رویدادی بی سابقه در تاریخ عراق با تورم ۲ درصدی

دولت محمد شياع السودانی با سیاست‌های اقتصادی و مالی هدفمند، عراق را از فهرست کشورهای با بالاترین میزان تورم خارج کرده است.
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مقامات عراقی اعلام کرده‌اند که عراق به‌دلیل سیاست‌های دولت از فهرست کشورهای دارای بالاترین تورم در جهان خارج شده است.اثیر الغریری، وزیر تجارت عراق، هفته گذشته در «همایش سرمایه‌گذاری عراق» در بغداد گفت که کشورش ذخایر کافی مواد غذایی برای بیش از هشت ماه دارد و این موفقیت ناشی از سیاست‌های دولت است. علی العلاق، رئیس بانک مرکزی، نیز اعلام کرد که عراق اکنون کمترین نرخ تورم در تاریخ خود را تجربه می‌کند و بانک مرکزی با سیاست‌های پولی خود تلاش می‌کند این ثبات را حفظ کند.به گفته منابع عراقی، بانک مرکزی این کشور طی سال‌های گذشته به منظور جلوگیری از افزایش تورم، سیاست‌های انقباضی اتخاذ کرد که منجر به کاهش نقدینگی در اقتصاد شد. در سال ۲۰۲۳، نرخ بهره بانکی را از ۴ درصد به ۷.۵ درصد افزایش داد و نسبت ذخیره قانونی بانک‌ها را برای سپرده‌های جاری از ۱۵ درصد به ۱۸ درصد ارتقا بخشید. همچنین، عملیات جذب نقدینگی را از سر گرفت و اوراق بدهی با سررسید کوتاه‌مدت و نرخ بهره ۷.۵ درصد منتشر کرد تا از گردش پول اضافی در بازار جلوگیری شود. بانک مرکزی همچنین با خرید حدود ۳۴ تن طلا و افزایش ذخایر ارزی، ثبات نرخ ارز را حفظ کرد و تعادل میان عرضه و تقاضای ارز خارجی را برقرار ساخت.
کاهش قیمت مسکنصالح الهماشی، کارشناس اقتصادی عراقی در گفت‌و‌گو با عربی21، کاهش قیمت مسکن را عامل اصلی کاهش تورم دانست و توضیح داد که بخش حمل‌ونقل همچنان تورم دارد، اما کاهش جزئی قیمت مسکن باعث بهبود نسبی ارزش دینار عراق شده است. وی افزود که اگر دولت برنامه‌های جدید مالی و پولی اجرا کند، کاهش تورم می‌تواند به کاهش قیمت کالاها و خدمات برای مردم منجر شود.با این حال، به گفته الهماشی، بالا بودن نرخ ارز دینار در بازار موازی مانع از تأثیر کامل کاهش تورم بر بازار خواهد شد و قیمت برخی کالاها مانند سوخت و حمل‌ونقل همچنان در حال افزایش است.نبيل جبار التميمی تحلیلگر اقتصادی نیز کاهش تورم را واقعی دانست و گفت که سیاست‌های بانک مرکزی و اقدامات گمرکی دولت باعث شده قیمت کالاها تا حدی کاهش یابد، اما این کاهش هنوز محدود و نسبی است.ابعاد سیاسیالهماشی و التمیمی هر دو تأکید کردند که اعلام خروج عراق از فهرست کشورهای دارای بالاترین تورم، علاوه بر جنبه اقتصادی، ابعاد سیاسی نیز دارد و با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی عراق در ۱۱ نوامبر مرتبط است. این انتخابات با رقابت شدید بر سر ۳۲۹ کرسی و تحریم جریان صدر همراه است.فرصت‌های سرمایه‌گذاریمحمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق هفته گذشته در افتتاحیه همایش سرمایه‌گذاری در بغداد فرصت‌های سرمایه‌گذاری به ارزش ۴۵۰ میلیارد دلار در بخش‌های مختلف کشور را اعلام کرد، همایشی که دو روز طول کشید و با مشارکت گسترده عربی و بین‌المللی برگزار شد.
وی همچنین از برگزاری کنفرانسی ویژه برای معرفی پروژه «راه توسعه» خبر داد؛ پروژه‌ای که از بصره در جنوب عراق تا اروپا از طریق ترکیه امتداد دارد و با مشارکت کشورهای منطقه اجرا می‌شود. حجم سرمایه‌گذاری‌ها در این پروژه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است. کشورهای عربستان سعودی، کویت، امارات، قطر، عمان، ترکیه، سوریه و اردن در این طرح مشارکت دارند.#عراق#تورم#اقتصاد_عراق#انتخابات_عراق«با دنبال کردن صفحه بین‌الملل فارس درجریان آخرین تحولات جهان قرار بگیرید»
12:08 - 14 مهر 1404
بین‌الملل
غرب آسیا