اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

97 درصد مردم چهارمحال و بختیاری باسواد هستند

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: طبق آمار سال ۱۴۰۰ حدود ۹۷ درصد مردم ۱۰ تا ۴۹ سال استان باسواد هستند.

97 درصد مردم چهارمحال و بختیاری باسواد هستند

یاسر خسروی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: نهضت سوادآموزی در هفتم دی‌ماه سال ۱۳۵۸ با فرمان امام خمینی(ره) تشکیل و مبارزه با بی‌سوادی در کشور آغاز شد.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: هر ساله آماری از طرف سازمان نهضت سوادآموزی در اختیار استان‌ها قرار داده می‌شود و باید این سهمیه در سه دوره سوادآموزی که شامل دوره سواد، انتقال و تحکیم است تحت پوشش برود.

وی ادامه داد: امسال ۷ هزار و ۱۰۰ نفر طی این سه دوره باید تحت پوشش قرار داده شوند که ۲ هزار و ۹۰۰ نفر در دوره سواد، ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در دوره انتقال و یک‌ هزار و ۷۰۰ نفر در دوره تحکیم قرار می‌گیرند.

خسروی عنوان کرد: محدوده فعالیت نهضت سواد‌آموزی ۱۰ تا ۴۹ سال بوده اما امسال با توجه به افزایش ۲۰ درصدی سهمیه استان می‌توان تا سن ۶۰ سال هم افراد را تحت پوشش نهضت قرار داد.

وی با اشاره به اختلاف ۶ درصدی سواد زنان و مردان در چهارمحال و بختیاری، اضافه کرد: از ابتدای تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی ۸۰ درصد برنامه‌های نهضت سوادآموزی به زنان و دختران اختصاص پیدا کرد که در آخرین سرشماری سال ۱۳۵۵ اختلاف بین سواد زنان و مردان در کشور ۲۳.۴ درصد بود و طبق آخرین برآوردها در سال ۱۴۰۰ این اختلاف به ۶.۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به کم شدن اختلاف سواد مردم شهری و روستایی، عنوان کرد: ۵۵ درصد از فعالیت‌های نهضت سوادآموزی به روستاییان اختصاص دارد و در سال ۱۳۵۵ اختلاف سواد روستایی و شهری ۳۴.۹ درصد بوده که در سال ۱۴۰۰ این اختلاف به ۱۱ درصد رسیده است.

وی با اشاره به افزایش ۸۰ درصدی سواد افراد بالای ۶ سال در استان، اظهار کرد: در سال ۵۵ افراد بالای ۶ سال استان ما کمتر از ۳۶ درصد با سواد بودند اما طبق برآورد سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ درصد این افراد با‌سواد هستند.

خسروی ادامه داد: طبق آمار سال ۱۴۰۰ حدود ۹۷ درصد مردم ۱۰ تا ۴۹ سال چهارمحال و بختیاری با سواد هستند و هم‌اکنون تنها سه درصد افراد بی‌سواد در استان وجود دارد که طبق این آمار و ریشه‌کن شدن بی‌سوادی قرار است اساسنامه جدیدی به سازمان نهضت سوادآموزی ابلاغ شود که به‌ طور کلی شاهد تغییرات چشمگیر در این سازمان باشیم.

وی به برنامه‌های دیگر نهضت سوادآموزی اشاره کرد و گفت: نهضت سواد‌آموزی برنامه‌های مناسبی در زمینه فرهنگی و اجتماعی مثل مسابقات انشانویسی، مقاله‌نویسی،کتابخوانی و طرح‌های دیگری مانند نماز کلید بهشت، خواندن قرآن و آموزش رایانه دارد که می‌تواند برای سوادآموزان مثمر ثمر باشد.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری خاطر‌نشان کرد: در خصوص بازماندگان از تحصیل سامانه‌ای تحت عنوان دوره ابتدایی به نام شهید محمود‌وند وجود دارد که در بخش شناسایی افراد کمک‌کننده است.

وی اظهار داشت: یک موسسه خیریه برای کمک به بازماندگان از تحصیل در استان وجود دارد که به شناسایی افراد بی‌سواد کمک می‌کند که امیدواریم بتوانیم این افراد را به چرخه تحصیل باز‌گردانیم.

خسروی در پایان افزود: هرساله ارزیابی کلی از معاونت‌های سوادآموزی کل کشور صورت می‌گیرد که در سال ۱۴۰۱ چهارمحال و بختیاری در این ارزیابی کلی حائز رتبه سوم شد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول