حکمت فتح

حکمت سیاسی ۱۴۷ بیماردلان سوی یهود و نصری می‌شتابند، با این بهانه که مباد در چرخۀ منفی بیفتیم، با این بهانه که «نمی‌شود، نمی‌توان، بن‌بست است»! قرآن می‌گوید پیروزی دقیقاً روزی فرامی‌رسد که از این خطاهای محاسباتی عبور کنید! سعید جلیلی در جلسۀ 147 حکمت سیاسی از حکمت سوره‌ای گفت که رهبر شهید مردم را به خواندن آن توصیه کردند؛ سورۀ فتح، سورۀ بن‌بست‌شکنی. واژۀ فتح یعنی ازالة الاغلاق، زدودن قفل‌ها. کلید را از این رو مفتاح می‌گویند که در بسته را باز می‌کند. یوم الفتح نیز آن روزی است که بن‌بست‌ها باز می‌شود. شکستن بن‌بست دقیقاً معنای لغوی فتح است. حالا چه بن‌بستی که با چشم هم بتوان دید، چه بن‌بستی که جز با بینش نتوان شناخت. قرآن در دو سورۀ محمد و فتح از دو جبهه و یک راه سخن می‌گوید. از بن‌بست‌آفرینی بی‌فرجام کافران، از خطاهای شناختی در جبهۀ مومنان که کار را بدتر می‌کند، از شکستن بن‌بست‌ها و روز پیروزی بعد از غلبه بر خطاهای محاسباتی. راه فتح غیر از راه‌هایی است که خطاهای محاسباتی پیشنهاد می‌دهد. سورۀ مائده به مومنان خطاب می‌کند سراغ یهود و نصری نروید. همانجا می‌گوید می‌بینید بیماردلانی (الذین فی قلوبهم مرض) باز سراغ آنها می‌شتابند! قلب در شناخت‌شناسی قرآن، مرکز ادراکات و تصمیم‌هاست. دل بیمار، قلبی است که از مستوی فطرت خارج شده باشد، مثل شک یا تردیدی که قلب را از اعتماد به هدایت الهی منحرف کند. این بیماری دل لزوماً نفاق نیست. بیماردلی، بدافزاری است که به جان کانون ادراک و تصمیم می‌افتد و انسان را دچار خطای محاسباتی می‌کند، دچار تصمیم‌های غلط.
سورۀ فتح نیز روایت بدیعی از این خطاهای محاسباتی دارد. از آنها که گمان می‌بردند کار پیامبر تمام است و اینگونه فرار از جهاد را برای دلهایشان بزک می‌کردند. «بَلْ ظَنَنتُمْ أَنْ لَنْ يَنقَلِبَ الرَّسُولُ وَ الْمُؤْمِنُونَ إِلَی أَهْلِيهِمْ أَبَدًا وَ زُيِّنَ ذَٰلِكَ فِي قُلُوبِكُمْ» قرآن می‌گوید بد گمانی کردند و ضایع شدند! «وَ ظَنَنتُمْ ظَنَّ السَّوْءِ وَ كُنتُمْ قَوْمًا بُورًا» خطای بد محاسباتی نمی‌گذارد ببینند که «لِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ كَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا» دل بیمار، فتح قریب خدا را نمی‌بیند. خدا بن بست را می‌شکند و آنها از مسیری که رفتند پشیمان می‌شوند: «فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِندِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا أَسَرُّوا فِي أَنفُسِهِمْ نَادِمِينَ» وقتی که پشیمانی دیگر سودی ندارد! «قُلْ يَوْمَ الْفَتْحِ لَا يَنفَعُ الَّذِينَ كَفَرُوا إِيمَانُهُمْ وَ لَا هُمْ يُنظَرُونَ» بن‌بست‌شکنی و فتح خدا در پی ادراک سالم شناختی می‌آید. سورۀ فتح از این لحظه با این تعبیر یاد می‌کند: «هُوَ الَّذِي أَنزَلَ السَّكِينَةَ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لِيَزْدَادُوا إِيمَانًا مَعَ إِيمَانِهِمْ (الفتح: 4)» نقطۀ مقابل «فی قلوبهم مرض»، انزال سکینه در قلوب است؛ قلب مطمئن، دلِ آماده برای ادراک سالم است، دل آماده برای ایمان. همچنان که بدافزار شناختی در دل بیمار تشدید می‌شود (فی قلوبهم مرض فزادهم الله مرضا)، از این سو نیز دل آرام و سالم روز به روز به بهرۀ ادراکی‌اش اضافه می‌شود (لیزدادوا ایمانا مع ایمانهم).
این دل، حالا دیگر همۀ اسبابی را که خدا برای گشایش و بن‌بست شکنی در جهان نهاده، می‌بیند: « وَ لِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ كَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا » ایمان فقط باور نیست. الزامات باور نیز مهم است. وگرنه بودند کسانی که یقین کردند ولی جحد کردند: «و جحدوا بها و استیقنتها انفسهم»، آن هم پس از آن که هدایت برایشان روشن شد: «من بعد ما تبین لهم الهدی» از این رو، قرآن فراتر از ملاکهای شناختی، برای ایمان ملاکهای دیگری نیز می‌آورد، مثل ملاک سیاسی: «فلا و ربک لایومنون حتی یحکموک فیما شجر بینهم» آن چه امروز ذیل حکم ولایت فقیه بیان می‌کنیم، شاخصۀ ایمان است. بیعت با ولی فقیه و امام معصوم و پیامبر، بیعت با خداست؛ اینجاست که دست خدا بالای دست‌ها به یاری می‌آید:« إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ» ایران قدرت چهارم نیست، دست خدا قدرت اول است! « يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ » این جزای مردمی است که به پیمان خود وفا کنند «وَ مَنْ أَوْفَىٰ بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللَّهَ فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا» مردم ایران در این شبها و روزها مصداق این آیه‌اند؛ مصداق وفا به پیمان با ایمان و یاری شبانه‌روزی «لِتُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُعَزِّرُوهُ وَ تُوَقِّرُوهُ وَ تُسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَ أَصِيلًا » پیروزی و یوم الفتح، اینگونه می‌رسد؛ وقتی در کانون ادراک و تصمیم دچار خطای محاسباتی نشوید. آن وقت می‌مانید و تکثیر می‌شوید «کزرع اخرج شطئه فئازره فاستغلظ فاستوی علی سوقه»
مراسم تشییع پیش رو، قرار نیست لحظۀ پایان یک حماسه باشد، بلکه تازه لحظۀ آغاز شتاب گرفتن حرکت پرشکوه «ما»ست. « لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ مَا فِي قُلُوبِهِمْ فَأَنزَلَ السَّكِينَةَ عَلَيْهِمْ وَ أَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرِيبًا (18) وَ مَغَانِمَ كَثِيرَةً يَأْخُذُونَهَا وَ كَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا (19) وَعَدَكُمُ اللَّهُ مَغَانِمَ كَثِيرَةً تَأْخُذُونَهَا فَعَجَّلَ لَكُمْ هٰذِهِ وَ كَفَّ أَيْدِيَ النَّاسِ عَنكُمْ وَ لِتَكُونَ آيَةً لِلْمُؤْمِنِينَ وَ يَهْدِيَكُمْ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا»
21:40 - 10 تیر 1405

1 بازنشر14 واکنش
31٫8k بازدید



7 پاسخ

@enwriter4 ساعت پیش
در پاسخ به
بیماردلان غرب پرست بدرد حکومت و نظام مقدس الامی نمیخورند اینها فقط سربار و مایه زحمت اند

@enwriter4 ساعت پیش
در پاسخ به
قائم پناه، معاون پزشکیان گفته:‌رهبر انقلاب فرمودند نظر دیگری داشتم. اگر قرار باشد تنها نظر رهبری اجرا شود که دیگر مجلس و شعام معنا ندارد.برسونید به دست قائم پناه👇طبق قانون اساسی همه ی ارکان نظام‌ وظایفشون مشخصه و باید انجام بدن. یعنی ساختار حکمرانی از رأس تا ذیل نظام مشخص و فعاله.شعام مسؤول…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌یاسین‌
@Yasin138413844 ساعت پیش
در پاسخ به
آقای جلیلی عضو محترم شورای عالی امنیت ملی، چرا سکوت کردید،دلیلش چیه،چرا با رسانه سپاه یه جور دیگه حرف میزنید و دفترتون و رسانه تون تکذیب میکنه؟؟؟؟چرا باید نماینده ولی فقیه در سپاه باید بیاد بگه من تعجب کردم که چرا دفتر آقای جلیلی این مصاحبه رو تکذیب کرده؟؟؟چرا به اطرافیان خودتون نمیگید اینقدر حرف …نمایش بیشتر

@Alireza873 ساعت پیش
در پاسخ به
با سلام و احترام لطفا در صورت امکان از پویش زیر حمایت کنید تا شاید بخشی از وظیفه نظارتی که امام سید مجتبی خامنه‌ای بر عهده ما گذاشتند را انجام داده باشیم یاعلیhttps://farsnews.ir/Alireza87/1781968540950823723
A
Ali

@Alireza87  •  30 خرداد 1405

اولتیماتوم به اسرائیل و آمریکا در برابر نقض تفاهم‌نامه
مطالبه

اولتیماتوم به اسرائیل و آمریکا در برابر نقض تفاهم‌نامه

با سلام و احترام با توجه به مجموع اطلاعاتی که پیرامون بندهای تفاهم‌نامه منعقد شده میان رئیس جمهوران ایران و آمریکا وجود دارد و سوالات پیش آمده، و با توجه به نقض مکرر تفاهم‌نامه توسط دشمن، از تیم مذاکره کننده و مسولان آن، تقاضا داریم موارد زیر را انجام دهند تا شاهد رفع نگرانی‌های مردم و همدلی روزافزون مردم با مسولان باشیم: ۱. تعیین حدود و مرزهای نقض هر یک از بندهای تفاهم نامه. ۲. تعیین زمان‌بندی پاسخ به هر یک از نقض‌های انجام شده. ۳. تعیین سطح پاسخ متناسب با هر نقض عهد دشمن. ۴. تعیین حدود و مرزهای از بین رفتن کامل تفاهم‌نامه. به آمریکا و اسرائیل در برابر نقض تفاهم اولتیماتوم بدهید و اجازه ندهید بصورت نامحدود بتوانند هم در تفاهم نامه بمانند و ادعا کنند تفاهم نقض نشده و هم از طرفی موارد متعددی از تفاهم نامه را نقض کنند و آنچنان هزینه‌ای ندهند پیروزی ایران عزیز و شکست دشمنانش را از خداوند متعال مسئلت می‌کنیم.

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

تصویر نمایه‌ی ‌قطب نما‌
@Jamejam2 ساعت پیش
در پاسخ به و
تصویر نمایه‌ی ‌اتاق خبر آمریکا‌
اتاق خبر آمریکا

@USANR  •  9 ساعت پیش

صلح سرد در سایه جنگ سرد جدید

در فضای پرالتهاب کنونی، دو روایت متقابل برای ترسیم آینده جنگ ایران و آمریکا شکل گرفته است. روایت نخست، مبتنی بر تحلیل «پروفسور جیانگ» - آینده‌پژوه چینی که به «نوستراداموس چین» شهرت یافته - بر ضرورت حمله زمینی آمریکا در پاییز یا زمستان پیش‌رو تأکید دارد و تفاهم‌نامه فعلی را صرفاً تاکتیکی برای خرید زم…
نمایش بیشتر
۳۰ MB

نمایش گزارش


@MAHDI13802 ساعت پیش
در پاسخ به
فرمایشات امام شهیدمان سرلوحه ماست ایشان مذاکره را با آمریکا و به ویژه با دولت فعلی را کامل نفی کردند .من نمی دونم دولت مردان چرا مذاکره می کنند و رهبر عزیزمان فرمودند علی اصول نظر دیگری داشتم.

تصویر نمایه‌ی ‌سپهر بابایی‌
@Sepeher41 ساعت پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌سپهر بابایی‌
سپهر بابایی

@Sepeher4  •  2 روز پیش

دیپلماسی نمی تواند دسترنج میدان را به باد بدهد

اعمال حاکمیت انحصاری ایران بر تنگه هرمز تنگه هرمز با دسترنج خون شهدایمان در میدان بدست آمده ، و هرگز نباید هیچکس ( عمان و ...) به جز ایران در حاکمیت آن دخالتی داشته باشد#بازگشت_به_نظر_رهبری #خونخواهی_امام_و_رهبر_شهید
۴ MB