اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

زندگی  /  آداب زندگی

با این پلوی پاییزی، شب یلدایتان را به یاد ماندنی کنید

در روز آخر فصل خزان برایتان آموزش یک پلوی پاییزی تدارک دیده‌ایم که از جذابیت و خوشمزگی آن هرچه بگوییم کم گفتیم. می‌توانید با این دستور پخت شب یلدایتان را به یاد ماندنی کنید.

با این پلوی پاییزی، شب یلدایتان را به یاد ماندنی کنید

گروه زندگی-فاطمه زهرا نصراللهی: چند روزی بیشتر نمانده به پایان روزهای زیبای پاییزی. هر سال در این‌ روزها به تکاپو می‌افتیم و در تدارک یک شب یلدای به یاد ماندنی برنامه می‌چینیم. خیلی‌ها هم مهمان‌هایشان را دعوت کرده‌اند اما هنوز نمی‌دانند باید چه غذایی تدارک ببینند، در این گزارش برایتان یک پیشنهاد راحت و خوشمزه داریم که حسابی اشتهای مهمان‌هایتان را باز می‌کند.

پیشنهاد ما برای به یاد ماندنی کردن شب یلدایتان یک پلوی خوش‌رنگ پاییزی است که با خوردنش بر انگشتان مبارک خودتان بوسه می‌زنید. گل سرسبد این غذای خوش رنگ لبو است، اصلا به همین خاطر خیلی‌ها آن را به نام لبو پلو می‌شناسند. لبو پلو از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی هست که این روزها کمتر کسی می‌شناسد. اصلا اجازه دهید اسم این غذا را یلدا پلو بگذاریم تا حق مطلب را ادا کند. کافی است یک بار این پلوی خوشمزه را امتحان کنید، قول می‌دهیم مشتری می‌شوید. این غذا اصلا شیرین نیست، لبو به این غذا رنگ می‌دهد تا طعم، پس نگران شیرینی‌اش نباشید. 


لایه لایه برنج و لبو و گوشت قلقلی را در قابلمه بریزید.

* از سیر تا پیازِ لبو پلوی پاییزی

لبو پلو با دستورهای متنوعی طبخ می‌شود.  این غذای خوشمزه علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، می‌تواند یک گزینه مناسب برای مجالس و مهمانی ها نیز باشد. مواد لازم برای این پلوی پاییزی را برایتان در زیر آورده‌ایم؛

برنج ۳ پیمانه 
لبوی متوسط ۴ عدد 
پیاز ۲ عدد 
نمک و فلفل به میزان لازم 
آب نصف لیمو 
زعفران دم کرده ۲ ق. غ 
گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم 
پودر پاپریکا ۱ ق. چ 
سماق نوک ق. چ
زردچوبه نوک ق. چ
دارچین نوک ق. چ
زنجبیل نوک ق. چ
پودر سیر ۱/۲ ق. چ
گلپر ۱/۴ ق. چ
آویشن نوک ق. چ


گوشت‌ها را قلقلی و سرخ کنید.

ابتدا یکی از پیازها را نگینی خرد می‌کنیم و سرخ می‌کنیم، سپس لبوها را رنده درشت می‌زنیم و به پیازهای سرخ شده اضافه می‌کنیم و آب لیمو و نمک فلفل را هم اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم ۱۵ دقیقه با شعله کم بپزد تا آب لبو کشیده شود. در این فاصله پیاز دوم را رنده ریز می‌زنیم و آبش را می‌گیریم و با گوشت چرخ کرده و سماق و پاپریکا و و پودر سیر و گلپر و آویشن مخلوط می‌کنیم و ۳، ۴ دقیقه حسابی ورز می‌دهیم. سپس به اندازه یک گردو برمی‌داریم و قلقلی می‌کنیم. حالا گوشت قلقلی‌ها را سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. 

در مرحله آخر هر ته دیگی که دوست دارید را کف قابلمه بچینید و لایه لایه برنج آبکش شده و لبو را بریزید و چند تکه گوشت قلقلی شده و سماق هم به آن اضافه کنید و این ترکیب را تا آخر ادامه دهید. در آخر هم به دلخواه زعفران دم کرده را به پلو اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم دم بکشد. بعد از ۴۵ دقیقه یلدا پلوی ما آماده است. می‌توانید آن را با زرشک، خلال پسته و بادام تزئین و سرو کنید. نوش جان!


لبو پلو یک غذای پاییزی راحت است که می‌تواند گزینه مناسبی برای شام شب یلدا باشد.

*چند نکته در گوشی برای خوشمزه شدن لبو پلو 

در ابتدا گفتیم که لبو پلو دستور پخت متنوعی دارد. ما در این گزارش از گوشت چرخ‌کرده استفاده کردیم، اما شما می‌توانید به دلخواه از گوشت مرغ چرخ‌کرده یا تکه‌ای یا گوشت تکه‌ای هم استفاده کنید. نکته بعدی اینکه آب لبو باید کامل کشیده شود تا پلو خوب دم بکشد. همچنین  نمک و آبلیموی تازه به لبوها حین سرخ شدن حتما زده شود  تا پلو  شیرین نشود. 

*لبو پلو اصالتا شمالی است

همانطور که گفتیم لبو پلو یک غذای قدیمی ایرانی است که قدمت آن به دوران صفویه بر‌می‌گردد و اصالتا هم از شمال ایران ریشه دارد و در آن دوران، این غذا بیشتر در میان مردم شمال ایران محبوب بود. لبو پلو در گذشته به عنوان یک غذای تشریفاتی در مهمانی ها استفاده می‌شد. 


لبو سرشار از فیبر است.

*از خاصیت لبو غافل نشوید

اما بشنوید از خاصیت بی نظیر لبو؛ این میوه خوش و رنگ و زیبای پاییزی جدا از زیبایی ظاهری زیبایی باطنی بی‌مانندی هم دارد و پاک کننده عالی معده است و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد. مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقه‌های آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است. خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه می‌کند. برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز می‌کند و ورم آن را فرو می‌نشاند. برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است. آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دندان‌درد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی می‌شود. 

این میوه خوش رنگ به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.  فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است. چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند. این‌ها تنها گوشه‌ای از خاصیت‌های لبو بود که برایتان برشماردیم.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول