انفاق در راه خدا افزايش خير و بركت الهي را در پي خواهد داشت
خبرگزاري فارس: سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه امروز تهران انفاق در راه خدا را باعث افزايش خير و بركت الهي دانست.
به گزارش خبرگزاري فارس، سخنران پيش از خطبههاي اين هفته نماز جمعه تهران غلامرضا مصباحي مقدم بود كه در خصوص اخلاق اسلامي مطالبي را مطرح كرد.
وي در آغاز سخنان ضمن تبريك اعياد شعبانيه به فضائل اين ماه اشاره و ابراز اميدواري كرد كه مسلمانان با انجام فرائض مستحبي نماز و روزه توفيق بهرهبرداري از خصوصيات اين ماه را پيدا كنند.
وي در ادامه سخنانش به بحث انفاق در راه خدا پرداخت و اين سوال را مطرح كرد كه چرا انفاق كنيم؟
استاد اقتصاد دانشگاه، به آياتي كه در مورد انفاق در قرآن مورد اشاره قرار گرفته اشاره كرد و با بيان اينكه در صدر اسلام حتي يهوديان در مورد انفاق مورد سوال قرار ميگرفتند، انفاق را وسيلهاي براي كمك به نيازمندان دانست.
مصباحي مقدم با تاكيد بر اينكه همه اموالي كه در اختيار مردم به لحاظ مادي و معنوي قرار دارد از آن خداست، گفت: اگر بيش از نياز خود تمكن مالي داريم بايد آن را انفاق كنيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: در قرآن كريم در آيات متعدد تاكيد بر اين شده است كه خداوند از جانشينان خود در زمين دستور داده كه از نعمتهايي كه به آنها داده در راه خدا بذل و بخشش كنند.
سخنران بيش از خطبههاي نماز جمعه در ادامه اين بحث به برخي از روايات اشاره كرد كه به اين نكته تاكيد شده است كه مردم حق اسراف و تبذير در مورد اموال خود را ندادند و بايستي در هر حال در خوراك و پوشش و هزينهكرد خود مقتصدانه رفتار و هزينههاي اضافي تر از زندگي را براي رفع غم و اندوه و پريشاني فقرا صرف كنند.
نماينده مردم تهران با بيان اينكه مسرفان در نهايت الهي كار حرامي را انجام دادهاند، گفت: خدا در قرآن كريم اسراف كنندگان در امانت الهي را نهي كرده است.
مصباحي مقدم انفاق را مانع هلاكت انسان دانست و گفت: عدم انفاق در راه خدا هلاكت، قيامت را در پي خواهد داشت.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه با بيان اينكه در راه خدا هزينه و انفاق كردن باعث ضرر و خسران نيست، افزود: طبق وعده خدا در قرآن انفاق دوباره به خود انسان برميگردد و حتي باعث فزوني لطف خدا نسبت به مخلوق خواهد شد.
مصباحي مقدم افزود: شيطان در اين گونه مواقع بيشترين وسوسهها را براي جلوگيري از اين عمل خير ميكند اما انسانها بايد بدانند كه انفاق مغفرت الهي را در پي خواهد داشت.
وي عفو و گذشت را يكي از موارد انفاق دانست و تاكيد كرد كه در انفاق نيز بايستي رعايت اعتدال را كرد.
مصباحي مقدم در بخش ديگري از سخنانش نزديكان انسان كه مقدم بر آنها پدر و مادر انسان است واجب النفقه دانست و گفت: براي تعلق انفاق اين افراد در اولويت قرار دارند.
وي يتيميان، بيسرپرستان، مسكينان و در راه ماندگان را از ديگر كساني دانست كه در مرحله بعدي تعلق انفاق قرار دارند.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه تاكيد كرد: ميانه روي در هر كاري از جمله انفاق، بايد مورد توجه قرار گيرد و انفاق بايد با شتوانه غنا باشد تا زندگي شخصي او در تنگنا قرار نگيرد.
انتهاي پيام/
13:01 - 18 شهریور 1384