اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

جشنواره شانزدهم هنرهای تجسمی؛ بر روی قله

دفتر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به همراهی چهره‌ها و سرآمدان هنرهای تجسمی آراسته و با حضور استادان هنر و هنرمندان شریف هنرهای تجسمی ایران اسلامی گشوده شد.

جشنواره شانزدهم هنرهای تجسمی؛ بر روی قله

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، نمایشگاه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر  در بخش های رقابتی ( طوبای زرین) و بازار هنر سه شنبه ۱۰ بهمن با حضور محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان در موسسه فرهنگی هنری صبا گشایش یافت.

در نخستین بخش این نمایشگاه بازار هنر به چشم می‌خورد که آثار هنرمندانی چون مکرمه قنبری، هادی روشن ضمیر، ناصر اویسی، صادق تبریزی و .... به نمایش و فروش گذاشته شده است.

در بخش بعدی آثاری از هنرمندان در ۱۰ بخش کارتون و کاریکاتور، مجسمه سازی، طراحی و نقاشی، گرافیک، تصویرسازی ،عکاسی، خوشنویسی، نگارگری، سرامیک و آبگینه هنری و رسانه های هنری جدید به رقابت می‌پردازند.

جشنواره تا به امروز شاهد این کیفیت نبوده است

محمد خراسانی زاده مدیرکل هنرهای تجسمی در حاشیه برگزاری آیین افتتاحیه بخش رقابتی شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: این اولین بار نیست که بخش بازار هنر برگزار می شود؛ در ادوار گذشته نیز بخش اکسپو را همزمان با جشنواره فجر داشتیم. نگاه کلی ما این است که اثر هنری باید بتواند بازار خود را پیدا کند. علاقه مند هستیم که نگارخانه ها پایشان به جشنواره باز شود و در این زمینه فعالیت کنند.

وی افزود: طبیعتا پربحث ترین بخش ما بخش رقابتی است که حدود ٧٧١ اثر از ۵۵٠ هنرمند روی دیوار ها رفته است. این در شرایطی است که چیدمان ها تک اثر شناخته می شوند.  کیفیت آثار از نظر داوران بسیار خوب است و اعتقاد دارند که در پنج یا شش سال گذشته چنین کیفیتی به چشم نخورده است. از این جهت می توان افتخار کرد که فجر هنرمندان تجسمی در قله خود ایستاده است.

خراسانی زاده درباره بخش دیوار نگاره شهری گفت:  از بین دیوارنگاره های به نمایش درامده یک اثر برگزیده خواهیم داشت که هزینه آن نیز به عهده سازمان زیباسازی شهر تهران است و سه اثر برگزیده جشنواره نیز روی دیوار های شهر خواهد رفت.

هنر در زندگی مردم جاری است

کاظم چلیپا دبیر بخش نقاشی شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در جمع خبرنگاران گفت: این مملکت از دیرباز در رابطه با هنر فعالیت گسترده ای داشته است؛ چه در زمان شاهان و چه مردم بومی. هنر ایرانی، فوالکلور، رسمی و... با زندگی مردم عجین است. هنر در زندگی مردم این سرزمین جاری است. از ترانه تا سوگواری و ادبیات آنان سیر هنر دیده می شود.

وی در رابطه با جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: در نقاشی هدف بینال به معنی انتخاب پیشرو ترین کار نیست؛ این بزرگداشتی است که در کنار آن جوایزی نیز گذاشته شده است. من در رابطه با جوایز و سیاست گذاری مسئولیت نداشتم اما به عنوان دبیر دعوت شدم. از تمام شرکت کنندگان که شرکت کردند تشکر میکنم. حال چون جنبه مسابقه پیدا کرده ممکن است عده ای حذف و عده ای برنده شوند. در این رابطه من به عنوان دبیر داورانی را انتخاب کردم که به نظرم آدم های کارشناسی بودند.
این هنرمند افزود: این جشنواره یا خرید و فروش ها در حراج به خاطر شناساندن هنر است. حتی این در مدارس ابتدایی در کشور های اروپایی شکل می گیرد. اینجا هم تا حدی شروع شده اما هنر های دیگر بیشتر می چربد.
وی در رابطه با بازار هنر جشنواره هنرهای تجسمی خاطرنشان کرد: بازار هنر دغدغه مسئولان و هنرمندان است. هنرمندان در سطح حرفه ای و غیر حرفه ای؛ در مجموع رونق بازار هنر یک دغدغه است. حال بین موزه هنر های معاصر و موزه فرش یک فضایی است که از موزه هنر های معاصر است. آن جا باید گالری هایی نمایش داده شود که یک گام مانده به موزه برسد. این کاستی هایی است که وجود دارد.

چلیپا ادامه داد: یکی از دلایل حضور من قولی است که از سوی آقای خراسانی زاده داده شده است. او گفته است ما آمدیم که موزه هنر های معاصر را به جایگاه اصلی خود برگردانیم.

بر اساس این گزارش تا ۳۰ بهمن نمایشگاه موسسه فرهنگی و هنری صبا میزبان هنرمندان و علاقه‌مندان خواهد بود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول