احیای بافت‌های فرسوده بدون تأمین مالی امکان‌پذیر نیست

مسؤول طرح تفصیلی شهرداری شهر اقبالیه گفت: یکی از موانع اصلی احیای بافت‌های فرسوده نحوه تأمین مالی این پروژه‌ها بوده چراکه این فرآیند بدون مشارکت مردم غیرممکن و یا بسیار دشوار است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، امید علیجانی در جلسه طرح تفصیلی شهر اقبالیه که صبح امروز در سالن جلسات شهرداری این شهر برگزار شد، اظهارداشت: مهم‌ترین اقدام برای احیای بافت‌های فرسوده ایجاد انگیزه‌های لازم برای شهروندان است. وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع بافت‌های فرسوده شهری و خطرپذیری بالای مناطق شهری، بازسازی و بهسازی این بافت برای جلوگیری از خسارات جانی و مالی زلزله یکی از مهم‌ترین موضوعات در خصوص با بافت‌های فرسوده شهری است. مسؤول طرح تفصیلی شهرداری شهر اقبالیه ادامه داد: یکی از موانع اصلی احیای بافت‌های فرسوده نحوه تأمین مالی این پروژه‌ها بوده چراکه این فرآیند بدون مشارکت مردم غیرممکن و یا بسیار دشوار است. علیجانی تصریح کرد: براساس نظریه‌های شهرسازی در سراسر جهان مشارکت جایگاه مهمی به خصوص در فرآیند بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری یافته و در ایران طی سال‌های اخیر مشارکت شهروندان در تمام امور مطرح بوده است. وی خاطرنشان کرد: هسته مرکزی مفهوم مشارکت، قدرت یافتن شهروندان، همکاری و تأثیرگذاری بیشتر آنان به تحقق طرح‌های شهری است. مسؤول طرح تفصیلی شهرداری شهر اقبالیه یادآور شد: اصل اساسی در بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهر، ایجاد انگیزه‌های لازم برای مردم با در نظر گرفتن تسهیلات ویژه است و استفاده از ظرفیت معتمدین محلات شهر می‌تواند نقشی کلیدی را برای تحقق این امر ایفا کند.
علیجانی مطرح کرد: در جامعه امروز از مشارکت به عنوان کلید تحقق طرح‌های شهری یاد می‌شود چراکه پروژه‌های شهری در ارتباط تنگاتنگ با کیفیت محیط زندگی، نوسانات اقتصادی، شرایط زیست محیطی و عوامل گوناگونی است که انسان‌ها و گروه‌های انسانی را در برابر منافع یا زیان‌ها قرار می‌دهد وی خاطرنشان کرد: با توجه به خطراتی که بافت‌های فرسوده را تهدید می‌کند، تسریع در روند بهسازی و نوسازی این نقاط از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مسؤول طرح تفصیلی شهرداری شهر اقبالیه با اشاره به این مطلب که این سازه‌ها عمدتاً از استحکام و ایستایی کافی برخوردار نیست، تصریح کرد: بر همین اساس حتی در شرایط معمول، امکان تخریب، ریزش و خطر وجود دارد و علاوه بر موضوع امنیت و مقاومت این سازه‌ها، ناهمگونی ظاهری ایجاد شده است. علیجانی ادامه داد: به دلیل مجاورت سازه‌های قدیمی با برخی از بناهای تازه ساز و یا ترمیم شده، موجب اُفت کیفیت ظاهری شهر و چشم‌انداز آن را مخدوش می‌کند. انتهای پیام/77028/30/.
بافت فرسوده قزوین
11:48 - 23 دی 1395

1 بازنشر
1 بازدید




1 پاسخ