دکتر محمد عسکرفراشاه متخصص طب سنتی ایرانی در گفتوگو با خبرنگار با بیان این که مصرف میوههای تابستان در زمستان منجر به درد مفاصل میشود، اظهار کرد: در زمستان باید از مصرف افزاطی میوههای سرد و تر مانند هندوانه، خیارسبز و گوجه فرنگی تا حد امکان پرهیز شود.
وی افزود: مصرف افراطی میوههای سرد تابستانی در این فصل باعث بروز مشکلات گوارشی،عصبی و درد مفاصل میشود و بهتر است از میوههای معتدل و گرم مانند سیب،به، گلابی انگور،پرتقال،انار شیرین و خشکبار استفاده شود.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: در فصل زمستان خوردن غذاهای معتدل و غلیظ مانند فسنجان، هلیم،کلهپاچه،کباب گوشت پرندگان،انواع آشها بویژه با ادویه گرم مانند دارچین،زیره و رازیانه و همچنین از خوردنیهای سودازا و بلغمزا پرهیز شود.
عسکرفراشاه داشتن تعریق و تحلیل کافی پوستی و ریوی، استفاده از عطرهای گرم مانند عود، عنبر و نرگس، احتیاط در مصرف غذاهای سردی بخش را در فصل زمستان مناسب دانست و گفت: مصرف خوردنیهای گرمیبخش مانند گلقند، مربای هلیله، مربای زنجبیل، کره، عسل، بادام و فندق به همراه غذاهای اصلی نیز توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه پوشش مناسب پشمی، ابریشمی و پنبه برای جلوگیری از سرماه خوردگی حائز اهمیت است، افزود: بهرهمندی از انرژی خورشید با قدمزدن یا نشستن زیر آفتاب در فصل زمستان الزامی است و همچنین پوشاندن پهلوها، بینی و دهان در هوای سرد، و پرهیز از بیرونرفتن با معده خالی نیز توصیه میشود.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: در سرما، خون غلیظ و فضولات بدن در اندام تحتانی تجمع مییابد، موقع خواب اگر، گرما از پایین به بدن برسد این فضولات در خون از حالت رسوبی خارج می شود.
پایان پیام/ب