دغدغه شورای شهر بودجه زیارت نیست!/ دغدغه ما تحقق وعده‌های دولت در بودجه‌هایی مانند حمل و نقل عمومی است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر مشهد گفت: در بحث بودجه زیارت آنچه که تا بحال وعده داده شده است محقق نشده و این موضوع اکنون دغدغه ما نیست، نه اینکه به دنبال تحقق آن نباشیم بلکه دغدغه فعلی ما این است که اعتباراتی که دولت در حوزه‌هاى ديگر خصوصا حمل و نقل عمومی وعده داده، محقق شود.
بتول گندمی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در مشهد با بیان اینکه نصف جمعیت شهر را بانوان تشکیل می‌دهند، اظهار داشت: به عنوان منتخب مردم باید بگویم ظرفیت‌هایی که در شهر تعریف کرده‌ایم، پاسخگوی نیازهای جامعه زنان نیست و بیشتر فضاها مردانه است. رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر مشهد ادامه داد: درحقیقت، شهر را مردانه ساخته‌ایم چراکه تلقی ما این بوده است زنان باید در خانه و مردان بیرون از خانه یعنى در جامعه حضور داشته باشند. شهر مشهد با این نگاه و اندیشه‌ای که دهه‌های زیادی از آن در دنیا گذشته، ساخته شده است. متناسب‌سازی ظرفیت‌های شهری برای حضور بانوان وی با بیان اینکه ظرفیت‌هاى زیادی در شهر برای گذران اوقات فراغت و نیازهاى بانوان دیده نشده، افزود: در همین راستا یکی از رویکردهای موردتوجه شورای پنجم، متناسب‌سازی ظرفیت‌های شهری برای حضور بانوان است. نخستین گام در این مسیر برقراری امنیت است والبته باید یک سنخیتی میان این ظرفیت‌ها با حوزه شرع و عرف جامعه تعریف شود تا بانوان به راحتی بتوانند در کنار خانواده بویژه فرزندان دختر خود از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شوند. گندمی اضافه کرد: امروز، زندگی آپارتمانی و انتظار حضور مداوم بانوان در آپارتمان‌ها می‌تواند تهدید جدی برای سلامت این قشر به شمار رود، بنابراین باید ظرفیت‌های شهری را از منظر روحی، جسمی و اینکه بانوان بتوانند به راحتی به اموراتشان بپردازند، تعریف کنیم.
چالش بر سر جنسیت به معنای زن یا مرد بودن مدیران تمام شده وی همچنین با اشاره به وضعیت اشتغال بانوان تحصیلکرده و مدیریت زنان، یادآور شد: معتقدیم جدال و چالش بر سر زن یا مرد بودن مدیران دیگر تمام شده است اکنون بحث این است که چرا از توانمندی این ظرفیت عظیمی که با امکانات و پول مردم توانمند شده‌اند، برای اداره شهرها و کشور استفاده نمی‌شود. عضو شورای شهر مشهد با تأکید بر سهم اندک مدیران زن در اداره شهر، اظهار داشت: ما وارد مرحله دیگری شدیم و در این مرحله باید سهمیه مدیریتی به طور مناسب و با لحاظ کردن تبعیض مثبت اعمال شود، باید بخش زیادی از مدیران شهر را زنان که سرمایه‌های اجتماعی ما به شمار می‌روند و با پول و اعتبارات همین جامعه رشد یافته و توانمند شده‌اند، تشکیل دهند. وی اضافه کرد: تأکید دارم که این اجبار است و باید انجام شود. در واقع ما می‌خواهیم ظرفیت‌های مدیریتی با این نگاه که در یک برابری بین مردان و زنان، اولویت با زنان باشد، لحاظ شود. با کاهش منابع مالی در شهرداری مواجهیم گندمی در ادامه با اشاره به بودجه و اعتبارات شهرداری اظهار داشت: طی 5 ماهی که از سال گذشته است، در جذب اعتبارات و پیش‌بینی که در آلبوم بودجه شهرداری مشهد شده با کاهش شدیدی مواجه هستیم. می‌توان گفت بخش زیادی از اعتبارات و پیش‌بینی‌ها محقق نشده و درحال حاضر با کاهش منابع مالی در شهرداری مواجه هستیم. وی متذکر شد: در همین راستا رویکردهایی را تدوین و تنظیم کرده‌ایم.
نخست اینکه مدیران شهرداری ابتدا باید به دنبال تحقق ردیف‌های درآمدی که در آلبوم بودجه برمبنای پیش‌بینی سنوات گذشته و تحقق آنها کار انجام شده، باشند یقینا در وهله اول، نگاهمان افزایش فشار مالی بر شهروندان مشهدی نیست اما تلاش داریم تا آنچه که در آلبوم بودجه وعده داده شده را امسال محقق کنیم. ساده‌سازی قوانین؛ راه‌حل جذب سرمایه‌گذار این عضو منتخب شورای پنجم همچنین با بیان اینکه در حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت قصد داریم گام بزرگی برداریم، افزود: بی‌تردید، تحقق این امر جز با ساده‌سازی قوانین و مقررات حاصل نمی‌شود تا سرمایه‌گذاران انگیزه و امنیت لازم را برای سرمایه‌گذاری در مشهد داشته باشند. وی با اشاره به این مطلب که یکی از مهمترین راه‌های درآمدی کاهش هزینه‌هاست، ابراز داشت: این به این معنا نیست که ما از برنامه‌ها بزنیم اما معتقدیم، اجرای بسیاری از برنامه‌ها با یک مدیریت و رویکرد درست، هزینه کمتری دربرخواهد داشت. باید جلوی بسیاری از ریخت و پاش‌ها و هزینه‌های موازی را گرفته و اجازه ندهیم این هزینه‌ها از جیب شهروندان مشهدی پرداخت شود. دغدغه فعلی شورا جذب اعتبارات دولتی در حوزه حمل و نقل عمومی است گندمی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به بودجه زیارت، عنوان کرد: در بحث بودجه زیارت آنچه که تا بحال وعده داده شده است محقق نشده و این موضوع اکنون دغدغه ما نیست، نه اینکه به دنبال تحقق آن نباشیم بلکه دغدغه فعلی ما این است که اعتباراتی که دولت در حوزه هاى دیگر خصوصا حمل و نقل عمومی وعده داده، محقق شود.
وی به این توضیح افزود: به عنوان مثال، در حوزه قطارشهری، تجهیز ناوگان و خرید واگن‌های مترو، امسال برای شش شهر، ردیف مشخصی در بودجه دولت درنظر گرفته شده و باید 2 هزار واگن خریداری شود تمام تلاش ما این است که بتوانیم سهم مشهد را در این حوزه‌ها دریافت کنیم. رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر مشهد همچنین اضافه کرد: درتلاشیم در عوارضات متمرکزی که دولت و بویژه سازمان شهرداری‌ها باید به صورت متمرکز توزیع کند، سهم شهر مشهد را دریافت و 10 درصد عوارض سوختی که می‌بایست از سوی دولت داده شود را نیز محقق کنیم. می‌خواهیم شهر را با نگاه شهروندان مشهدی اداره کنیم وی با اشاره به رویکرد شورای پنجم در حوزه فرهنگ، بیان کرد: ما می‌خواهیم شهر را با نگاه شهروندان مشهدی اداره کنیم. در مدیریت شهری باید همه ظرفیت‌های درون شهر را دید، نمی‌توان تنها 10 درصد شهر را مدنظر قرار داد و 90 درصد جامعه را نادیده گرفت، اتفاقی که شاید در سنوات گذشته رخ داده است. گندمی به توضیح فوق افزود: معتقدیم می‌شود با حفظ همه قوانین و شئون اسلامی از ظرفیت هنرمندان استفاده کرد درحالی که این هنرمندان حداقل طی 10 سال گذشته، به گوشه رانده شده یا بخشی از آنها مشهد را ترک کردند.  رونق فضاهای فرهنگی هنری کاهش آسیب‌های اجتماعی را در پی دارد وی در خاتمه تأکید کرد: رونق فضاهای فرهنگی هنری می‌تواند به جذب جوان‌ها کمک کرده و از چالش‌هایی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی با آن مواجه هستیم بکاهد.
ما نمی‌توانیم همه شهر را در همه ابعاد خودش ببندیم و انتظار داشته باشیم جوان‌های سالم و شهر بی‌معضل داشته باشیم باید ظرفیت‌های متعدد و متنوعی که نیاز همه انسان‌هاست را ایجاد کنیم تا افراد متناسب با گرایشات خود از آن بهره‌مند شوند..
گندمی
QRCode 13960619000010
07:14 - 19 شهریور 1396

1 بازنشر
22 بازدید




1 پاسخ