اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

«بیت لحم» زیر سایه جنگ غزه سوت و کور شد

مسئولان فلسطینی می‌گویند، رژیم صهیونیستی با تجاوز نظامی به نوار غزه و همچنین محاصره کرانه باختری که به لغو جشن‌های کریسمس در شهر بیت لحم، زادگاه حضرت عیسی(ع) منجر شد، ضربه شدیدی به اقتصاد این شهر وارد کرده و روزی مردم آنجا را قطع کرده است.

«بیت لحم» زیر سایه جنگ غزه سوت و کور شد

‌گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس: «امسال در بیت لحم خبری از جشن بین المللی با حضور گردشگران و مهمانان رسمی از سراسر جهان نیست، زیرا در سایه تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه که در واقع جنگ علیه کودکان و غیرنظامیان است، عیدی نداریم». این را  شهردار شهر بیت لحم در کرانه باختری «حنا حنانیا» بیان داشت.

 

شهر بیت‌لحم در کرانه باختری رود اردن و در ۱۰ کیلومتری جنوب بیت المقدس به عنوان زادگاه حضرت مسیح و قطب فرهنگی و صنایع جهانگردی فلسطین  شناخته شده است و هر ساله ده‌ها هزار نفر از مسیحیان از سراسر دنیا برای شرکت در مراسم جشن کریسمس به این شهر سفر می‌کنند.

این شهر با جمعیت ۲۰۰ هزار نفری چندین کلیسا را در خود جای داده است که یکی از مهم‌ترین کلیساهای موجود کلیسای مهد است که باور می‌رود مسیح در آنجا متولد شده و در  سال ۳۳۰میلادی توسط فلسطینیان باستان ساخته شده است.

اما دیشب به عنوان شب اول کریسمس، در بیت لحم بر خلاف سال‌های قبل هیچ جشن و سروری برپا نبود. مغازه‌ها بسته بودند و شهرداری به جای چراغانی و درخت غول پیکر کریسمس در میدان مشهور المهد یادمانی را با نام «کریسمس زیر آوار» بنا کرده است تا پیام رسان  ندای مسیحیان برای توقف حملات اسرائیل در غزه باشد.

این یادمان به شکل نقشه نوار غزه ساخته شده و در آن مجسمه‌هایی از حضرت عیسی (ع)، حضرت مریم (س) و کودکان فلسطینی کفن شده قرار داده شده که در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.

 

شهردار بیت لحم می‌گوید: در نتیجه تجاوز وحشیانه اسرائیل به نوار غزه کریسمس امسال برای این شهر و تمام شهرهای فلسطین به گونه‌ای متفاوت از سال‌های گذشته می‌گذرد. در غزه فجیع‌ترین کشتار و پاکسازی نژادی در حال وقوع است. حجم این کشتار برای ذهن انسان قابل تصور نیست.

وی افزود: این تنها غزه نیست که در معرض محاصره و حملات اشغالگران است، کرانه باختری هم شاهد محاصره از سوی نظامیان اشغالگر است؛ همه ورودی‌های بیت لحم بسته شده است.

حنانیا با تاکید بر اینکه تصمیم به لغو جشن‌های کریسمس در بیت لحم خواسته مردم مسیحی فلسطین و نه تنها کلیسا و  دولت فلسطین بوده است، گفت: امسال به جای جشن برای شادی روح  شهدای فلسطینی نیایش و برنامه‌های دینی برپا می‌کنیم.

 

شهردار بیت لحم با تاکید بر اینکه اقتصاد بیت لحم به طور کامل وابسته به بخش گردشگری است، گفت با تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیت لحم نیز ۷۰ درصد از درآمد خود را که به طور مستقیم وابسته به گردشگری است از دست داده است؛ در حالی که دیگر بخش‌های این شهر هم به طور غیرمستقیم به بخش گردشکری مرتبط است، بنابراین جنگ در نوار غزه مصائب بسیاری را برای معیشت ساکنان بیت لحم نیز رقم زده است.

وی با بیان اینکه همه بخش‌های اقتصادی بیت لحم نیز به طور غیرمستقیم به بخش گردشگری وابسته هستند، گفت: رستوران‌ها یا کافه‌های توریستی، عتیقه‌فروشی‌ها، بازارهای سنتی و همه فروشگاه‌های حتی فروشندگان گوشت، سبزیجات و میوه‌ها که اجناس خود را به رستوران‌هایی می‌فروشند که برای گردشگران غذا درست می‌کنند، از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه آسیب دیدند.

حنانیا تاکید کرد: بنابراین بخش‌های مختلف در بیت لحم مانند یک چرخ اقتصادی کامل هستند که با توقف فعالیت‌هایشان زندگی در این شهر متوقف می‌شود.

 

شهردار بیت لحم گفت پیام کریسمس امسال در بیت لحم لزوم توقف تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه است، زیرا ملت فلسطین حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل فلسطینی را دارد.

جریس قمصیه، سخنگوی وزارت گردشگری و آثار باستانی فلسطین هم تاکید کرد: شهرهای فلسطینی در کرانه باختری از جمله شهر بیت لحم از زمان آغاز تجاوزات اسرائیل به نوار غزه، تحت محاصره شدید نظامیان اشغالگر است و از ورود یا خروج هر فردی جلوگیری به عمل می‌آید.

قمصیه با بیان اینکه  تقریبا همه پروازهای رژیم صهیونیستی متوقف شده است، گفت: این بدان معناست که هیچ گردشگر از خارج وارد نخواهد شد و گردشگری ورودی خارجی متوقف شده و شهر بدون گردشگر و زائر خواهد بود.

وی با بیان اینکه حزن و اندوه بر دل مسیحیان فلسطین و سراسر جهان از جنایات اسرائیل در غزه حاکم است، گفت: در سال ۲۰۱۹ سه میلیون و نیم گردشگر از خارج به بیت لحم آمده بودند و در سال ۲۰۲۳ هم با پایان کرونا دو میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر در بیت لحم حضور داشتند.

این مقام فلسطینی گفت: اما امسال که انتظار می‌رفت که تعداد گردشگران به همان سه میلیون و پانصد هزار نفر برسد، زیرا تا پیش از جنگ غزه دو میلیون و پانصد هزار گردشگر به بیت لحم آمده بودند و طی سه ماه اخیر از سال جاری هم پیش‌بینی حضور یک میلیون نفر دیگر شده بود، تجاوز نظامی اسرائیل علیه غزه، گردشگری در بیت لحم را کاملا متوقف کرد.

 

قمصیه گفت: ضریب اشغال هتل‌های بیت لحم با ظرفیت حدود ۱۰ هزار تخت در شرایط عادی ۱۰۰ درصد بوده اما امروز به صفر درصد رسیده است که این امر روزانه حدود ۲.۵ میلیون دلار برای بخش گردشگری هزینه دارد.

 

 این در حالی است که مقامات محلی می‌گویند با تعطیلی بیش از ۷۰ هتل در بیت‌لحم هزاران نفر شغل خود را از دست داده‌اند و با تعطیلی مغازه‌ها همه رونق خرید و فروش ایام کریسمس در این شهر از بین رفته است.

 

رولا معایعه، وزیر گردشگری تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز دیروز گفت: کریسمس امسال شهر بیت‌لحم سوت و کور و فضای آن متفاوت با سال‌های پیش است.  این شهر غرق اندوه و غم است و هیچ یک از هزاران مسیحی و توریستی که هر سال برای جشن کریسمس به این مکان میآمدند، امسال نیامدند.»

 

تعداد مسیحیان فلسطینی حدود ۲.۳ میلیون نفر تخمین زده می شود که اکثریت مطلق آنها در خارج از فلسطین زندگی می کنند حدود ۴۵۰۰۰ نفر آنها در سرزمین های فلسطینی زندگی می‌کنند که شامل ۴۰ هزار نفر در کرانه باختری، چهار هزار نفر در قدس و حدود هزار نفر در نوار غزه می شود، در حالی که حدود ۱۱۴ هزار نفر هم در سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ زندگی می کنند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول