اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

توانا  /  جامعه

نگاهداری: قوانین مربوط به هوش مصنوعی در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در سومین همایش هوش مصنوعی و رسانه گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس از سال ۱۳۹۷ تا امروز ۱۴ گزارش‌ها در این زمینه تدوین کرده است و همچنین در برنامه هفتم توسعه دو ماده تصویب شده است که در آن به هوش مصنوعی پرداخته‌ایم.

نگاهداری: قوانین مربوط به هوش مصنوعی در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا؛ بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، امروز در سومین همایش هوش مصنوعی و رسانه که با موضوع حکمرانی رسانه در عصر هوش مصنوعی و در محل مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، گفت: هوش مصنوعی ظرفیت‌ها و چالش‌هایی برای جوامع دارد ما باید به سمت بهره‌مندی از آن برویم و در کنار آن پیش‌بینی‌هایی برای مخاطرات آن هم داشته باشیم.

نگاهداری درباره ظرفیت بالای هوش مصنوعی بیان کرد: هوش مصنوعی یک فناوری داده مبناست و می‌تواند ظرفیت الگوریتمی و یادگیری داشته باشد، ظرفیت بالایی برای جوامع دارد و انبوه اطلاعات را به همراه می‌آورد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اهمیت شرایط قانون‌گذاری برای هوش مصنوعی اذعان کرد: شرایط جوامع امروز باید به سمت این تحولات پیش رود زیرا هوش مصنوعی در تمام عرصه‌های نظام قانون‌گذاری، کارآمدی، کیفیت خدمات و بهره‌وری در عرصه‌های خصوصی و... را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با اشاره به گسترش هوش مصنوعی در جوامع اظهار کرد: در تمام عرصه‌ها لزوم ورود هوش مصنوعی در دستور کار کشورها قرار دارد. در کشور ما هم با فعالیت‌های سال‌های اخیر و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی، نظام قانون‌گذاری ما هم ورود کرده است.

نگاهداری با اشاره با ارائه آمار در حوزه هوش مصنوعی در کشور گفت: با نگاه به آمارها در کشور ما ۱۳۵۸ نفر دانشجوی کارشناسی ارشد، ۴۵۲ شرکت دانش بنیان، ۶ پژوهشگاه که مستقیم روی هوش مصنوعی کار می‌کنند وجود دارد، بنابراین یک ظرفیت نیروی متخصص را داریم همچنین قوانین ماهم نشان دهنده این است که فعالیت‌های در گذشته داشتیم که زیربنای این هوش مصنوعی است که بستر قانونی آن در حال شکل‌گیری است و نوید بخش این است که اراده کشور می‌خواهد به سمت حکمرانی پیش برود تخصص مورد نیاز را هم داریم‌.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: چالش‌های این زمینه در قوانین و سندهای ملی برخی مربوط به توسعه خود هوش مصنوعی است؛ مثل زیرساخت و منابع انسانی و توسعه اقتصادی است و باید در این زمینه توجه و رسیدگی‌هایی شود؛ دسته دیگر ناشی از توسعه این هوش مصنوعی است و می‌تواند در حوزه کسب و کار‌ها، بیکاری‌ها، اشتغال‌ها، چالش‌های اجتماعی، عوارض چالش‌های سیاسی و شفافیت در عرصه سیاسی اخلاقی و حریم خصوصی است که باید در مجموعه قوانین و اسناد ملی به آن پرداخت. مرکز پژوهش‌های مجلس از سال ۱۳۹۷ تا امروز ۱۴ گزارش‌ها در این زمینه تدوین کرده است و همچنین در برنامه هفتم توسعه دو ماده تصویب شده است که در آن به هوش مصنوعی پرداخته‌ایم.

وی افزود: اگر بخواهیم تمرکزمان را در این حوزه بالا ببریم باید به تضمین شفافیت الگوریتم‌های هوش مصنوعی، مسئولیت رسانه‌ها در حوزه هوش مصنوعی، حریم خصوص، تعادل بین مصالح مختلف و توجه به حقوق افراد و مالکیت فکری باشد توجه کنیم تا بتوان قانونگذاری خوبی در این زمینه داشت.

نگاهداری بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران باید در عرصه‌های بین‌المللی حضور جدی داشته باشد و نقش آفرینی کند و مخاطرات آن را برطرف کند و الگوریتم‌هایش آسان شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درباره آموزش هوش مصنوعی بیان کرد: آموزش در این زمینه باید جدی گرفته شود زیرا هوش مصنوعی دسترسی به داده های افراد دارد و ما در تحقیقات‌مان در نظر داریم به قوانین رعایت حریم خصوصی و مالکیت وفکری و انتشار محتوا توجه کنیم.

نگاهداری در پایان افزود: هوش مصنوعی با امکانات و ظرفیت‌هایش باعث تحقق شرافت اخلاقی در رسانه‌ها می‌شود و می‌تواند اخبار جعلی را کشف کند و باعث تحقق شرافت انسانی می‌شود و ما باید به استقبال این هوش مصنوعی برویم امیدوارم نوع قانونگذاری ما باعث تحقق این شرافت شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول