌بس کنونی را نقض کردند، کارت‌های شناسایی کشف شده که نشان می‌دهد آنها از نیروهای وزارت دفاع دولت الجولانی هستند.
شیخ فادی بدریه، سخنگوی دروزی‌های استان سویدا واقع در جنوب سوریه (دروزی‌های تحت رهبری شیخ حکمت الهجری) ساعاتی پیش تاکید کرد که درگیری‌های مسلحانه تا به الان در سویدا جریان دارد و حتی پس از اعلام آتش‌بس موقت، شهر در معرض بمباران تسلیحات مختلف در همه محورها قرار دارد.وی گفت اداره امنیت عمومی وابسته به حکومت دمشق تلاش کرد اینگونه تبلیغ کند که برای رفع درگیری میان اهالی سویدا و عشایر بدوی آمده اما این دروغ است زیرا آنها خودشان یکی از طرف‌های تهاجم هستند.دیدبان حقوق بشر سوریه هم اعلام کرده درگیری‌ها در سویدا ادامه دارد و گروه‌های مسلح در حال پیشروی به سمت مناطق و محلات مسکونی هستند.بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی این نهاد حقوق بشری، از آغاز درگیری‌ها در ۱۳ ژوئیه (۲۳ تیر)، دست‌کم ۹۴۰ نفر کشته شده‌اند که بیشتر آن‌ها غیرنظامی هستند.در میان کشته‌شدگان، ۱۸۲ نفر از جمله ۲۶ زن، ۶ کودک و یک مرد مسن به‌صورت میدانی توسط عناصر وابسته به وزارت دفاع و کشور دولت الجولانی اعدام شده‌اند.#سوریه#الجولانی#سویدا#دروزی#الجولانیبا دنبال‌کردن صفحه بین‌الملل فارس در جریان آخرین تحولات جهان قرار بگیرید.
20:54 - 28 تیر 1404

2 بازنشر
10٫4k بازدید