روابط عمومی معاونت اجرایی رئیس‌جمهور: برداشت‌ها از سخنان قائم‌پناه تحریف‌آمیز است

روابط عمومی معاونت اجرایی رئیس‌جمهور با صدور اطلاعیه‌ای، برداشت‌های مطرح‌شده از سخنان محمدجعفر قائم‌پناه را نادرست دانست و تأکید کرد که اظهارات وی صرفاً تبیین سازوکار تصمیم‌سازی در جمهوری اسلامی بوده و هیچ‌گونه تعارضی با جایگاه ولایت فقیه ندارد.
روابط عمومی معاونت اجرایی رئیس‌جمهور با صدور اطلاعیه‌ای، برداشت‌های مطرح‌شده از سخنان محمدجعفر قائم‌پناه را نادرست دانست و تأکید کرد که اظهارات وی صرفاً تبیین سازوکار تصمیم‌سازی در جمهوری اسلامی بوده و هیچ‌گونه تعارضی با جایگاه ولایت فقیه نداردمتن پیام به شرح زیر است:در پی انتشار برخی برداشت‌ها و روایت‌های تحریف‌شده از سخنان معاون اجرایی رئیس‌جمهور در جمع مدیران نهاد ریاست جمهوری موارد ذیل را به استحضار مردم عزیز و اهالی محترم رسانه می‌رساند.یک- هیچ‌یک از جزئیات بیان‌شده درباره روند تصمیم‌گیری در شورای عالی امنیت ملی، از قبیل نصاب سه‌چهارم یا حضور فرماندهان نظامی، برای نخستین‌بار از سوی معاون اجرایی رئیس‌جمهور بیان نشده و پیش از این نیز در فضای رسمی رسانه‌ای کشور، از زبان برخی مسئولان محترم یا اصحاب رسانه منتشر شده است. همچنین در هیچ بخش از اظهارات آقای دکتر قائم‌پناه، برخلاف آنچه بعضاً ادعا شده، رأی مثبت یا منفی هیچ‌یک از اعضا به‌صورت مشخص و انفرادی اعلام نشده و برخی برداشت‌های رسانه‌ای در این زمینه فاقد دقت و صحت است.دو- دکتر قائم‌پناه در سخنان خود، از جایگزینی «جمع‌بندی نهادی» به جای نظر رهبری سخن نگفته، بلکه سازوکار تصمیم‌سازی در جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرده است. در نظام جمهوری اسلامی ایران مجلس، دولت، شورای عالی امنیت ملی و نیروهای مسلح، نهادهایی در عرض ولایت امر نیستند؛ بلکه ابزارهای قانونی حکمرانی ذیل ولایت‌اند. جمع‌بندی این نهادها، نه تضعیف جایگاه رهبری، بلکه فراهم کردن پشتوانه کارشناسی و مسئولانه برای تصمیم‌های کلان کشور است. بدیهی است فصل‌الخطاب بودن رهبری به معنای تعطیلی سازوکارهای قانونی حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی نیست.
این منطق، همواره در سیره رهبر شهید انقلاب اسلامی مورد تأکید و تقویت بود؛ ایشان در طول دوران رهبری خود، همیشه از نهادهای قانونی کشور حمایت می‌کردند و بر نقش آنان در اداره امور ایستادگی داشتند. پیام اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز مؤید استمرار همین سیره است؛ چنان‌که ایشان خود تصریح کرده‌اند با وجود آنکه نظر دیگری داشته‌اند، جمع‌بندی نهاد مسئول را مبنا قرار داده و اذن لازم برای امضای تفاهم را صادر کرده‌اند. این یعنی جمع‌بندی نهادی، در برابر رهبری قرار نگرفته، بلکه در چارچوب تدبیر و ولایت و پس از اجازه ایشان اعتبار یافته است.بر همین اساس، برداشت‌هایی که سخنان دکتر قائم‌پناه را به در بافت مغایر با واقعیت تفسیر می‌کند، با متن و روح اظهارات ایشان سازگار نیست. آنچه ایشان توضیح داده‌اند، منطق حکمرانی نهادمند در جمهوری اسلامی است؛ منطقی که رمز ایستادگی کشور در بحران‌های بزرگ بوده و موجب شد حتی در سخت‌ترین ساعات پس از شهادت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جمهوری اسلامی ایران بدون اختلال در اراده ملی، روی پای خود بایستد و پاسخ کوبنده به دشمن را آغاز کند.
سه- در شرایط حساس کنونی، تقطیع سخنان مسئولان و صورت‌بندی‌های دوگانه‌ساز میان رهبری و ارکان کشور، نه‌تنها کمکی به صیانت از جایگاه ولایت فقیه نمی‌کند، بلکه می‌تواند به تضعیف انسجام ملی و مخدوش شدن فهم درست از سازوکار حکمرانی در جمهوری اسلامی بینجامد. صیانت حقیقی از این جایگاه رفیع، در امانت‌داری در روایت، پرهیز از تفسیرهای سیاسی و گزینشی، تقویت نهادهای قانونی و پاسداشت وحدت ملی معنا می‌یابد.از اصحاب گرانقدر رسانه انتظار می‌رود با درک موقعیت خطیر کشور و اهمیت امر ملی، به‌ویژه در آستانه آیین حماسی وداع با رهبر شهید انقلاب اسلامی، سخنانی را که با هدف تقویت وحدت، انسجام و حمایت از جایگاه مقام معظم رهبری بیان شده است، در متن و مقصود واقعی آن بازتاب دهند و از اشاعه برداشت‌های تحریف‌آمیز، اختلاف‌افکن و ناسازگار با روح این سخنان پرهیز کنند.روابط عمومی معاونت اجرایی رئیس‌جمهور
01:23 - 11 تیر 1405
سیاست

3 بازنشر2 واکنش
54٫5k بازدید



11 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌محمد‌
@mohi36011 تیر 1405
در پاسخ به
جعفر!ماست‌مالی نکن

@Salam12345611 تیر 1405
در پاسخ به
اومده گفته جمهوری اسلامی شخص محور و دیکتاتور گرا نیست خب الان چرا یه سری ناراحت شدن؟ سلطنت طلب که احیانا نیستید؟درک شما واقعا سخته خدا به خونوادتون رحم کنه

@Hando111 تیر 1405
تفکرات لیبرال مذهبی و دفاع تمام قد هم فکران

در پاسخ به
این ادم هیچ اعتقادی به ولایت فقیه ونظام نداره، قبله امالش غرب وامریکاست دراوج جنگ تحمیلی دوازده روزه وترور فرماندهان عالی رتبه توسط امریکا واسرائیل همش به دروغ از قول رهبر شهید ندای مذاکره سر می داد

در پاسخ به
کلا حضرات ملت ایران را با چهار پایان اشتباه گرفته اند دکتر کاپیتان می‌فرماید غرغره ترامپ کردید میگویند حرف این یکی دکتر را نمیفهیدمامیفهمیم کل این صحبت‌ها مطابق تعلیمات امام خمینی ورهبر شهید ورهبر فعلی جامعه نیست

@user17082411774411 تیر 1405
در پاسخ به
شما مسئولین همواره با عمل نکردن به حرفهای معصومین علیهم السلام و نایبان آنها همواره هزینه های بسیار سنگین‌تری به مسلمانان از صدر اسلام تا کنون تحمیل کرده اید.

@Hossein_Asadi11 تیر 1405
در پاسخ به
تمام کسانی که این حرفها رو میزنند التزام عملی به ولایت فقیه ندارند. همچنین احتمالا زیاد فرزندان یا اقوام یا... آنها تابعیت آمریکا و اروپا دارند.

در پاسخ به
به زبان ساده:جدا از بقیه تصمیم‌ها، فصل‌الخطاب در تصمیم‌های کلان هم، نه نظر ولی فقیه، که جمع‌بندی دورهمی طور یه عده دیگه است.و علی الاسلام السلام😤

حرف به اون واضحی دیگه تعبیر اشتباه نداره اصلاح طلبها تا بوده و هستن دشمن ولایت فقیه بودن و از رهبر برای گندکاری هاشون مایه گذاشتن اینو حتی اونوریا هم فهمیدن که میگن اصلاح طلبها دوست ماهستن!

تصویر نمایه‌ی ‌9**8136‌
@ResaneMeliRadio11 تیر 1405
در پاسخ به
عصر ما ، عصر فریبه ... عصر حرف‌های عجیبه !عصر خشکیدن گلدون ، نخلای سیاه تو بارون!شهرما ، سرش شلوغه .. وعده‌هاش همه دروغه!آسموناش پر از دوده .. قلب عاشق‌ها کبوده !

در پاسخ به
طبق قانون رهبری مشاورشعام نیست که شعام حق داشته باشه بررسی کنه اگه صلاح دیدتاییدکنه واگرهم صلاح ندیدنظرخودش اعمال کنه.طبق قانون حرف رهبری فصل الخطاب هست.